Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijscholing en excursie: Evolutie en natuurlijk gedrag van wilde paarden – Zefanja Vermeulen

16 mei 2022 | 09:30 - 17:00

Bijscholing en excursie: Evolutie en natuurlijk gedrag van wilde paarden – Zefanja Vermeulen

Al vele jaren verzorgt Zefanja Vermeulen deze interessante bijscholing en excursie voor ons. Zefanja is vroeger paardencoach geweest, inmiddels richt ze zich voor 200% op haar passie voor anatomie en biomechanica van paarden. Ze is internationaal bekend geworden met (wetenschappelijk) onderzoek naar de evolutie van wilde paarden en weet hierdoor ook veel over hoe we onze gedomesticeerde paarden blij en gezond kunnen houden. Slechts één keer per jaar is deze bijscholing opengesteld voor alle paardencoaches en equitherapeuten, de andere groepen zijn besloten.

Programma 

De ochtend vindt plaats bij Equine Studies in Asch en de middag bij Slot Loevestein in Poederoijen (zie de gegevens hieronder). Houd er dus rekening mee dat je tussendoor nog een stukje moet rijden (als je met het OV bent kan je met iemand anders meerijden). Om zo min mogelijk tijd te verliezen vragen we iedereen om zelf lunch mee te nemen. We gaan altijd samen picknicken op de locatie en hebben op die manier toch een gezellige, maar snelle lunch.

In de ochtend zal Zefanja een presentatie geven over de evolutie van het paard en wat dit betekent voor het gebruik van paarden in AAI. Wendela zal haar hierbij ondersteunen en hier vragen over beantwoorden. Daarnaast zal Zefanja een deel van haar grote collectie van botten laten zien en je kan kennismaken met haar kudde Bosnian Mountain Horses (een van de weinige rassen die direct afstammen van het oerpaard, net als de Koniks). De presentatie vindt binnen plaats en er is koffie en thee aanwezig. Rond 12 uur vertrekken we naar het natuurgebied van Slot Loevestein.

De wilde Konikspaarden lopen in een groot natuurgebied van vele hectares groot. Soms staan ze vlakbij de parkeerplaats en soms moeten we heel ver lopen. Hierdoor kunnen we geen precieze eindtijd noemen (uiterlijk 17 uur is het einde).

Praktische informatie bijscholing: 

Datum: maandag 16 mei 2022 Deze bijscholing is geannuleerd. Aanmelden voor de excursie naar de Koniks kan je rechtstreeks doen bij Equine Studies
Programma: 9.30 tot ca 16.30/17.00 uur (onvangst tussen 9.00-9.30 uur met koffie/thee)
Toelatingseisen: Alleen voor gecertificeerde paardencoaches/equitherapeuten.
Adres ochtend: Equine Studies te Asch (Betuwe)
Adres middag: Parkeerplaats van Slot Loevestein
Meenemen: Lunch en wandelschoenen
Kosten: 150 euro (BTW-vrij)

Vragen

Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen! We helpen je graag verder.

Gegevens

Datum:
16 mei 2022
Tijd:
09:30 - 17:00