Liesbeth Jense

Liesbeth Jense – Van Paarden Kun Je Leren

IMG_3806Nadat ik lang niet meer gereden had en weer eens een buitenrit bij Stal Edda op Vlieland had gemaakt raakte ik besmet met het IJslandervirus. Al snel kocht ik mijn eerste eigen IJslander en het spreekwoord luidt:”Het toppunt van zelfbeheersing is het houden van 1 IJslander. Inmiddels 14 jaar later heb ik er 16. Ik heb de opleiding basis trainer/instructeur IJslandse paarden gedaan in Deurne. Als aanvulling heb ik ook de opleiding instructeur centered riding gedaan en ben nu op weg om level II instructeur te worden.

Bij het lesgeven zag ik dat een meisje met een enorm taalprobleem steeds beter ging praten en binnen een jaar van het speciaal onderwijs af was en naar een gewone school kon, toeval? Of doen paarden iets met een mens. Ook een volwassen leerling die ik les ging geven ontdekte na een paar lessen welke richting ze uit moest in haar werkzame leven. Dit zette me aan het denken en wilde meer weten over coachen met paarden. De opleiding Bij Wendela was het logische vervolg.

 Achtergrond

Ik heb altijd de dingen gedaan die me leuk leken, na de kleuterleidstersopleiding. Eerst een aantal jaren in de zorg gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast had ik nog de passie zeezeilen. Na het werk in de zorg stortte ik me op het zeezeilen en gaf vooral vrouwen les. Ook fotografeerde ik veel en deze passies combineerde ik ook weer. Maar om het aan wal ook leuk te maken kwamen de paarden weer in mijn leven.

Nu werk ik als paardencoach met volwassenen en pubers. Individueel maar ook in kleine groepen. Mensen komen vooral bij mij met werk/opleiding gerelateerde vragen.

Niet zoeken waarom iets niet gaat, maar kijken wat je sterke kanten zijn en leren die te gebruiken en in te zetten. Dat is mijn stijl.

Paarden en locatie

SAMSUNG CSCIk heb een kudde IJslandse paarden. En 3 shetlanders. Ik probeer ze zo natuurlijk mogelijk te houden. IJslandse paarden staan bekend om hun koele karakter, ze zijn zelfstandig en sterk. Daarbij zijn het kleine paarden en zeker in de winter met hun dikke vacht hebben ze iets van knuffeldieren. Daardoor zullen ze mogelijk minder snel angst inboezemen dan grote paarden. Het fijne van meer paarden is, dat je verschillende karakters in je kudde hebt, die je kunt inzetten voor verschillende coachingsvragen.

Mijn locatie ligt op het Friese platteland. Weids uitzicht, bijna altijd wind, een plek waar je af en toe verkeer hoort. We hebben een buitenbak en een kleine binnenbak. Maar ook een knusse kantine.

Contact

Telefoon  0651415986  en 0515-560565
email info@vanpaardenkunjeleren.nl
Website: http://www.vanpaardenkunjeleren.nl/
Locatie en paarden: http://www.paradisarheimt.nl/

.