Peter Vlaar

Peter Vlaar – Ora et Labora 

Ervaar het met paarden

20171003_154426“Delen van wat we ‘te leen’ hebben en daarmee anderen de kans bieden om te ervaren hoe je met de paarden je innerlijke kracht kunt vinden. Kracht om zelf een oplossing te zoeken en te vinden om een nog mooier leven te ontwikkelen.

Daar wil ik je als coach graag in bijstaan.”

Achtergrond

Opgegroeid op een veehouderijbedrijf kwam ik al vroeg in contact met allerhande dieren die op de boerderij rondliepen. Daar begon mijn liefde voor het werken met dieren wat uiteindelijk mijn beroep werd.

Na de overname van het veehouderijbedrijf kregen paarden een steeds belangrijkere plek in mijn leven. Ik begon met aangespannen rijden en al snel groeide deze hobby uit tot een stalhouderij met pensionstalling.

Een nieuwe uitdaging vond ik in het coachen met paarden. In 2015 ben ik, na het volgen van diverse opleidingen voor het coachen met paarden en de opleiding NLP- practitioner, begonnen om samen met de paarden, mensen te begeleiden in hun veranderproces. Mensen laten ervaren dat ze door hun eigen kracht het leven nog mooier kunnen maken.

Mij maakt het blij dat wij daar een steentje aan bij mogen dragen.

DSC02114En wat is er dan mooier om als resultaat van het coachtraject als cliënt zelf de leidsels weer in handen te hebben?

Letterlijk: door een rit met paard en wagen als afsluiting van het traject.

De locatie

In onze mooie stolpboerderij in het West- Friese dorp Abbekerk (10 km ten noorden van Hoorn) is Stalhouderij Ora Et Labora gevestigd. Met ruimte voor onze verzameling koetsen en karren en een vrijloopstal voor de paarden.

Wij ontvangen onze cliënten in de gezellige verwarmde ontvangstruimte of op het terras. De coachsessies vinden plaats in de buitenbak of in de overdekte binnenbak. We streven naar een veilige beschutte omgeving om de privacy van onze cliënten te bewaken.

De paarden

P1040905Met respect voor het paard-zijn, houden wij de paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier.

Dat betekent dat ze bij ons leven in een kudde, waar ze onbeperkt toegang tot voer en water hebben. Ze kunnen vrij rondlopen en bescherming tegen weersinvloeden zoeken als dat nodig is.

De paarden waar mee wij werken zijn de Friese paarden Femke (merrie), Bjinse (ruin), Veron (merrie) en Jippe (ruin). Bjinse en Jippe zijn in onze kudde opgegroeid. Daarnaast hebben we de shetlandpony Hurby voor de echte uitdaging.

Ieder paard heeft zijn eigen unieke karakter, net als de mens. Het mooie van deze verschillende karakters is dat we ze kunnen inzetten bij de verschillende persoonlijkheden van de cliënten en de werkvormen waarmee we in de coaching werken.

Laat je verrassen door de ogen van het paard. De meest pure en snelle vorm van eerlijke feedback, los van oordeel en in het nu.

image1 - kopie zonder touwDoor paarden in te zetten als co-coach, word je je bewust van en krijg je inzicht in het effect van je gedrag, houding en uitstraling. Ben jij je bewust van wat je uitstraalt? Ben je een denker, een doener of een gevoelsmens? Ben je in balans? Waar zit je comfort-zone? Kun je grenzen stellen? Ben je een leider of liever een volger? Zomaar een paar onderwerpen die aan bod kunnen komen bij het spiegelen met paarden. Tijdens de sessie is de interactie tussen jou en het paard de basis voor het gesprek.

Men kan bij ons terecht voor één op één sessies of met een kleine groep.

Blijven ontwikkelen en bijscholing vind ik heel belangrijk. Door de aansluiting bij het Centrum voor Paarden Coaching wordt dit mede mogelijk gemaakt.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met mij voor verdere geheel vrijblijvende informatie.

 

Peter Vlaar
Zuideinde 22
1657 EE Abbekerk
mob. 06-53798051 of 06-50939393
www.stalhouderij-oraetlabora.nl
E-mail: pjmvlaar@quicknet.nl