Maryse Hettinga

Maryse Hettinga – Sereno Coachingspraktijk

‘Niet het vallen is falen, maar het weigeren om op te staan.’

Vroeger had ik nooit iets met paarden. Totdat ik met mijzelf in de problemen kwam. Gevoelens als verdriet, boosheid, angst, machteloosheid, agressie, schaamte, gedachten als ‘ik ben het niet waard’ en ‘ik ben niet goed genoeg’ en uiteindelijk zelfs depressieve gevoelens en suïcidale gedachten werden dagelijks voor mij.
Na jarenlange hulpverlening werd ik klinisch opgenomen voor mijn problemen. Ik leerde om te gaan met mijn gevoel, open en eerlijk te zijn naar mezelf en de mensen om mij heen, mijn angsten en controlebehoefte stukje bij beetje los te laten, verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gedrag, keuzes en leven en mezelf te accepteren. Zelfs nu vind ik het soms nog lastig om in mezelf te geloven en ben ik vaak nog onzeker. Het is een proces, maar ik weet wel hoe ik nu met deze gevoelens en gedachten om moet gaan. Ik ben niet perfect en dat ga ik ook niet worden en dat is oké.

MaryseMijn achtergrond

Tijdens mijn klinische opname ontwikkelde bij mij het verlangen om andere mensen te helpen die zelf problemen ondervinden. Niet enkel als hulpverlener, maar juist als ervaringsdeskundige. Ik ben de opleiding ‘pedagogisch medewerker jeugdzorg’ gaan volgen en ben direct daarna de jeugdzorg ingerold.
Inmiddels werk ik 4 jaar bij de kliniek, waar ikzelf ook opgenomen was, voor jongeren met verslavings- en gedragsproblemen. Wow! Wat is dit werk gaaf. Iedere dag werk ik daar nog met mijn hart en draag ik mijn steentje bij in het proces van jongeren.

Toch had ik het gevoel dat ik nog iets miste. Ik ontdekte het Centrum voor Paardencoaching en ik wist direct dat ik dit wilde doen. Ik wil mensen dezelfde rust geven die ik ook ervaar door paarden. September 2017 ben ik begonnen met de basisopleiding tot paardencoach. Tijdens de opleiding heb ik ontdekt dat dit precies is wat ik zocht en wat mij weer een stukje aanvult. Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en ben ik dankbaar dat ik onderdeel van het team van het Centrum voor Paardencoaching mag zijn.

 

PaardenMaryse paarden 1

Ik heb twee eigen paarden die ik inzet als coachpaarden. Ondanks dat ze twee compleet verschillende karakters hebben zijn ze zeer geschikt voor coachsessies. Beide paarden zullen op een liefdevolle en toch duidelijke manier je helpen inzicht te krijgen in je valkuilen, kwaliteiten, uitdagingen en nog zoveel meer!
Ik kijk ernaar uit om samen met mensen de eerste, of volgende, stappen te maken in hun eigen proces. Het geeft mij energie om mensen in hun kracht te zetten en te begeleiden om zelf de oplossing te vinden.

Hoe spannend het ook is, gun jezelf de kans om je te ontwikkelen en te groeien!

 

Locatie en contact

maryse paarden 2
Locatie: Mijdrecht (in de buurt van Amsterdam)

Website: www.sereno-coachingspraktijk.nl

Email: info@sereno-coachingspraktijk.nl