Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start Jaaropleiding Equine Assisted Therapy/Equitherapie

22 mei 2021

Hoe zou het zijn als jouw behandelruimte zou bestaan uit een paddock, met uitzicht op weilanden en geluid van vogels op de achtergrond?
Hoe zou het zijn als paarden onderdeel zouden uitmaken van het behandelteam?
Wat zou dat betekenen voor je cliënten? En voor je eigen werkgeluk?

Binnen de hulpverlening wordt steeds meer de waarde gezien van het inzetten van paarden in de begeleiding van cliënten. Centrum voor Paardencoaching is een opleidingscentrum met een grote expertise in dit vakgebied. Onze werkwijze kenmerkt zich door een stevige basis in de gedragswetenschap. We combineren derde generatiegedragstherapie (ACT, Mindfulness, RFT) met ervaringsleren met paarden. We zien een groeiende behoefte onder behandelaren om de specifieke vaardigheden te leren die nodig zijn om paarden in therapie in te zetten. Om tegemoet te komen aan die behoefte zullen we vanaf dit jaar opleidingen en bijscholingen aanbieden in Equine Assisted Therapy, in Nederland ook wel Equitherapie genoemd.

(Let op: deze opleiding is uitsluitend toegankelijk voor gedragswetenschappers. Voor alle andere geïnteresseerden verwijzen we graag naar de basisopleiding Paardencoaching.)

Deze opleiding start 22 mei 2021.
Meer weten over deze opleiding? Meer informatie over de Jaaropleiding Equine Assisted Therapy/Equitherapie.

Gegevens

Datum:
22 mei 2021

Organisator

Centrum voor Paardencoaching