fbpx
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • Blog
  • Evenementen
  • Inloggen
Centrum voor Paardencoaching

Centrum voor Paardencoaching

Haal met Paardenkracht het beste uit je leven

  • Home
  • Werkwijze
  • Diensten
    • GRATIS Ebook
    • Voor Wie
    • IK met PK prive coaching
    • KIDS met PK
    • TEAMS met PK
  • Opleidingen
    • GRATIS videoserie
    • Gratis online info bijeenkomst
    • Gratis kennismakingsmiddag
    • Basisopleiding/Post-HBO CCP
    • Basisopleiding Equitherapie
    • Kindercoachopleiding
    • Bijscholing Cognitief Coachen met Paarden
    • Bijscholingen Equitherapie
    • Bijscholing: Anders Leren met Paarden (ALMP)
  • Blog
  • Evenementen
  • Over Ons
  • Contact
  • Inloggen

Post-HBO Basisopleiding tot paardencoach

Post-HBO Basisopleiding tot paardencoach

  • Droom jij er van om met paarden en mensen te werken?
  • Wil jij mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen?
  • Dan is het vak van paardencoach echt iets voor jou!

Als paardencoach begeleid je samen met een coachpaard mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. In deze basisopleiding (Post HBO leergang) word je opgeleid om compleet zelfstandig sessies voor volwassenen te kunnen begeleiden met bewezen effectieve methodes. Na afloop van de basisopleiding kan je je desgewenst verder specialiseren in verschillende doelgroepen. 

Inhoud

In de Post-HBO Basisopleiding tot paardencoach leer je alles wat je nodig hebt om succesvol paarden in te zetten in de persoonlijke ontwikkeling van mensen op basis van de methode Cognitief Coachen met Paarden™ . Deze methode is gebaseerd op (wetenschappelijk bewezen) psychologische principes. Hierdoor zorg je ervoor dat je cliënten kan helpen om het beste uit zichzelf te halen en lange termijn effecten te bereiken. Je weet wát je doet en waaróm je het doet. 

Paarden kijken anders naar mensen dan wij. Paarden kijken niet (alleen) naar het gedrag dat iemand vertoont, maar (vooral) naar de onderliggende oorzaken van dat gedrag. Juist deze onderliggende processen (persoonlijkheid, gedachten en gevoelens) zijn de dingen waar we in de methode CCP mee aan de slag gaan.  Als CCP-coach leer je te kijken zoals een paard. We richten ons dus niet op de symptomen (het negatieve gedrag) maar op de oorzaak. Dat maakt deze methode zo effectief. 

Praktijkvoorbeeld Cognitief Coachen met Paarden (gefilmd op de opleidingslocatie in Putten, Gld.).

De methode CCP is gebaseerd op zes pijlers. Deze zes pijlers zijn allemaal even belangrijk in een coachingsessie, ze zijn essentieel voor het resultaat.

  1. Coachpaard
  2. Cliënt 
  3. Coach
  4. Coachvraag (/thema van de coaching) 
  5. Omgeving waarin de coaching plaatsvindt 
  6. Psychologische principes 

Een toelichting op deze zes pijlers vind je in de studiegids. 

Download studiegids

Leerdoelen

De volgende competenties zijn opgesteld als doelstellingen voor de opleiding. 

  1. Competentie 1. Kennis van ethologie met betrekking tot paarden en hun natuurlijke gedrag 
  2. Competentie 2. Kennis van psychologie met betrekking tot mensen en hun persoonlijkheden, gevoelens en behoeftes 
  3. Competentie 3. Kennis over en vaardigheid in voorbereiding, opbouw en uitvoering van paardencoachingsessies
  4. Competentie 4. Veiligheid en welzijn van coach, cliënt en paard waarborgen

In de studiegids vind je een uitgebreide toelichting op de leercompetenties en het beroepsprofiel waar studenten voor opgeleid worden. Hier staat ook toegelicht hoe we deze competenties overbrengen tijdens de opleiding en hoe ze getoetst worden. 

Werkwijze

De werkwijze binnen de opleiding CCP is erop gericht op aan te sluiten bij de verschillende leerstijlen en verschillende achtergronden van de studenten binnen één groep. Je geeft voor een deel zelf vorm aan de opleiding door een combinatie van zelfstudie en begeleiding in de praktijk door ons docententeam. Daarnaast doorloop je een gezamenlijk leerproces met je mede-studenten. Dit vindt plaats in kleine groepjes die samen een veilige leeromgeving vormen waarin van elkaar geleerd kan en mag worden. 

