Gemma Awater

Gemma Awater – PAard Paardencoaching

IMG_2550-kleinIk houd van mensen, ik houd van dieren. Er oordeelloos en liefdevol zijn voor de ander met mijn hele wezen is iets wat ik heel graag en vanzelfsprekend doe. Een bijdrage leveren aan andermans geluk, daar word ik óók gelukkig van.

Achtergrond

Als klein meisje kwam ik al helemaal tot rust tussen de paarden en vond ik het heerlijk om verbinding met ze te maken. Paarden deden precies wat ik nodig had, door er liefdevol te zijn met hun hele wezen.

Na paardrijles, vele verzorgpaarden en vrijwilligerswerk gedaan te hebben op een paarden ranch in Ecuador, heb ik mijn eigen paard gekocht. Navajo, een (probleem) paard. Een paard met een groot karakter waar menig mens bang voor was. Ik zag iets heel moois in hem en wist dat ik met geduld, vertrouwen en de juiste handvatten hetgeen eruit kon halen wat er in zat. Nooit durven dromen dat onze relatie zo mooi werd dat we zonder zadel en hoofdstel door de bossen konden galopperen. In 2010 moest ik afscheid nemen van dit prachtige paard.

Navajo

Navajo

Navajo heeft mij ontzettend veel geleerd, hij wist mij in mijn kracht te zetten. Ik was niet de enige waar hij van grote betekenis voor was. Vele verzorgsters hebben wijze lessen van hem geleerd wat tevens maakte dat Navajo het paard was die een zaadje heeft geplant om later paardencoach te worden.

Ik heb met Parelli Natural Horsemanship mensen met hun paard geholpen een betere band te krijgen en tevens kinderen Natural Horsemanship lessen gegeven. Iedere keer werd het me weer duidelijk dat je pas een goede band kon aangaan met je paard als je zelf in balans bent. Ondertussen waren de paarden daar vooral mee bezig, de mens in hun kracht te zetten.

Anoa als veulen

Anoa als veulen

Mijn huidig paard Anoa (2012) die vanaf veulen af aan in ons leven is, leert mij nog elke dag dat ik goed voor mezelf moet zorgen. Wanneer ik goed voor mezelf zorg, kan ik er ook zijn voor de ander. Ook dit paard geeft mij elke dag waardevolle lessen mee.

Tijdens mijn middelbare school en studie heb ik met mensen met een beperking/uitdaging gewerkt.

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Pabo voor Vrijescholen. Ik heb een aantal jaren in het speciaal basisonderwijs gewerkt en later als vrijeschoolleerkracht bij de kleuters en klas 1,2 en 3. Kinderen begeleiden in hun ontwikkeling vond ik een prachtige taak.

In 2012 ben ik na het krijgen van kinderen een eigen kinderopvang aan huis gestart. Kwaliteit van leven is een belangrijke kernwaarde voor mij. Door de opvang kan ik er met mijn hele wezen zijn voor mijn eigen kinderen en gastkinderen. Ik geef deze kinderen nog steeds naast mijn baan als paardencoach met liefde een prachtige basis.

Paardencoaching

1441571_541526585932816_864575463_nTerwijl ik genoot van het opgroeien van onze drie kinderen en onze jonge paard Anoa, merkte ik dat er iets ontbrak in mijn leven. Ik wilde graag van grotere betekenis zijn voor een grotere groep mensen.

Paardencoaching kwam op mijn pad en ja dat was precies waar ik voor geboren ben. Twee passies die samenkomen. Mensen begeleiden op hun weg naar innerlijke kracht door puur met mijn hele wezen betrokken te zijn met hulp van het prachtige paard. Met de rust die ik uitstraal, de liefde voor de mens en mijn openheid creëer ik een situatie waarin je jezelf durft bloot te geven en ruimte te geven voor ontwikkeling.

Ik heb een eigen paardencoach bedrijf genaamd PAard Paardencoaching.

Een paard ziet je aard
een paard spiegelt je aard
een paard aardt.

Locatie

Locatie Arnhem

Locatie Arnhem

In Arnhem heb ik twee locaties waar ik verschillende coachpaarden tot mijn beschikking heb. Op beide locaties leven de paarden op een zo’n natuurlijk mogelijke manier. 24 uur per dag buiten in een gemengde kudde. Alleen de paarden die in balans zijn en aangeven te willen helpen tijdens de coaching neem ik mee voor een sessie.

Tevens heb ik een groot netwerk van eigenaren met geschikte coachpaarden op andere locaties verspreid door Nederland. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Neem vooral contact met me op voor meer informatie.

Gemma Awater

email:  gemmaawater@gmail.com
website: www.p-aard.nl
facebook: https://www.facebook.com/pAardpaardencoaching/

Locatie Totaaltuin
Schelmseweg 67
Arnhem (Noord)

Locatie IJseloord
Schaapdijk, Arnhem (Noord)