Melanie Van Hoeve

Melanie Van Hoeve

SAMSUNG CSCAls meisje was ik altijd dol op paarden, maar heb nooit de ruimte gehad om een eigen paard te hebben. Gelukkig ben ik nu moeder van een dochter die ook dol is op paarden en dezelfde wens had als ik vroeger. En nu heb ik er ruimte aan gegeven en zowel haar droom als mijn droom in vervulling laten gaan. We hebben een eigen pony (kruising Haflinger/Tinker); Evie. De kans is groot dat Evie niet onze enige pony blijft want nu ik naast mijn training en coachpraktijk ook als paardencoach ben begonnen, voel ik de ruimte om deze passie uit te breiden.

Achtergrond

Ik werk nu, na een periode in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, alweer bijna 10 jaar als zelfstandig trainer. Ik geef veel trainingen over communicatie en gedragsverandering. Vooral aan groepen hulpverleners in de gezondheidszorg. Daarnaast werk ik samen met een groep trainer/coaches onder de naam Verwondering en begeleiden wij organisaties in cultuurverandertrajecten en teamtrainingen. Een werken vanuit Verwondering is voor mij werken met een open blik en zonder oordeel. In mijn beleving is dit ook wat ik met paardencoaching doe; mensen een (oordeelloze) spiegel geven. En soms is dat heel confronterend en tegelijk altijd heilzaam, mits de client wil kijken. Ik streef naar een zo veilig mogelijk omgeving om meer van jezelf in beeld te krijgen.

Mijn energie gaat stromen van contact, oprecht contact met mezelf en met anderen. Het gaat in mijn leven en werk om dingen doen waar ik energie van krijg. Wanneer ik bij deelnemers aan trainingen en coachingsessie’s kwartjes zie vallen; als mensen plotseling zichzelf weer herinneren of hervinden, dan bloei ik op. En dat is iets wat ik nastreef in de coaching en dan specifiek in het coachen met paarden. Dat mensen weer zicht krijgen op zichzelf en dan een completer beeld dan voorheen. In mijn beleving wordt iedereen geboren met alles wat nodig is om gelukkig te leven en succesvol te zijn in je eigen leven. Het is alleen lastig om alles in je leven ook ten volle te ontwikkelen. In je eigen groei en ontwikkeling raken er wel eens aspecten op de achtergrond of uit beeld. En in mijn ervaring kan een paard wel contact maken met die aspecten en deze ook weer in beeld brengen voor de cliënt. Daar geef ik graag ruimte voor. Vanuit Verwondering.

Door vanuit verwondering te kijken naar processen tussen mensen en tussen mens en paard kunnen er inzichten ontstaan, die uitblijven als je vastzit in routine en de dagelijkse hectiek.

Verwondering is dan ook voor mij een thema geworden waar ik me met liefde aan onderwerp, zeker in de start van processen. En als het dan eenmaal sprankelt en bloeit in een situatie, dan is de tijd rijp om door te pakken. Niet om alles weer terug te stoppen in een vast stramien, maar wel om resultaten te kunnen boeken en een praktische vertaling naar alledag te kunnen maken. En als er dan iets onverwachts gebeurt, laat ik me weer graag verwonderen door wat er op mijn pad komt.

Paarden

IMG_1644Ik werk met een aantal paarden die beschikbaar zijn op de stal waar ook mijn eigen paard staat. Al deze paarden zitten goed in hun vel en krijgen liefdevolle aandacht van hun eigenaren. En wat me elke keer weer raakt is dat elk paard er zo voor open staat om te helpen. Om die liefdevolle spiegel te bieden, waardoor mijn cliënten een vervolgstap in hun eigen ontwikkeling kunnen maken.

Locatie

Je bent van harte welkom bij Evie en de andere coachpaarden waar ik mee werk in Haastrecht (Zuid Holland). Deze locatie beschikt over een buiten rijbaan en een overdekte rijhal.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om op locatie te komen voor een workshop of een coaching met eigen paarden. Het mooie van paarden is namelijk dat ze niet speciaal opgeleid hoeven te zijn als coachpaard. Elk paard spiegelt van nature. Het is aan mij als coach om die feedback passend te vertalen naar de situatie die voorhanden is.

Contact

Melanie van Hoeve , Haastrecht
06-20023443
info@vanhoevetrainingen.nl
ook bereikbaar via www.verwondering.nu