Ben jij geschikt als paardencoach?

geschikt als paardencoach-2Veel mensen met een passie voor paarden dromen ervan om van paarden hun werk te maken. En steeds meer mensen kiezen ervoor om deze droom vorm te geven door paardencoach te worden. Fantastisch natuurlijk, want het is een geweldig vak!

Nu is alleen niet iedereen geschikt om paardencoach te worden. Je moet er wel wat voor over hebben, want paardencoach word je niet zo maar. Je werkt met dieren en mensen en dat betekent dat je een goede basis nodig hebt om dit vak uit te kunnen oefenen.

Dit betekent dat je flink zal moeten studeren, heel veel oefenen en vooral heel veel aan jezelf werken om je droom uit te kunnen laten komen.

Hoe weet je nou of jij geschikt bent om paardencoach te worden? Door de volgende korte test te maken kan je daar achter komen.

Test: Ben jij een geschikte paardencoach?

Stap 1.Ben jij geschikt als paardencoach?
Zet bij elk punt een cijfer van 1-10 in hoeverre jij dit punt al beheerst

  1. Ik ben een paardenexpert.
  2. Ik ben een mensenexpert.
  3. Ik beschik over voldoende kennis over de methode paardencoaching.
  4. Ik beschik over voldoende paardencoachvaardigheden.
  5. Ik heb voldoende oefenuren gemaakt.
  6. Ik durf om begeleiding te vragen tijdens het oefenen/uitvoeren van paardencoaching.
  7. Ik heb een geschikt coachpaard om mee te werken.
  8. Ik stel mijn droom(/dromen) niet uit.
  9. Ik werk volgens een goed stappenplan.
  10. Ik heb een realistisch bedrijfsmodel gekozen.

Stap 2.
Zet bij elk punt dat onder de 8 scoort een cijfer van 1-10 in hoeverre jij bereid bent om dit te leren (door te studeren, te oefenen, jezelf te laten coachen, opleidingen te volgen, etc).

Stap 3.
Als je bij stap 2 overal een cijfer hebt gegeven dat minimaal een 8 is, dan ben jij geschikt om paardencoach te worden. Je hoeft absoluut niet alles al te kunnen! Maar je moet wel bereid zijn het te leren. Als jij niet bereid bent om zelf te leren en jezelf te ontwikkelen dan zijn jouw cliënten dat ook niet.

Als je door middel van deze test er achter bent gekomen dat je geschikt bent om paardencoach te worden, dan weet je wat je te doen staat.. Het is nu tijd geworden om te zorgen dat je het paardencoachen onder te knie krijgt!

Kortom, om paardencoach te worden is de belangrijkste basis dat je bereid bent om alles te leren wat je nodig hebt om succesvol een paardencoaching uit te kunnen voeren.
PS Heb je hulp nodig om paardencoach te worden? Luister dan naar de gratis audio training ’10 tips om paardencoach te worden’, zie http://paardencoachtips.com/gratis-teleseminar/.

Waarom denk je dat jij wel of niet geschikt zou zijn als paardencoach? Laat je reactie hieronder achter!

©Wendela den Tonkelaar, CVPC, 2014

Deel:
facebooktwitterlinkedinmail