Online netwerken met paardencoaches

online-netwerktips
Vrijwel alle paardencoaches zijn zzp’er (zelfstandige zonder personeel). Soms is het heerlijk om alleen te werken (nou ja, alleen ben je natuurlijk nooit, want je hebt de paarden als collega’s!). Als je alleen werkt kan je lekker je eigen weg gaan. Maar het kan ook eenzaam zijn. Want het is ook heerlijk om met collega’s te sparren, om casussen voor te kunnen leggen en elkaar te inspireren.

 

Het goede nieuws is dat je als paardencoach wél heel veel collega’s hebt! Je moet ze alleen zien te vinden. En als je ze eenmaal hebt gevonden moet je een manier zoeken om elkaar te kunnen inspireren, zonder te concurreren. Gelukkig is dat in Nederland inmiddels vrij goed georganiseerd. Er wordt veel informatie met elkaar gedeeld, coaches houden elkaar scherp en doen er alles aan om hun cliënten nog beter te kunnen helpen.

Ook als je niet in Nederland woont als Nederlandstalige paardencoach, kan je deelnemen aan deze informatie uitwisseling. Veel paardencoaches ontmoeten elkaar namelijk online. Om te zorgen dat je niet uren hoeft te zoeken naar collegapaardencoaches, heb ik de online ontmoetingsplekken op een rij gezet.

Top 5 online netwerkmogelijkheden:

  1. LinkedIn:

Op LinkedIn kan je diverse groepen vinden waarin paardencoaches elkaar ontmoeten (deze groepen staan ook open voor andere mensen die interesse hebben in het vak!). Zoek op LinkedIn via de zoekfunctie.

Dit zijn de twee meest populaire groepen:
1. Coachen met paarden (ca 550 leden)
2. Paarden Coaches Nederland (ruim 500 leden

2. Facebook:

  • Op Facebook kan je via de zoekfunctie bedrijfspagina’s vinden van paardencoaches (zoals die van ons :))
  • De groep Paardencoaching (ruim 1700 leden) staat open voor iedereen die interesse heeft in het coachen met paarden
  • Onze eigen groep  Centrum voor Paardencoaching is een ontmoetingsplaats voor iedereen die meedoet aan onze (gratis) activiteiten en coachings.

3. Twitter:

  • Op Twitter kan je zoeken naar mensen die in hun profiel ‘paardencoach’ vermeld hebben. Stuur deze mensen een berichtje om met ze in contact te komen. Dit kan ook als je geen “vrienden” bent.
  • Tweets over paardencoaching kan je vinden door te zoeken op #paardencoach en #paardencoaching.

4. Besloten (intervisie)groepen op LinkedIn en Facebook:

Er zijn diverse besloten groepen die niet via de openbare zoekfuncties te vinden zijn. Dit zijn vaak groepen van paardencoaches die met elkaar een intervisie groep vormen of dezelfde opleiding hebben gedaan/doen. De beslotenheid van de groepen zorgt er voor dat je meer (vertrouwelijke) informatie kan delen. Zo vormen wij (de coaches van het CVPC) met elkaar een besloten Facebookgroep die zeer actief gebruikt wordt en waarop video’s uit coachsessies met elkaar worden gedeeld.

5. YouTube:
Op YouTube kan je zoeken op ‘paardencoach’ of ‘paardencoaching’ (of een soortgelijke zoekterm). Er zijn heel veel video’s over paardencoaching te vinden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de video’s die ik geplaatst heb.

Als je klikt op de naam van de gebruiker (degene die de video heeft geplaatst) kan zien welke collega hier achter zit. Op YouTube zijn echter geen groepen te vinden.

Bonus tip: Vanuit het CVPC organiseren we regelmatig online informatie bijeenkomsten via internet. De gesprekken in de chatroom zijn altijd ontzettend gezellig. Doe je ook eens mee?

Ontmoeten #IRL

Naast deze online netwerkmogelijkheden zijn er natuurlijk ook diverse plekken waarop je ‘live’ (#IRL – in real live) andere paardencoaches kan ontmoeten. De top 5 van echte netwerkplekken bespreek ik in een ander artikel. Voor elke coach en elk specialisme is er een medium te vinden dat het beste bij je past.

Je kan nu meteen beginnen met je eerste digitale contacten. Ik ontmoet je graag in een van de online groepen. Of volg mij op Twitter, connect met mij op LinkedIn of word vrienden met mij op Facebook.

Ik kijk uit naar onze digitale ontmoeting!

En nu hoor ik graag van jou: welke online netwerkplekken mis je nog in bovengenoemde online netwerken voor paardencoaches? Mijn lijst is vast niet compleet. Help mij om hem aan te vullen door onderaan deze pagina de link te delen naar jouw favoriete online ontmoetingsplekken.

Laatste update: oktober 2016

©Wendela den Tonkelaar, CVPC, 2014

 

Deel:
facebooktwitterlinkedinmail