Opleidingen

Opleidingen voor (aankomende) paardencoaches

Wil jij ook met paardenkracht mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen?

Ons aanbod:

Gratis Videoserie

Bekijk nu de gratis drie-delige videoserie „Hoe ook jij met paarden mensen kan helpen”. En ontdek wat paardencoaching precies inhoudt en of het ook iets voor jou is. Lees hier meer over de videoserie en meld je (gratis) aan.

Gratis Online Informatie Bijeenkomst ‘Cognitief Coachen met Paarden™’

Heb je interesse om paardencoach te worden? Of ben je al paardencoach, op zoek naar bijscholing? Ben je benieuwd wat Cognitief Coachen met PaardenTM precies inhoudt? Doe dan mee aan een van de gratis online informatie bijeenkomsten. Je kan daar live al je vragen stellen, gewoon vanuit je eigen huis (achter de computer). Kan je er niet live bij zijn? Dan ontvang je de video opname om later terug te kijken. Lees hier meer over de informatie bijeenkomst en meld je gratis aan.

Gratis Kennismakingsmiddag opleiding Cognitief Coachen met Paarden

SAMSUNG CSCBen je benieuwd wat Cognitief Coachen met PaardenTM precies inhoudt? Wil je graag persoonlijk kennismaken met de docenten? Kom dan naar de kennismakingsmiddag. Je kan dan zélf ervaren wat onze methode inhoudt. Je ontmoet gelijkgestemden (super gezellig!) en je kan kennismaken met alle docenten van de opleiding.

Klik hier voor meer informatie en data.

Basis Opleiding Cognitief Coachen met PaardenTM — REGULIER
Voor iedereen die zelf wil leren coachen met paarden

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE

SAMSUNG CSCIn deze uitgebreide jaaropleiding leer je zelf paardencoach te worden en te werken met de methode Cognitief Coachen met PaardenTM. Je leert alles wat je nodig hebt om zelf op een succesvolle manier met paarden en mensen te werken en een eigen praktijk op te bouwen. De opleiding is gebaseerd op de zes pijlers van CCP. Met behulp van de nieuwste inzichten uit de psychologie krijg je een stevige theoretische basis. Dankzij praktische stappenplannen en checklist maak je je de vaardigheden eigen in de praktijk. En dit alles onder deskundige begeleiding. Kortom, alles wat je nodig hebt om je droom als paardencoach uit te laten komen!

Na afronding van de opleiding kan je een licentie voor „Coach CVPC” aanvragen, zodat je ons team kan komen versterken.

Lees hier alles over de basisopleiding tot paardencoach en bekijk de data.

Bijscholing Cognitief Coachen met PaardenTM —-Verkort (weekend)
Voor paardencoaches die een nieuwe methode willen leren

SAMSUNG CSCIn deze tweedaagse bijscholing leer je als paardencoach hoe je de methode „ Cognitief Coachen met PaardenTM” kan gebruiken in jouw eigen praktijk. Dit geeft je een waardevolle extra bagage in je rugzak. Je doorloopt in simpele stappen zelf de methode en past deze direct toe in de praktijk. Je leert alles over het “waarom” achter wat je doet, onderbouwd vanuit de nieuwste psychologische inzichten. En je maakt jezelf de zes pijlers van de methode CCP eigen. Dit alles onder professionele begeleiding en geheel afgestemd op jouw individuele leerbehoeftes op basis van je achtergrond en ervaring.

Let op: Deze bijscholing is alleen toegankelijk voor studenten die al elders een certificaat in paardencoaching behaald hebben.

KLIK HIER VOOR MEER INFO EN DATA

Vervolgopleiding: IK met PK

Heb je al een opleiding tot paardencoach gedaan? En wil je je nu verder verdiepen in individuele coaching met paarden? In deze opleiding leer je werken met ons zeer succesvolle IK met PK-model. Je leert het volledige 7 maanden programma uit te voeren. Dit bevat de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de pychologie en is gebaseerd op een evidence based (wetenschappelijk onderbouwd) therapie model. Je leert niet alleen dit model succesvol in te zetten in je coachingsessies, je krijgt ook nog eens alle draaiboeken en materialen!

Inhoud:

 • 6 maanden opleiding en (online) begeleiding
 • 6 online modules + volledige draaiboek en cliënten-werkboek voor het individuele coachingstraject IK met PK
 • live start tweedaagse en tussentijdse oefendag
 • mogelijkheid om mee te doen aan extra praktijkdagen
 • video examen (uniek!)

Let op: Voorwaarde voor deelname is de basisopleiding óf bijscholing Cognitief Coachen met Paarden.