Praktijkdagen 

De studenten van de Post-HBO opleiding volgen 12 praktijkdagen op locatie (inclusief excursie). Tijdens deze dagen oefenen de studenten op elkaar en (in een later stadium van de opleiding) op oefencliënten van buitenaf. Op de praktijkdagen wordt ook een verdieping gegeven op de theorie die in de modules behandeld wordt.

De inhoud van alle praktijkdagen staat uitgebreid beschreven in de studiegids. De actuele data staan onderaan deze pagina.

Theorie en zelf oefenen

Gedurende de opleiding doorloop je zes online modules. Deze bestaan uit video materiaal, theorie, literatuur, colleges en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten voer je uit met je vaste (eigen/verzorg)coachpaard. Het is belangrijk dat je een goed team vormt met je coachpaard, daarom is het essentieel dat je naast de praktijkervaring tijdens de praktijkdagen ook (juist!) praktijkervaring opbouwt met je (toekomstige) vaste coachpaard op je vaste coachlocatie. 

Maak je geen zorgen over de techniek of het gebruik van de computer en videocamera. Dit leggen we bij de start van de opleiding allemaal in Jip en Janneke-taal uit. Als je weet hoe je een video kan bekijken op YouTube/Facebook/oid en een filmpje kan maken met je telefoon dan kan je dit ook! 

Dit is de inhoud van de zes modules van de basisopleiding:

  1. Introductie in de methode Cognitief Coachen met Paarden
  2. De (paarden)coach
  3. Het coachpaard en de omgeving van de coaching
  4. De cliënt
  5. De Sessie
  6. De coachvraag

Afstandsonderwijs

De basisopleiding is ook volledig als afstandsonderwijs te volgen. Het afstandsonderwijs bestaat uit de hierboven genoemde online theorie modules en praktijkopdrachten die je zelf met je (eigen) paard(en) uitvoert. Daarnaast is er tweewekelijks een online lesbijeenkomst (beeldbellen) met de docent, waarin de studenten in kleine groepjes intensief begeleid worden. Een keer per maand is er een intervisie bijeenkomst met een thema dat aansluit bij de lesstof.

Het afstandsonderwijs duurt een klein jaar (ca 11 maanden), waarin 20 lessen plaatsvinden (2 uur) en 9 intervisies (1 uur), daarnaast moeten studenten minimaal één dagdeel per week vrijhouden voor het bestuderen van theorie en/of maken van opdrachten. Aan het eind van het jaar wordt examen gedaan via video. Het examen wordt afgesloten met een certificaat (geen Post-HBO diploma).

Begeleiding

Het vaste docententeam van het Centrum voor Paardencoaching begeleidt de studenten van de basisopleiding. De begeleiding vindt niet alleen plaats tijdens de praktijkdagen maar ook (juist!) op afstand zodat je begeleiding krijgt in het proces dat je met je vaste coachpaard doorloopt.

De begeleiding van de docenten bestaat uit: 

  • Feedback op maandelijkse reflectieverslagen 
  • Supervisie in kleine groepjes via internet (beeldbellen, tweemaandelijks) 
  • Begeleiding op praktijkdagen 
  • Extra (prive) begeleiding is naar behoefte mogelijk tegen gereduceerd tarief

In de studiegids lees je welke docenten er verbonden zijn aan de basisopleiding en wat hun achtergrond is. 

Examen en diploma 

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Om examen te mogen doen moet je voldoen aan de daarvoor gestelde eisen die je aan het begin van de opleiding ontvangt (deze zijn te vinden in de studiegids). De eisen voor de Post HBO leergang zijn strenger en uitgebreider dan voor de studenten van het afstandsonderwijs. 

Wanneer je aan alle exameneisen voldoet en slaagt voor het examen krijg je een certificaat Cognitief Coachen met PaardenTM. Studenten van de Post HBO leergang krijgen daarnaast een erkend Post HBO diploma. Het CVPC is bij het CRKBO geregistreerd.

Post HBO diploma 

De basisopleiding is geaccrediteerd als Post HBO registeropleiding door het CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland). Het CPION verzorgd tevens de (register)diploma’s voor deze opleiding (desgewenst met Engelstalige toelichting voor internationaal gebruik). Zelf mogen wij (als opleidingsinstituut) alleen certificaten uitreiken. Als je slaagt voor het Post HBO examen, dan kan je dus een écht diploma krijgen.

