Jongeren met emotieregulatieproblemen | Anita Blonk (Paardencoaching, de Podcast)
Dit is de laatste aflevering van seizoen 2 en ook deze keer staat er weer een heel interessant onderwerp op het programma. Mijn gast vandaag is Dr. Anita Blonk, praktijkhouder van de Gagelhoeve in Mill (Noord-Brabant). Anita is BIG geregistreerd orthopedagoog, GZ-psycholoog en onderwijskundige.
Anita werkt mee aan het Pegasus onderzoek. Een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van paarden op jongeren met autisme spectrum stoornis en emotieregulatieproblemen. Met Anita ga ik in deze aflevering in gesprek over de manier waarop zij werkt met deze doelgroep. Als de eerste resultaten van het onderzoek bekend zijn dan zal ik de wetenschapper die het onderzoek leidt, Jenny den Boer, uitnodigen om in deze podcast meer over het onderzoek en de resultaten te vertellen. Die aflevering zie je dan in een volgend seizoen van deze podcast.
In deze aflevering bespreek ik met Anita wat ‘emotieregulatieproblemen’ eigenlijk zijn en hoe je daar als paardencoach mee kan omgaan. Anita geeft veel praktijkvoorbeelden van de kinderen en jongeren die bij haar komen. Ze deelt ook een aantal werkvormen en vertelt hoe ze samen met een aantal andere zeer ervaren paardencoaches/equitherapeuten een compleet programma heeft gemaakt voor jongeren die met deze problematiek worstelen. Natuurlijk bespreken we ook hoe het voor het paard is om te werken met deze doelgroep en hoe Anita voor het paardenwelzijn zorgt.
Vraag/opdracht:
Iedereen heeft zijn eigen favoriete werkvormen die je vaak inzet en het zou mooi zijn om die met elkaar te delen, zoals Anita in deze aflevering zegt. Welke werkvormen zet jij in als je mensen met emotieregulatieproblemen in je praktijk krijgt? Deel het hieronder zodat we allemaal elkaar kunnen inspireren!
Ik vind het heel leuk om van je te horen. Wil je reageren of heb je een vraag? Je kunt me bereiken via social media, via mijn website of laat een bericht achter onder deze video.
Abonneer je op het kanaal van het Centrum voor Paardencoaching op YouTube of volg de podcast op Spotify als je geen enkele aflevering wil missen! Nieuwe afleveringen worden ook gedeeld in de nieuwsbrief en ze komen allemaal hier op de website te staan.