Voorjaarsgroep Limburg:  1 april 2018 t/m 30 sept 2018 (Praktijkdagen: 6-7 april + 23 juni)
Herfstgroep Veluwe: 1 okt 2018 t/m 31 mrt 2019 (Praktijkdagen 13-14 okt + 12 jan)

Mail ons voor meer info en een gratis intake gesprek: contact@cvpc.nl

Vervolgopleiding: KIDS met PK

Heb je al een opleiding tot paardencoach gedaan? En wil je je nu richten op het coachen van kinderen? In deze opleiding leer je alles over het coachen van kinderen onder begeleiding van een ervaren kinderpsycholoog. Bovendien krijg je het draaiboek en alle materialen van ons succesvolle KIDS met PK coachingstraject voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar.

Inhoud:

 • 6 maanden opleiding en (online) begeleiding
 • 5 online modules + volledige draaiboek en cliënten-werkboek voor het individuele coachingstraject KIDS met PK (voor kinderen 8-18 jaar)
 • live start tweedaagse en tussentijdse oefendag
 • mogelijkheid om mee te doen aan extra praktijkdagen
 • video examen (uniek!)

Let op: Voorwaarde voor deelname is de basisopleiding óf bijscholing Cognitief Coachen met Paarden.

Voorjaarsgroep Veluwe: 1 mrt ’18 t/m 31 aug ’18 (praktijkdagen: 24-25 mrt + 4 juni)
Herfstgroep Veluwe: 1 sept ’18 t/m 28 feb ’19 (praktijkdagen: 22-23 sept + 22 dec)

Mail ons voor meer info en een gratis intake gesprek: contact@cvpc.nl

Vervolgopleiding: TEAMS met PK

Heb je al een opleiding tot paardencoach gedaan? En wil je je nu richten op het coachen van teams, groepen en organisaties? In deze opleiding leer je alles over teamcoaching. Dit is toe te passen bij allerlei groepen, zowel in de particuliere markt als in het bedrijfsleven. Je leert alles over werkvormen voor teams, groepsprocessen uit de sociale psychologie en hoe teams net zo succesvol kunnen worden als een paardenkudde. Bovendien krijg je van materialen, draaiboeken en voorbeeldoffertes die je direct in je eigen praktijk kan gebruiken.

Inhoud:

 • 6 maanden opleiding en (online) begeleiding
 • 4 online modules + volledige draaiboek en overig materiaal voor de groepstraining TEAMS met PK
 • live start tweedaagse en tussentijdse oefendag
 • mogelijkheid om mee te doen aan extra praktijkdagen
 • video examen (uniek!)

Let op: Voorwaarde voor deelname is de basisopleiding óf bijscholing Cognitief Coachen met Paarden.

Voorjaarsgroep Veluwe: 1 mei ’18 t/m 31 okt ’18 (praktijkdagen: 29-30 mei + 28 sept)
Herfstgroep Veluwe: 1 nov. ’18 t/m 30 apr ’19 (1-2 nov + 27 jan)

Mail ons voor meer info en een gratis intake gesprek: contact@cvpc.nl

Licentie Coach CVPC – Aansluiten bij het Centrum voor Paardencoaching

Wil jij je als paardencoach aansluiten bij ons team? Wil je de licentie voor “COACH CVPC” krijgen? Wij zijn continu opzoek naar nieuwe teamleden in binnen en buitenland. Alle paardencoaches die met de methode CCP werken kunnen via een selectieprocedure kans maken om zich bij ons aan te sluiten. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je hier.

Coach de Paardencoach – Individueel

SAMSUNG CSCIndividuele coaching voor paardencoaches die het beste uit zichzelf willen halen. Dit is de enige manier om persoonlijke coaching van Wendela te krijgen. Met dit traject kan je snel grote stappen zetten in je eigen ontwikkeling en die van je bedrijf. De coaching bestaat uit een mix van online coaching en face-to-face coaching. Er is slechts (zeer) beperkte ruimte voor coaches om dit traject te volgen, dus meld je op tijd aan.

Lees hier meer over deze coaching.

 

Online coaching en online studiepakketten

Online coaching

Ben je zelf paardencoach en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan kan je door Wendela begeleid worden door middel van online coaching. Deze coaching vindt plaats via een video conference systeem (via internet). Deze manier van begeleiding is alleen geschikt voor coaches die zeer gemotiveerd zijn en goed zelfstandig kunnen werken. Je krijgt opdrachten om in je eigen bedrijf(je) aan te werken, deze koppel je terug tijdens de online coachingsessies, zodat je daar feedback op kan krijgen. Op deze manier kan je in korte tijd grote stappen maken. Dit is de budget-versie van persoonlijke (face to face) coaching door Wendela. Voor deze vorm van individuele coaching is slechts beperkt plek. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Online Studiepakketten

Door middel van „elearning” kan je thuis, van achter je computer jezelf als paardencoach bijscholen. We hebben verdiepende studiepakketten over diverse onderwerpen die jou zullen helpen om jouw klanten nog beter te helpen. Op dit moment worden alle studiepakketten compleet vernieuwd en zijn nog niet via onze website te bestellen. In 2018 zullen er weer studiepakketten online staan. Ben je nu al opzoek naar een online studiepakket, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.