Sterk en zwak tegelijk

Tijdens de coachweek “IK met PK” in Zweden, maken we bijzondere dingen mee. De komende dagen delen we de aantekeningen uit onze reisverslagen met je. Hieronder vind je de afsluiting van de week waarin we nog een bijzondere les leerden over hoe je sterk en zwak tegelijk kan zijn.

De afsluiting: Sterk en zwak tegelijk

IMG_5767Vandaag stond een dagrit met de paarden op het programma. Via een prachtige route reden we naar een picknick plek aan een riviertje midden in het bos. De niet-ruiters reden heel stoer met een quad door de heuvels naar dezelfde plek. En zo ontmoette we elkaar allemaal voor de lunch. Uiteraard werd er weer een lekker kampvuur gemaakt om op te waren. Maar gelukkig werden we vandaag ook de hele dag vergezeld door de zon.

Op deze prachtige plek in het bos zijn we gaan werken aan het vervolg van deze reis. Wat ga je doen als je weer thuis komt? Het is natuurlijk heel mooi als je hier in Zweden aan jezelf werkt, maar ook in het dagelijks leven zal er iets moeten veranderen als jij het beste uit jezelf wil (blijven) halen.

De deelnemers hebben deze week enorme stappen gezet. Ze zijn niet alleen helemaal uitgerust, bijgekomen en weer opgeladen met nieuwe energie. Ze hebben ook hele emotionele stappen gezet, oud zeer een plekje gegeven, de confrontatie met zichzelf aan gegaan en echt in verbinding gekomen met zichzelf. Nu is natuurlijk de vraag wat de volgende stap wordt.

Wat is het leven dat jij wil leiden? Wie is de persoon die jij wil zijn?

Wat er veel naar voren kwam deze week is „Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen.”. We zijn gaan kijken wat dat nou concreet betekent. Wat ga je precies doen in het dagelijks leven waardoor je dat goede voorbeeld bent dat je wil zijn. In de agenda’s staan nu acties genoteerd die de komende weken uitgevoerd gaan worden. De eerste stappen werden zelfs vanavond al gezet!

Een ander thema dat terug kwam is „Ik wil een leven van betekenis leiden, waarin ik dicht bij mijn eigen gevoel blijf.” Ook daarbij hebben we gekeken wat dit concreet betekent. Er zijn plannen gemaakt voor een nieuwe opleiding, gesprekken met de werkgever ingepland om te praten over de inhoud van het werk, ideeën opgezet voor projecten voor kinderen. De oefeningen die we deze week gedaan hebben om in contact te komen met je gevoel worden keurig in de agenda’s gezet om na thuiskomst te blijven herhalen en niet te vergeten.

Zo zijn alle persoonlijke thema’s en levensdoelen uitgewerkt. Het is bijzonder om te zien hoe spannend voor iedereen de stap was om vorige week op het vliegtuig te stappen en hoe gemakkelijk er nu stappen worden gezet die nog veel enger zijn.

Eén van de deelnemers verwoordde het vanmiddag heel mooi. Toen we terugkwamen van de rit en met een kop thee in de hand bespraken wat deze week Zweden nou met iedereen gedaan heeft.

„Ik voel me zwak en sterk tegelijk. Zwak omdat ik me kwetsbaar voel als ik zo dicht bij mijn gevoel sta als nu. Sterk omdat dat precies de plek is waar mijn kracht zit.”

©2016, Wendela den Tonkelaar, Centrum voor Paardencoaching

Herkenbaar? Deel je ervaring via de reacties hieronder!

PS Meer weten over de coachweek in Zweden? Klik hier voor alle info en de reisdata!

Deel:
facebooktwitterlinkedinmail