Jorien Meuleman

Jorien Meuleman – paardencoach – docent Horsemanship

Jorien Meuleman

Jorien Meuleman

Ik was als kind al helemaal gek van dieren, toen ik de kans kreeg om te gaan paardrijden heb ik deze dan ook met beide handen gegrepen. Tijdens mijn studie in Amsterdam heb ik niet gereden maar toen ik klaar was en weer in de polder kwam wonen begon het toch weer te kriebelen. Na jaartje kreeg ik Gamble, een draver.

Met Gamble is het begonnen, ik merkte dat wat ik vroeger geleerd had nu niet goed werkte. Op het moment dat ik Gamble kon stallen op een plek waar hij in een kudde, 24 uur per dag buiten staat, viel het één en ander op zijn plek. Daar ben ik ook begonnen met Natural Horsemanship, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, zonder dwang . Door op deze manier met Gamble te werken ging ik hem beter begrijpen, hij fleurde op en ik leer (de) ontzettend veel over mijzelf.

Datgene wat ik heb geleerd geef ik graag door aan anderen!

In 2009 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Tijdens mijn werk kwam ik er steeds meer achter dat ik het stukje coachen en begeleiden van mensen erg prettig vind om te doen. Jij bent de ervaringsdeskundige en ik kan met je mee denken, je advies geven of gewoon naar je luisteren.

Jorien_MeulemanOmdat ik mij verder wilde scholen als coach en heel veel geleerd heb van Gamble kwam ik al snel tot de conclusie dat het de opleiding tot paardencoach moest worden! Ik denk dat het coachen met behulp van het paard een verrijking is voor het proces.

Ik werk met volwassenen. De coachvragen kunnen gaan over zelfvertrouwen, leiderschap maar ook over een balans vinden tussen je belasting en belastbaarheid. Zodat je (weer) lekker in je vel zit en kunt doen waar je blij van wordt.

Naast Gamble, mag ik ook samen met een stoere shetlander coachen. Beide paarden staan in dezelfde kudde. Ze lopen 24 uur per dag, 7 dagen in de week buiten. Kunnen natuurlijk wel schuilen als ze daar behoefte aan hebben. Belangrijk is dat ze vooral ook paard mogen zijn. De paarden worden allemaal getraind volgens Natural Horsemanship principes.

Contactgegevens

Jorien Meuleman
Werkgebied: Flevoland, Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe
Vestiging: Creil (Noordoostpolder)
Telefoon: 0630255979
Email: info@joriencoachingenbegeleiding.nl                                                                                             Website: www.joriencoachingenbegeleiding.nl