Meditatie te paard

Recensie CD Meditatie te paard (MP3)

meditatiecdToen ik hoorde dat Marieke van Soest haar meditatie te paard in een professionele studio zou gaan opnemen was ik meteen enthousiast. Ik ben om praktische redenen niet in de gelegenheid om zelf bij Marieke een meditatie te volgen. Toch was ik al een tijdje erg benieuwd naar haar meditatie te paard.

Ik ben bekend met mediteren, de positieve effecten hiervan worden door vele onderzoeken onderbouwd. Nog nooit eerder echter ben ik een meditatie tegen gekomen die speciaal bedoeld is om te paard uit te voeren. Nu Marieke haar meditatie opgenomen heeft kan ik dit ook ervaren!

De CD zit in een keurig hoesje met een mooie foto er op. Op het moment dat de CD arriveerde realiseerde ik me dat wij geen enkel apparaat meer in huis hebben waar je CD’s op af kan spelen… Uiteindelijk besloot ik de CD dus maar in de auto te beluisteren. Voor de volgende editie zou een mp3 download waarschijnlijk handiger zijn, te paard kan je dan de meditatie beluisteren op je telefoon op mp3-speler.

Op de CD staat een korte introductie, waarin Marieke uitlegt hoe de meditatie in zijn werk gaat en welke voorbereidingen je moet treffen. Hierbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de veiligheid, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Daarna volgt een begeleide meditatie van ongeveer een half uur die je meteen zelf mee kan doen. Marieke heeft een prettige stem om naar te luisteren en spreekt rustig en duidelijk. Door de rustgevende achtergrond muziek voel je je meteen heel ontspannen. Het tempo is prettig, waardoor je je niet gehaast voelt tijdens de oefening.

Tijdens de meditatie doorloopt Marieke alle chakra’s met de bijbehorende kleuren. Laat ik eerlijk zijn. Ik heb helemaal niets met chakra’s. Dit is dan ook niet waar ik mijn aandacht op gericht heb tijdens de meditatie. Waar ik wel bewust mijn aandacht op gericht heb zijn de lichaamsdelen die Marieke noemt, van zowel mens als paard, en de kleuren die zij gebruikt.

De manier waarop de meditatie is opgebouwd geeft je ten eerste de gelegenheid om je aandacht geheel te focussen op het hier en nu waarin jij aanwezig bent met je paard. Dit geeft een prettige rust in je hoofd en ruimte om er daarna helemaal te zijn voor en met je paard.

Ten tweede brengt de meditatie je een heel sterk gevoel van verbondenheid met je paard. Ik wil niet te veel van de inhoud verklappen, dat moet je echt zelf ervaren. Maar Marieke krijgt het op een knappe manier voor elkaar om op afstand jou en je paard met elkaar te verbinden. Voor mij is verbondenheid met mijn paard mijn belangrijkste doel. Pat Parelli zegt: „There is nothing you can’t do if your horse becomes part of you”. Vanuit verbondenheid ontstaat al het andere.

Dit laatste zorgt ervoor dat deze meditatie bij uitstek geschikt is voor ruiters. Als je geen ervaring met paarden hebt dan is een meditatie naast het paard net zo effectief als op het paard. Als je echter wel een ruiter bent en vooral als je een eigen paard hebt, dan is deze meditatie te paard een absolute aanrader.

PS: inmiddels is de cd niet meer verkrijgbaar maar in plaats daarvan een MP3, dus nog veel makkelijker.

Product gegevens:

Meditatie te Paard

Marieke van Soest & M’s Horsemanship

bestellen: www.mshorsemanship.nl

 

Wij horen graag over jouw ervaring met deze meditatie, je kan hieronder een bericht achterlaten.

ⓒ Wendela den Tonkelaar, CVPC, 2015

 

Deel:
facebooktwitterlinkedinmail
  • Esther

    Waar kun je zo’n Cd van meditatie te paard kopen?