Daarnaast biedt het registerdiploma op Post HBO niveau veel ingangen bij potentiele opdrachtgevers, subsidievertrekkers, enz. Je kan je hiermee in de markt op een positieve manier onderscheiden (Paardencoaching wordt echter (nog) niet door de zorgverzekeraars vergoed.)

In het intakegesprek geven we je graag meer informatie over de Post HBO opleiding. Je kan na afloop van het intakegesprek kiezen welke leergang het beste bij je past. Dit moet echter wel vóór de startdag van de opleiding vastliggen (daarna mogen wij geen studenten meer aanmelden bij het CPION). 

Let op: Deelname aan de opleiding is géén garantie dat je slaagt voor het examen en het Post HBO diploma kan ontvangen, je moet er zelf (hard!) voor werken.

Vergoeding

De accreditatie van de opleiding op Post-HBO niveau biedt voor veel studenten de mogelijkheid om hun opleiding te laten vergoeden door hun werkgever. Informeer bij de personeelsafdeling naar de mogelijkheden hiervoor.

Vanaf 1 maart is voor alle Nederlanders een subsidie vanuit het STAP-budget mogelijk (1000 euro). Dit is mogelijk voor alle CPION geaccrediteerde Post-HBO opleidingen. Deze subsidie moet bij het UWV aangevraagd worden. Aangezien het een nieuwe subsidie betreft weten wij nog niet of je deze ook altijd toegekend zal krijgen. Wel weten we dat je pas vlak voor/na de start van de opleiding weet of je de subsidie krijgt. In geval van afwijzing van de subsidie ben je verplicht om zelf de opleiding te betalen. Je kan je niet voor de opleiding aanmelden onder voorbehoud. Bekijk hier alle informatie van de overheid, pas op 1 maart kan de STAP-subsidie aangevraagd worden door particulieren.

Per 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om in Nederland opleidingskosten af te trekken van de inkomensbelasting. Voor (zelfstandig) ondernemers blijft het wel mogelijk om de opleidingskosten af te trekken als bedrijfskosten.

Samenvatting Post HBO leergang: 

  • 12 maanden opleiding: intensieve begeleiding;
  • 12 opleidingsdagen op locatie (incl. excursie);
  • 6x uitgebreide online modules;
  • 6x praktijkopdrachten die je thuis uitvoert;
  • 6x supervisie en begeleiding via online bijeenkomsten (beeldbellen);
  • Deelname aan het online forum;
  • Video examen op een zelf te bepalen moment (uniek in Nederland);
  • Afsluiting van de opleiding met een (erkend) Post HBO diploma (uitsluitend indien geslaagd voor het examen).

Niveau en vooropleiding 

De opleiding is naar keuze te volgen als afstandsonderwijs of als Post HBO leergang. Voor beide opleidingen geldt dat de lesstof op HBO niveau wordt aangeboden. 

Toelatingseisen, vooropleiding en vrijstellingen:

  • Je moet kunnen werken en studeren op HBO niveau. Een diploma op HBO+ is gewenst. Heb je dit niet, dan moet je kunnen aantonen dat je op HBO niveau kan werken en studeren, bijvoorbeeld door een werkgeversverklaring. Hier wordt tijdens de intake om gevraagd.
  • Je moet voldoende ervaring met paarden hebben (in het intake gesprek gaan we hier uitgebreider op in).
  • Pas na een intake gesprek wordt besloten of je toegelaten wordt tot de opleiding.
  • Wil je weten of je in aanmerking komt voor een vrijstelling? Vraag dan via email of in het intake gesprek naar de criteria voor vrijstelling. Voor het Post HBO diploma geldt een uitgebreide (strenge) procedure voor het aanvragen van vrijstelling. Informeer dus tijdig naar de criteria!

Praktische zaken en studiebelasting: 

