Lonneke van Pelt

Lonneke van Pelt – Praktijk Ont•moeten

Lonneke van Pelt Mijn hele leven al ben ik dol op dieren. Ik droomde altijd van een huis vol honden, katten, knaagdieren en vogels, en dan een tuin vol geiten, paarden en ezels. Tijdens mijn studie kwamen er twee katten en toen het na mijn studie kon, kwam er ook (eindelijk) een hond.

Het bleef toch ook kriebelen; met een beetje jaloezie keek ik altijd naar mensen die ook echt met dieren – en met name paarden – werkten. Omdat ik echter een heel ander studiepad had gekozen (psychologie) leek dit niet voor mij weggelegd.

Tót ik eind 2015 een vacature tegenkwam van het Centrum voor Paardencoaching. Zij waren op zoek naar een kinder- en jeugdpsycholoog die een coachingsprogramma wilde schrijven voor kinderen gebaseerd op het ‘IK met PK’ programma. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Begin 2016 volgde ik de opleiding tot paardencoach en sindsdien ben ik aan het werk met deze prachtige, gevoelige dieren. Ik schreef met veel plezier het ‘KIDS met PK’ programma. Binnen het Centrum voor Paardencoaching leid ik nu coaches op om dit programma aan kinderen te kunnen geven en begeleid ik zelf kinderen, jongeren en volwassenen om hen te helpen met meer PK in het leven te staan.

Begin 2016 ben ik in Arnhem mijn eigen praktijk begonnen. Hier kan ik de zorg indelen zoals ik dat prettig vind: laagdrempelig, korte wachttijden, met humor en met respect voor de hulpvraag en de privacy van cliënten. Ik ben dankbaar voor al die trajecten waarin ik mensen zie groeien en meer tot zichzelf zie komen.

Achtergrond
Ik ben in 2009 afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit Utrecht. Sindsdien werk ik in de geestelijke gezondheidszorg als therapeut. Ik geef met veel plezier trainingen en behandelingen aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Paardencoaching in de natuurIn 2011 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Daarnaast heb ik diverse bijscholingen voor psychologen gevolgd, waaronder de opleiding tot ACT-therapeut (Acceptance and Commitment Therapy) en EMDR-therapeut (trauma behandeling). In juni 2016 heb ik bij het Centrum voor Paardencoaching de opleiding tot paardencoach afgerond.

Mijn vader zei laatst tegen mij: jij bent net een profvoetballer. Je hebt ook van je hobby je werk gemaakt. Hij heeft gelijk. En het is niet alleen leuk, het is ook heel effectief. Ik merk dat ik in behandeling met paarden gemakkelijker tot de kern van een probleem kom, mensen zich eerder openstellen en ook meer doen met de feedback van het paard. Zo komt alles samen!

Specialisaties:

  • GZ-psycholoog
  • Kinderpsycholoog
  • ACT-therapeut (Acceptance and Commitment Therapy)
  • EMDR-therapeut (trauma behandeling)
  • KIDS met PK coach (voor kinderen)
  • IK met PK coach (voor volwassenen)
  • KIDS met PK docent
  • Docent basisopleiding Cognitief Coachen met Paarden

Locatie
Mijn eigen praktijk bevindt zich in Arnhem Noord, dichtbij ziekenhuis Rijnstate. De locatie waar ik paardencoaching geef, bevindt zich in IJseloord (Arnhem Noord). Bij deze locatie heb ik de keuze uit veel verschillende pony’s die allemaal op een natuurlijke manier gehouden worden. Ze lopen bijvoorbeeld 24 uur per dag buiten in een kudde. Ze zijn daarom goed in balans en zeer geschikt als coachpaard.

Het is ook altijd mogelijk om op de locatie van de klant/cliënt trainingen, coaching en workshops te geven.

Contact
Praktijk Ont•moeten
Lonneke van Pelt  – GZ-psycholoog
Talen: Nederlands en Engels
Sweelincklaan 19
6815 BD Arnhem
+31 6 45 100 585

www.praktijkontmoeten.nl
info@praktijkontmoeten.nl