Top-5 netwerktips voor paardencoaches

top 5 netwerktipsVind jij het ook altijd zo leuk om over je werk te praten? En dan vooral met collega’s? Als paardencoach hebben we natuurlijk het allerleukste werk wat er is. Als ik met collega’s hierover in gesprek kom, dan raken we eigenlijk nooit uitgepraat. Je maakt zo veel bijzondere momenten mee en je krijgt er zo veel voor terug. Je leeft helemaal mee met het verhaal van een collega. En andersom begrijpt die als geen ander dat jij zo enthousiast kan zijn over de sessie die je gister gedaan hebt.

Ook kan je veel steun hebben aan collega’s. Ze kunnen je helpen met praktische vragen, moeilijke casussen en nieuwe inspiratie. Locaties vind je gemakkelijker met behulp van anderen. Je kan cliënten naar elkaar doorverwijzen. Kortom, je kan elkaar op veel vlakken helpen.

Eerder schreef ik een artikel over online netwerkmogelijkheden. Maar het is natuurlijk ook heel fijn om elkaar IRL (‘in real life’, in het echt) te ontmoeten. Zodat je echt met elkaar kan kletsen. En zodat je dingen voor kan doen, werkvormen uit kan wisselen en samen met de paarden kan werken.

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om met andere paardencoaches in contact te komen. In Nederland worden diverse initiatieven georganiseerd om dit gemakkelijker te maken.

Top-5 netwerkmogelijkheden:

1. Bijscholing
Tijdens cursussen/verdiepingsdagen speciaal voor paardencoaches ontmoet je collega’s. Het leuke van deze dagen is dat samen met elkaar kan leren en ook direct kan oefenen. Op de websites van de diverse opleidingscentra vind je informatie over cursussen. Hier vind je de bijscholingen die het CVPC organiseert.

2. PaardencoachCongres
Eens in de twee jaar wordt in Nederland het PaardencoachCongres georganiseerd. Hier kan je collega’s ontmoeten met heel diverse achtergronden en allemaal verschillende specialismen. Meer informatie en data vind je op de website.

3. Intervisie/supervisie
Door het hele land zijn intervisie- en supervisie groepen actief. Dit zijn coaches die eens in de zo veel tijd samenkomen en casussen uit hun praktijk bespreken. In het geval van supervisie is dit onder begeleiding van een ervaren coach Soms betreffen het coaches met verschillende achtergronden uit dezelfde regio. En soms gaat het om coaches die dezelfde opleiding hebben gedaan (in dezelfde groep). Informatie vind je meestal alleen via-via, dus vraag er naar bij coaches in jouw regio (of neem zelf het initiatief!).

4. Samenwerken
Een van mijn favoriete manieren om me te laten inspireren door collega’s is door met elkaar samen te werken. Je ziet elkaar dan direct aan het werk en kan op die manier veel van elkaar leren. Bovendien is het ook gewoon erg gezellig om samen te werken! Bij het Centrum voor Paardencoaching brengen we dit in de praktijk door samen te werken in een team van paardencoaches. Lijkt je dat ook wel wat? Kijk dan eens op onze vacature pagina.

5. Vakorganisatie
EQ Experience is een vakorganisatie voor paardencoaches. Ze organiseren regelmatig netwerkbijeenkomsten en andere activiteiten. Via de kaart op hun website kan je gemakkelijk collega’s vinden in jouw regio en/of locaties om te werken.

En nu hoor ik graag van jou: welke netwerkplekken mis je nog in deze lijst?

Mijn lijst is vast niet compleet.
Help mij om hem aan te vullen!
Ook concrete tips zijn welkom (intervisiegroepen, data van netwerkdagen, etc).

Laatste update: oktober 2016

©Wendela den Tonkelaar, CVPC, 2014

 

Deel:
facebooktwitterlinkedinmail