Video: Materiaal voor paardencoaching

Onlangs kreeg ik de volgende vraag van iemand die wil gaan starten als paardencoach: “Wat voor een materiaal heb je nodig als paardencoach?”

Als antwoord op deze vraag heb ik een video gemaakt waarin ik je het materiaal laat zien dat ik gebruik. Heb jij er wel eens bij stil gestaan welk materiaal je gebruikt in je coachingssessies en waarom?

Voor mij staan twee dingen voorop in de keuze van mijn materiaal: veiligheid van mens en paard en het welzijn van het paard.

Ik maak dus gebruik van materiaal dat veilig is in gebruik, zodat ook in een noodsituatie zowel mens als paard zich niet zullen verwonden. Daarnaast kies ik ook materiaal dat prettig is voor het paard zodat het paard zich niet oncomfortabel voelt.

In deze video zie je het belangrijkste materiaal dat ik gebruik (de video is te kort om meer materiaal te laten zien, maar als je wil starten als coach heb je aan dit materiaal in principe voldoende!). De video duurt ongeveer 5 minuten.

©Wendela den Tonkelaar, CVPC, 2013

Wat zijn jouw ervaringen met verschillende materialen? Ik lees jouw ervaringen graag hieronder!

Deel:
facebooktwitterlinkedinmail