Margriet Bakker

 Margriet Bakker, Jazz paardencoaching

Margriet BakkerEr zijn heel veel modellen waar mensen mee werken om bepaalde doelen te bereiken. Maar bij het werken met paarden is er helemaal geen model, roos, kwadrant of wat dan ook nodig. Het paard laat dingen zien zonder je in een hokje te stoppen maar die je wel op weg kunnen helpen om iets te verduidelijken of te veranderen. Mijn eigen paard Jazz heeft me veel geleerd op dit gebied en vooral hoe ik het niet moet doen.

Daarom lijkt het me heel waardevol om anderen kennis te laten maken met deze fijne manier van coachen.

Achtergrond informatie

Ik werk bij een commercieel bedrijf waar ik trainer ben. En dit zijn trainingen op diverse gebieden waaronder gedragstrainingen en teambuildingstrainingen. Daarom is paardencoaching een hele mooie aanvulling hierop. Ik kan de kennis van beide gebieden heel goed met elkaar verbinden. Het geeft mijzelf ook weer een ander inzicht.

Het is ontstaan doordat ik met mijn eigen paard alleen maar grondwerk deed in plaats van rijden. En ik soms geconfronteerd werd mijn eigen gedrag waar ik me niet bewust van was. Druk, gehaast, met andere dingen bezig zijn in mijn hoofd en dan werken met een paard die heel erg tegendraads werd. Terwijl ik toch zo mijn best deed om heel rustig mijn paard te benaderen. Dat heeft me aan het denken gezet en ik ben mezelf hier verder in gaan verdiepen. Met als resultaat, paardencoach. Coachen vanuit een ander oogpunt.

In mijn huidige baan werk ik veel met teams en daar gaat mijn voorkeur ook naar uit bij paardencoaching. Het inzicht wat een paard kan geven waardoor teamleden met een andere blik naar hun team kijken, vind ik heel bijzonder. Ik heb inmiddels diverse sessies met teams gedaan en de reacties waren zeer positief. Confronterend soms maar zonder oordeel van het paard. En het was voor de teams snel duidelijk waarom de samenwerking soms haperde en wat er aan gedaan kon worden op termijn.

 Locatie

De locatie waar ik gebruik van maak is manege Les Chevaux in het landelijke Buinen, vlakbij Assen. Er zijn heel veel mogelijkheden, binnenbakken en een buitenbak, vergaderruimte en een grote saloon.

 Contact

Margriet Bakker uit Smilde

Jazz Paardencoaching

www.jazzpaardencoaching.nl

info@jazzpaardencoaching.nl

06-40337245