Boek: De kracht van de kudde

De Kracht van de kudde
Door: Linda Kohanov

Op een prachtige zonnige vrijdagmiddag werd op de sfeervolle locatie van Josselien Janssen in Mijdrecht de nederlandse vertaling van ‘The Power of Herd’ van de amerikaanse Linda Kohanov aangeboden aan de Epona instructeurs Josselien Janssens, Ineke Rietveld, Imelda de Smet en Sanna Heijns.

Vervolgens werd door de genodigden gekeken en geluisterd naar het interview met Linda Kohanov, waarin de tot standkoming van het boek werd belicht.

Interview Linda Kohanov (ondertiteld) from VERS Communiceert on Vimeo.

 

Daarna heeft de groep ervaren op welke wijze je elkaars energiebanen kan ‘ontmoeten’. Deze oefening werd verzorgd door Ineke Rietveld. Uiteindelijk werd zeer geïnteresseerd geobserveerd op welke wijze de theorie in praktijk werd gebracht. In de buitenmanege spiegelde het paard de mate van het leiderschap van de coachee.

 

Het boek brengt in beeld hoe het paard je kan ondersteunen om op een niet agressieve wijze jouw doelen te bereiken. Paarden hebben het natuurlijk vermogen om volledig in het hier en nu te zijn. Dit vermogen bereiken mensen veelal pas na het toepassen van medicatietechnieken. Mensen en paarden hebben al eeuwenlang een gevoelsverbinding met elkaar.

Linda Kohanov beschrijft haar inzichten over non-verbale communicatie, sociale intelligente en leiderschap en is hierbij geïnspireerd door het paard. De beschreven 12 krachtige leidende principes zijn een mooi hulpmiddel om nog beter te functioneren in de ‘mensenkuddes’: gemeenschap, werkomgeving, familie en vriendenkring.

Het bekijken van de video geeft een mooie impressie van deze middag.

 

De kracht van de kudde from VERS Communiceert on Vimeo.

© Emmy de Veen, Nove Pegus Novequin

De Kracht van de kudde
Door: Linda Kohanov
Uitgeverij: Bloemendal
Verkrijgbaar bij oa: bol.com

Heb jij het boek al gelezen? Wat vond je ervan? Heb je tips of opmerkingen? Deel je mening hieronder met ons!

Deel:
facebooktwitterlinkedinmail