Vivian Onstenk

Vivian Onstenk

20170612_082912Mijn naam is Vivian Onstenk (1982). Ik ben woonachtig in het Brabantse Berghem.

In het dagelijks leven ben ik militair bij de Koninklijke Marechaussee. Sinds 1999 ben ik hier werkzaam en nog steeds met veel plezier.

In 2011 ben ik op missie geweest naar Afghanistan. Daar heb ik hele mooie en unieke dingen meegemaakt maar ook minder leuke dingen.

Een van de mooie dingen uit de missie is dat ik mijn partner daar heb leren kennen. Hij is werkzaam bij de Koninklijke Landmacht en heeft verschillende missies achter zijn naam staan. Doordat hij ook militair is weet ik wat het is om als thuisblijver achter te blijven.

Naast het leven bij defensie ben ik van kinds af aan een paardenmeisje. Zodra ik kon lopen wilde ik op paardrijles. Gelukkig hebben mijn ouders daar altijd achter gestaan en vanaf mijn elfde ben ik in het bezit van eigen paarden.

FB_IMG_1497038566451Het militaire leven en de paarden zijn allebei een deel van mij geworden. Doordat het paarden coachen op mijn pad kwam had ik de mogelijkheid deze twee werelden te verenigen.

Ik zou graag zien dat Defensie deze manier van coachen meer gaat stimuleren binnen de regulier aangeboden trajecten voor collega‚Äôs die PTSS hebben opgelopen (“Post Traumatisch Stress Syndroom”). Tevens kan het coachen met paarden ook ingezet worden voor de naasten van de PTSS militair.

Ik zet mij volledig in om dit binnen en buiten defensie bekender te maken.

20170612_083105Dit alles kan ik niet zonder mijn 2 paarden, Darlah en Romeo. Zij zijn mijn helers, genezers en helpers geweest….en nog.

Laat je ook door hen helpen! Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een (vrijblijvende) kennismaking.

Vivian Onstenk
Paardencoaching Heistaete
Berghem (Brabant)
+31 6 51 56 51 33