Wendela den Tonkelaar

Wendela den Tonkelaar – paardencoach – opleider

Drs. Wendela den Tonkelaar is de oprichter van het Centrum voor Paardencoaching. Zij is een van de bekendste paardencoaches van Nederland. Ze is auteur van het succesvolle ebook „Spiegelen” dat door ruim 4000 mensen is gelezen. Ze heeft de methode Cognitief Coachen met Paarden TM ontwikkeld en leidt andere coaches op om deze methode toe te passen. Daarnaast is ze een veel gevraagd coach voor paardencoaches die beter willen worden in hun vak.

Wendela_den_TonkelaarWendela is afgestudeerd psycholoog, gespecialiseerd in training en coaching voor persoonlijke ontwikkeling. Na haar studie werkte ze fulltime als trainer/coach voor team- en persoonlijke ontwikkeling en volgde talloze cursussen en bijscholingen op het gebied van coaching.

Wendela heeft haar hele leven al een passie voor paarden en besloot al tijdens haar studie om deze passie te combineren met haar interesse in de ontwikkeling voor mensen. Ze stortte zich vol overgave op het toen nog onbekende, nieuwe vakgebied. Nog voor ze afgestudeerd was stond ze met de paarden voor management- en directieteams.

Nadat ze enkele jaren in loondienst haar expertise als paardencoach verder kon opbouwen besloot ze in 2011 fulltime als zelfstandig paardencoach haar eigen bedrijf op te bouwen. Sindsdien heeft ze vele intensieve opleidingen gevolgd in ondernemerschap om als paardencoach succesvol een bedrijf op te bouwen. Bovendien heeft ze zich vol enthousiasme toegelegd op het opleiden van nieuwe paardencoaches en het begeleiden van paardencoaches om nog beter te worden in hun vak.

SAMSUNG CSCHaar kennis van de psychologie van mensen combineert ze met haar kennis van de psychologie van paarden. Dit leidt tot een bijzonder nuchtere vorm van paardencoaching, met aandacht voor mens én paard. Haar bijdrage aan het vakgebied van de paardencoaching bestaan onder andere uit het ontwikkelen van een methode die het welzijn van coachpaarden verhoogt, kennisdeling over de (fysieke en mentale) veiligheid van cliënten en het verbeteren van het imago van paardencoaching in de zakelijke wereld door het ont-zweverig maken van de methode.

„Ik ervaar elke keer weer hoeveel het mensen oplevert als ze meer (paarden)kracht in zichzelf vinden en dit toepassen in hun leven. Het is steeds weer bijzonder om er getuige van te mogen zijn hoe onze coachpaarden dit bij mensen naar boven halen.”