  • Je moet tijdens de opleiding beschikking hebben over één of meerdere eigen of verzorg-paard(en) voor de praktijkopdrachten;*
  • Je hebt een videocamera/fototoestel/telefoon met video-opname functie nodig (alle smartfoons beschikken tegenwoordig over deze functie); 
  • Je moet de mogelijkheid hebben om de video opnames direct op het internet te uploaden via je telefoon of je hebt een computer waar je de video-opnames op kan zetten (met behulp van een kabeltje of een sd-kaart-lezer); 
  • Je hebt toegang tot internet nodig;
  • Je moet minimaal één dagdeel per week tijd hebben om te studeren en oefenen
  • Studiebelasting: ca 285 uur totaal, 102 uur verplichte contacturen bij de Post-HBO opleiding, de overige uren bestaan uit zelfstudie, oefenen met praktijkopdrachten met je eigen paard, zelfreflectie en begeleiding op afstand in de vorm van online supervisie.
  • Studiebelasting van de opleiding op afstand is ca 100 uur. Hiervan zijn 26 uren online (live) bijeenkomsten.
  • Studenten van de Post HBO leergang zijn verplicht om alle praktijkdagen te volgen. Indien deze gemist worden dan moet een vervangende opdracht gemaakt worden.
  • Post-HBO start elk jaar in maart en september. Afstandsonderwijs in januari.
  • Data: zie onderaan deze pagina wanneer de volgende groepen starten.  

Indien je dit niet hebt of niet zeker bent of het paard dat je op het oog hebt geschikt is, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Via ons netwerk kunnen wij je vaak ook aan coachpaarden helpen. 

Eerst zelf ervaren? 

Wij werken met de methode ervarend leren. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je eerst zelf een coachingsessie wil ervaren voordat voor deze opleiding kiest. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden. 

Zelf ervaren van onze methode kan door: 

  • Deelname aan een (gratis) kennismakingsmiddag; (vanwege Corona bieden we nu een online alternatief!)
  • Aanmelden voor een persoonlijke coachingsessie bij een van onze teamleden; 
  • Aanmelden als (gratis) proefcliënt voor onze studenten tijdens de praktijkdagen (toelating hiervoor dmv een intake gesprek is vereist, tijdens het intakegesprek krijg je meer informatie). 

Studiegids

In de studiegids vind je meer informatie over de inhoud en werkwijze van de opleiding. Je vindt er tevens een toelichting op onze visie op het vakgebied, het beroepsprofiel en je maakt kennis met onze docenten. Download hier de studiegids (online lezen en/of printen).

Download studiegids

Studiekosten 

Afstandsonderwijs: 2997 euro*

(bij betaling in 1x, BTW-vrij). Betaling in termijnen is mogelijk. De kosten hiervan zijn: 10x 325 euro* (btw-vrij). Betaling geschiedt in maandelijkse termijnen, waarbij de eerste termijn voor aanvang van de opleiding binnen moet zijn.

*Deze prijs is inclusief 20 x online (live) lesbijeenkomsten, 9 intervisie bijeenkomsten, 11 maanden online begeleiding door het docententeam en examenkosten. Het CVPC is vrijgesteld van BTW voor opleiding en onderwijs. De prijs op de website is de prijs op de factuur, er komt niets meer bij. Factuur mét BTW (voor bedrijven) is uiteraard mogelijk op aanvraag.

Post HBO opleiding: 3500 euro*

(bij betaling in 1x, BTW-vrij). Betaling in termijnen is mogelijk. De kosten hiervan zijn: 12x 325 euro* (btw-vrij). Betaling geschiedt in maandelijkse termijnen, waarbij de eerste termijn voor aanvang van de opleiding binnen moet zijn.

*Deze prijs is inclusief 12 praktijkdagen, alle modules en 12 maanden begeleiding door het docententeam. Het CVPC is vrijgesteld van BTW voor opleiding en onderwijs. De prijs op de website is de prijs op de factuur, er komt niets meer bij. Factuur mét BTW (voor bedrijven) is uiteraard mogelijk op aanvraag.

Schrijf je nu in voor de POST HBO opleiding of het afstandsonderwijs!

  • Post-HBO: Groepen starten jaarlijks in maart en in september. Bekijk de data en beschikbaarheid onderaan deze pagina. Kies voor lesdagen op woensdag, zaterdag of zondag.
  • Afstandsonderwijs: Er start jaarlijks één groep in januari. Bijeenkomsten zijn digitaal.
  • Intake verplicht (voor beide leergangen)

Meld je aan voor een vrijblijvend (gratis) intakegesprek (videobellen of op locatie in Putten)!

Ja, ik wil een intake gesprek aanvragen!
dit veld niet invullen s.v.p.

Garantie

Wij zijn ervan overtuigd dat dit opleidingsprogramma enorm waardevol is en doen er alles aan om te zorgen dat dat ook voor jou zo is. Daarom heb je na aanmelding twee weken bedenktijd. 

Wil je toch niet deelnemen aan de opleiding? Dan kan je bij (schriftelijke) afmelding binnen 14 dagen je geld terugkrijgen.

