Voor Wie

Voor wie wij werken

Ben jij ook iemand die meer uit jezelf en je leven wil halen?

Wij helpen mensen om met meer (paarden)kracht te leven. Mensen die niet lekker in hun vel zitten, om wat voor een reden dan ook. Ze willen zich (weer) goed voelen en helemaal zichzelf kunnen zijn.

SAMSUNG CSCOnze klanten weten dat er meer uit hun leven te halen valt, ze weten alleen nog niet hoe. Ze willen zich krachtig voelen als een paard. Balans in hun leven ervaren, zoals in een paardenkudde. En net als paarden kunnen leven in het hier en nu.

 

Onze klanten hebben vaak veranderingen in hun leven meegemaakt die hun leven uit balans hebben gebracht. Of ze zitten nog midden in deze veranderingen, waardoor ze chaos ervaren in plaats van rust. Ze weten diep van binnen dat ook deze verandering uiteindelijk iets goeds zal brengen, maar hebben begeleiding nodig op die reis.

Wij werken met mensen die een beter leven verdienen. Die het verdienen om gelukkig te zijn, te genieten en zichzelf te kunnen zijn.

Kortom, wij werken met mensen die met behulp van paardenkracht het beste uit zichzelf en hun leven willen halen.


 

“Ik wilde leren meer vanuit mijn gevoel te handelen, minder te denken, minder op andere gericht te zijn. Voor mij is dit een belangrijke bijdrage aan mijn toekomst. Een toekomst waarin ik meer vanuit mezelf leef en handel.” Mandy


 

Herken je één of meer van de volgende situaties?

„Ik lig vaak wakker van het piekeren. Ik kan heel lang blijven malen over wat iemand tegen mij heeft gezegd, of wat anderen over mij denken. Het lijkt soms wel alsof ik mijn gedachtes niet kan stoppen. Ik weet dat ik het van me af moet zetten, maar dat stemmetje in mijn hoofd gaat maar door. Ik zou willen dat ik de uit-knop kon vinden!”

„Ik voel me vaak onzeker in het dagelijks leven. Dat heb ik altijd gehad. Er zijn bepaalde situaties waarin die onzekerheid sterker naar voren komt. Dan heb ik er echt last van. Ik kijk soms vol bewondering naar mensen die zelfverzekerd in het leven staan. Ik twijfel of dit voor mij ook haalbaar is. Maar een klein beetje meer zelfvertrouwen zou al heel welkom zijn!”

„Ik ervaar de omgang met andere mensen vaak als moeizaam en het kost me veel energie. Ik merk dit op mijn werk in de samenwerking met collega’s. En buiten mijn werk in het onderhouden van relaties. Het lijkt vaak wel alsof het allemaal van een kant moet komen en dat is buitengewoon vermoeiend. Het zou toch makkelijker moeten kunnen?”

„Ik heb het gevoel dat ik heel vaak niet mezelf kan zijn. Bij de paarden kan ik écht mezelf zijn. Ik voel me dan heerlijk. Ik word niet beoordeeld en kan gewoon zijn wie ik ben. Ik zou willen dat ik dat in het dagelijks leven ook zou kunnen. Ik voel me nu heel vaak alsof ik een rol speel. Ik ben bang dat mensen zouden schrikken als ze er achter komen hoe ik echt ben. Aan de andere kant zou het heerlijk zijn als ik gewoon mezelf kan zijn. Dit toneelspelen kan ik ook niet eeuwig volhouden.”

„Ik ben vaak zo druk en met zo veel dingen tegelijk bezig dat het lijkt alsof ik mezelf voorbij loop. Ik heb gewoon een ontzettend druk leven met een gezin en een baan. Bovendien vind ik ontzettend veel leuk om te doen. Ik heb vaak meerdere dingen tegelijk lopen en kan (wil!) daar ook niet tussen kiezen. Maar het wordt soms te veel, ik raak uitgeput en ik ben raak het contact met mezelf kwijt. Ik zou meer balans en rust in mijn leven willen. Maar ik heb eigenlijk geen tijd om dat te creëren…”

„Ik ben al vaker bezig geweest met manieren om goed in mijn vel te zitten en sterk in mijn schoenen te staan. Ik heb mezelf doelen gesteld om te bereiken wat ik wil. Maar het lukt me niet om deze doelen te behalen. Het lijkt wel alsof elke poging om beter in mijn vel te zitten er juist voor zorgt dat ik verder van mijn doelen afraak… Ik zou willen dat ik nu eens wél bereik wat ik echt wil.”

Zal paardencoaching ook voor jou helpen?

Onze klanten hebben vaak net als wij een liefde voor paarden. Ze bewonderen paarden om de manier waarop ze in het hier en nu aanwezig zijn. Voor de manier waarop ze er altijd voor ons zijn als we ze nodig hebben. En de manier waarop ze met elkaar samenleven.

Sommige klanten hebben (heel veel) ervaring met paarden. Voor andere klanten is deze ervaring heel lang geleden. En weer anderen hebben nooit een directe ervaring met paarden gehad. Toch heeft op al onze klanten het paard een sterke aantrekkingskracht.

SAMSUNG CSCWij hebben gemerkt dat paardencoaching het beste werkt voor mensen die zich open stellen voor de spiegel van het paard. Als je zelf al eens eerder ervaren hebt dat de interactie met een paard je echt kan raken op een diep niveau. Als je open en nieuwsgierig bent naar wat het paard te vertellen heeft.

Onze coaching werkt minder goed als je sceptisch bent over het paard als middel om over jezelf te leren. Als je niet gelooft dat wij iets van dieren kunnen leren in plaats van alleen maar andersom. Als je ook niet gelooft dat je zelf kan veranderen en je liever neerlegt bij je lot. Als je er zelf niet in gelooft, dan zal er ook niets veranderen. Zo simpel is het.

Onze coaching werkt maximaal als je echt diep van binnen gemotiveerd bent om je doelen te bereiken. Misschien heb je nog geen idee hoe je het gaat doen en waar deze reis je zal brengen, maar je weet in ieder geval zeker dat het anders moet. En dat je er alles aan zal doen om te zorgen dat je meer uit je leven kan halen.


 

“Het belangrijkste dat ik geleerd heb in de coaching is dat hoe authentieker en meer ontspannen je zelf bent, hoe beter het contact met het paard is (en dus ook met anderen!). Laat los, geef de ruimte, geef vertrouwen. Dit werkte bij het coachpaard en werkt ook bij mensen. Voor mij een belangrijk inzicht.” Sabrina


 

Herken je jezelf in bovenstaande verhalen en wil je verandering in je situatie? Lees dan meer over de werkwijze van het Centrum voor Paardencoaching.

PS Herken je jezelf niet in onze klanten, maar zou je zelf wel graag wat willen betekenen voor dit soort klanten? Kijk dan of een van onze opleidingen iets voor jou is.