Jo-Anne de Weerd

Jo-Anne de Weerd – Equum in Paradiso

“Het is altijd een droom geweest om samen met paarden te leven en werken”

Achtergrond

IMG_0608Vanaf mijn tiende zijn paarden al een belangrijk onderdeel in mijn leven. Op mijn 16de kreeg ik mijn eerste pony, Spooky, zij staat nog steeds bij me.

Toen ik met paardrijden begon op een traditionele manege, heb ik altijd een gevoel gehad van “dit moet anders kunnen”. Toen ik Spooky kreeg ben ik mij gaan verdiepen in het Natural Horsemanship en kwam tot de ontdekking dat ik hier al die tijd naar op zoek was.

Mijn paarden moesten het goed hebben, ik wilde bevriend met ze zijn en niet dat ze iets voor me deden uit angst.

Het is altijd een droom geweest om samen met paarden werken. Nadat ik thuis kwam te zitten door een hernia ben ik gaan nadenken wat ik kon gaan doen.

Het coachen met paarden zag ik steeds vaker voorbij komen op social media. Dit leek me erg interessant. Ik ben gaan onderzoeken wat het precies inhield.

Ik kwam tot de conclusie  dat het coachen van cliënten met het paard als collega mij op het lijf geschreven is. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken om me in te schrijven voor de opleiding. Inmiddels heb ik mijn diploma op zak.

Momenteel werk ik naast het coachen nog als dierenartsassistente, ik hoop dat ik in de toekomst het coachen meer kan gaan uitbreiden.

IMG_4478Locatie

Samen met mijn partner, kinderen en huisdieren wonen we op een heerlijke locatie in Putten op de Veluwe. Hier heb ik ook mijn coach praktijk. We hebben het leefgebied van de paarden zo natuurlijk mogelijk ingericht waar de paarden paard mogen zijn en leven in een kudde.

De paarden

IMG_4677Onze 5 paarden hebben de afgelopen tijd laten zien dat ze uitermate geschikt zijn als coach paard. Ieder paard heeft zijn of haar eigen mooie karakter en zal je tijdens de sessie de inzichten geven in o.a. je kwaliteiten, uitdagingen en valkuilen.

Samen gaan we onderzoeken hoe je de inzichten kunt vertalen naar de praktijk en wat er voor nodig is om stappen te gaan zetten naar verandering, ontwikkeling of hoe om te gaan met bepaalde zaken waar je tegen aanloopt in je leven.

Ik heb mij als coach nog verder ontwikkeld in het coachen van kinderen. In samenwerking met de kinderponies op mijn locatie bied ik hier het KIDS met PK programma aan.

Jo-Anne de Weerd
Beulekampersteeg 7
3882 LJ Putten
06-53744021
equuminparadiso@outlook.com
www.equuminparadiso.nl