Veel gestelde vragen

Hoe ziet het rooster eruit voor de Post-HBO opleiding?

POST HBO opleiding Jaargang 2022-1: Maart 2022 tot april 2023
Beschikbaarheid: VOL (wachtlijst is geopend, neem contact op voor meer info)
Locatie: Putten (m.u.v. Excursie)
Rooster: Lesdag 10.00-16.30 uur (woensdagen)
Supervisie (online) 09.00-10.30 uur 

BijeenkomstThemaDatum
Lesdag 1 Start 23-3-2022
Lesdag 2Paardentaal observeren20-4-2022
Lesdag 3Paarden persoonlijkheden + welzijn   18-5-2022
ExcursieExcursie bij Slot Loevestein– Gastdocent Zefanja Vermeulen1-6-2022
Supervisie 1 Module 2: Coachpaard8-6-2022
Lesdag 4Kwaliteiten en valkuilen15-6-2022
Supervisie 2Module 3: De Coach29-6-2022
Lesdag 5Basis Gespreksvaardigheden6-7-2022
Lesdag 6Feedback vertalen en omgaan met weerstand 7-9-2022
Supervisie 3 Module 4: De cliënt28-9-2022
Lesdag 7Oplossingsgericht Coachen + Motiverende gespreksvoering5-10-2022
Supervisie 4 Module 5: De Sessie2-11-2022
Lesdag 8Transfer naar dagelijks leven9-11-2022
Lesdag 9Zelfzorg Coach30-11-2022
Supervisie 5Module 6: Coachvraag21-12-2022
Lesdag 10 Valkuilen van de Coach 11-1-2023
Lesdag11Coachstijl  1-2-2023
Supervisie 6 Voorbereiden examens8-2-2023
Examen inleveren  Uiterlijk  1-3-2023
Diploma uitreiking 7-4-2023

POST HBO opleiding Jaargang 2022-2: Maart 2022 tot April 2023
Beschikbaarheid: 5 van 8 plekken vrij
Locatie: Putten (m.u.v. Excursie)
Rooster: Lesdag 10.00-16.30 uur 
Supervisie (online) 19.30-21.00 uur 

BijeenkomstThemaDatum
Lesdag 1 Start 20-3-2022
Lesdag 2Paardentaal observeren16-4-2022
Lesdag 3Paarden persoonlijkheden + welzijn   28-5-2022
ExcursieExcursie bij Slot Loevestein– Gastdocent Zefanja Vermeulen8-6-2022
Supervisie 1 Module 2: Coachpaard13-6-2022
Lesdag 4Kwaliteiten en valkuilen19-6-2022
Supervisie 2Module 3: De Coach27-6-2022
Lesdag 5Basis Gespreksvaardigheden2-7-2022
Lesdag 6Feedback vertalen en omgaan met weerstand 10-9-2022
Supervisie 3 Module 4: De cliënt26-9-2022
Lesdag 7Oplossingsgericht Coachen + Motiverende gespreksvoering9-10-2022
Supervisie 4Module 5: De Sessie7-11-2022
Lesdag 8Transfer naar dagelijks leven12-11-2022
Lesdag 9Zelfzorg Coach (gastdocent)10-12-2022
Supervisie 5Module 6: Coachvraag9-1-2023
Lesdag 10 Valkuilen van de Coach 14-1-2023
Lesdag 11Coachstijl  5-2-2023
Supervisie 6 Voorbereiden examens13-2-2023
Examen inleveren  Uiterlijk  1-3-2023
Diploma uitreiking 7-4-2023

Volgende groepen: In 2022 starten er twee groepen in september (woensdaggroep en weekendgroep). Per groep zijn 8 plekken beschikbaar.

Hoe ziet het rooster eruit voor het Afstandsonderwijs?

Momenteel is het slechts één keer per jaar mogelijk om met deze opleiding te starten. De opleiding duurt 11 maanden.

Rooster Online begeleiding Basisopleiding afstandsonderwijs 2021

Jaargang CCP2022-AO
Data: Januari 2022-november 2022
Hoofddocent: Wendela den Tonkelaar

Je kan je nog aanmelden voor deze groep!

Online bijeenkomsten zijn steeds op maandag. De les duurt van 9-11 uur. De intervisie (zonder begeleiding) van 9-10 uur. Vanaf maandag 31 januari 2022 vinden er 20 lessen en 9 intervisie bijeenkomsten plaats. Stuur ons een mailtje voor het rooster met alle data.

Volgende groep: Januari 2023-November 2023

Zijn er (verplichte) studiematerialen?

Nee, er zijn geen verplichte studiematerialen. Wel krijgen de studenten een literatuurlijst en adviseren wij de boeken daarvan te lezen voor meer achtergrondkennis. Dit is echter niet verplicht.

Alle verplichte theorie staat in de opleidingsmap die je krijgt bij aanvang van de opleiding en in de elearning.

We adviseren studenten om voor het coachpaard te zorgen voor een goed passend halster en een leadrope. Het is handig als je pionnen hebt, maar niet noodzakelijk.

Krijgt het afstandsonderwijs ook een Post-HBO diploma?

Als je het afstandsonderwijs volgt kan je géén post-HBO diploma krijgen. Deze opleiding is namelijk niet geaccrediteerd door het CPION en voldoet niet aan de door hen gestelde eisen.

Het afstandsonderwijs wordt afgesloten met een eindwerkstuk. Bij het behalen van een voldoende voor het eindwerkstuk ontvangen de studenten een certificaat met daarop het beeldmerk van het CRKBO en het CVPC. Indien gewenst is het mogelijk het certificaat in het Engels op te stellen.

Andere vragen?

Heb je nog vragen over de opleiding? Twijfel je of het wel bij je past? Of zijn er andere dingen waardoor je nog niet kan beslissen of je mee wil doen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dit doe je door Jo-Anne de Weerd (opleidingsmanager) een mail te sturen met jouw vraag (contact@cvpc.nl) of een mail te sturen met jouw telefoonnummer, dan belt ze jou terug. We hopen je snel te spreken in een intakegesprek!

De kleine lettertjes

De reguliere versie van de basisopleiding is bedoeld voor studenten die nog geen ervaring als (basis)paardencoach hebben. Voor ervaren paardencoaches is er een verkorte versie van de opleiding (Bijscholing CCP). De eindbeslissing welke studenten bij welke groep zullen worden toegelaten ligt bij het CVPC.

Bij aanmelding worden 325 euro aanmeldkosten in rekening gebracht, dit bedrag wordt afgetrokken van de opleidingskosten. Voor het voldoen van de opleidingskosten kan gekozen worden voor betaling in één keer of in termijnen. De volledige betaling dient voldaan te zijn voor de start van de opleiding. Wanneer wordt gekozen voor betaling in (maandelijkse) termijnen dient de eerste betaling voldaan te zijn voor de start van de opleiding. De student krijgt pas toegang tot het online studiemateriaal als de eerste betaling voldaan is.

Door middel van de betaling bevestig je je deelname en ga je een betalingsverplichting aan. Bij vroegtijdig stoppen met de opleiding en/of het niet slagen voor het examen blijft deze betalingsverplichting onverminderd van kracht. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van het CVPC van toepassing (inclusief leveringsvoorwaarden en privacy beleid). Bij aanmelding dien je de voorwaarden gelezen te hebben en hiermee akkoord te gaan.

Momenteel zijn de Corona-maatregelen van toepassing op alle live praktijkdagen. Wij informeren studenten bij elke bijeenkomst over de maatregelen en gaan er vanuit dat zij de verantwoordelijkheid nemen om zich hieraan te houden.

Footer

Gratis e-book

Ja, stuur mij (gratis!) het ebook Cognitief Coachen met Paarden – 10 praktijkverhalen!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Diensten

  • Gratis Ebook
  • IK met PK prive coaching
  • KIDS met PK
  • TEAMS met PK

Opleidingen

  • Gratis videoserie
  • Gratis kennismakingsmiddag
  • Basisopleiding / Post-HBO
  • Basisopleiding Equitherapie
  • Kindercoachopleiding / Post-HBO
  • Bijscholing: Cognitief Coachen met Paarden
  • Bijscholingen Equitherapie
  • Bijscholing: Anders Leren met Paarden (ALMP)

Contact

Centrum voor Paardencoaching
Beulekampersteeg 7
3882 LJ Putten
Nederland

Telefoon / WhatsApp :
+31 (0) 6 14 98 41 69
contact@centrumvoorpaardencoaching.nl

Meer contactgegevens

Volg ons!

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube

Wendela den Tonkelaar© 2022 | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Cookie verklaring

Ontdek of dit vak ook iets voor jou is!

VRAAG HET GRATIS EBOOK AAN

Cognitief Coachen met Paarden – 10 Praktijkverhalen