Coachreis Zweden

IK met PK in Zweden
Meer Innerlijke Kracht met PaardenKracht!

 • Zit je niet lekker in je vel?DSC00993
 • Pieker je veel?
 • Heb je last van stress?
 • Kan je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken?
 • Heb je te weinig energie?
 • Sta je altijd voor anderen klaar maar vergeet je jezelf?
 • Heb je het gevoel dat anderen over je heen lopen?

Het hoeft niet zo te zijn….
Iedereen verdient het om het beste uit zichzelf te halen!

In Zweden ontdek je hoe je je innerlijke kracht kan inzetten om het beste uit jezelf te halen. Hierdoor krijg je veel meer rust, ruimte en ontspanning je leven. Je ontdekt je verborgen kwaliteiten en hoe je deze in kan zetten om beter in je vel te zitten. En dat niet alleen tijdens de reis, maar vooral ook daarna. Je krijgt praktische handvatten om toe te passen in het dagelijks leven. Zodat je niet alleen het beste uit jezelf kan halen, maar ook het beste uit je leven!

We gaan niet alleen op reis naar Zweden, we maken ook een persoonlijke ontwikkelingsreis. Dit is een ervaring die je nooit zal vergeten. Deze hele week staat in het teken van jouw ontwikkeling. Je hoeft nu eens niet voor anderen te zorgen (sterker nog, er wordt voor je gezorgd!) het draait nu echt om jou. Jij verdient het om lekker in je vel te zitten en gelukkig te zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook (juist?!) voor de mensen om je heen. Want jij kan er alleen voor anderen zijn als je goed voor jezelf zorgt.

 

Werken aan jezelf in een paardenkudde

Werken aan jezelf in een paardenkudde

Deze coachreis levert je het volgende op:

 • Een bijzondere plek om te werken...

  Oefeningen en persoonlijke ontwikkeling in de Zweedse natuur

  Je weet wie je diep van binnen bent en wat je verborgen kwaliteiten zijn zodat je deze kan inzetten

 • Je hebt meer energie en weet hoe je je energievoorraad steeds weer kan aanvullen op momenten dat je het nodig hebt
 • Je hebt gemerkt wat het je oplevert als je ècht in het hier en nu bent en kan dit ook in het dagelijks leven toepassen
 • Je hebt ontdekt hoe je het piekeren kan stoppen en rust kan creëren in je hoofd
 • Je hebt ervaren hoe het voelt als je ècht met jezelf in verbinding bent
 • Je weet welke stappen je moet nemen om meer uit je leven te halen

Werkwijze

IMG_3492

Praktisch aan de slag met een handig werkboek

Deze intensieve coachweek vindt plaats in een klein groepje (max 8 deelnemers). Je wordt de hele week door twee ervaren coaches begeleid in samenwerking met de paarden van de ranch. Normaal gesproken duurt een sessie paardencoaching ongeveer 1,5 uur. Nu heb je een hele week de tijd om aan jezelf te werken samen met de paarden. Een unieke kans om nu eens ècht aan jezelf te werken!

Gedurende de week werken we aan zes stappen die bijdragen aan het vergroten van je innerlijke kracht. Iedere dag worden coachsessies gegeven, zowel met als zonder paard. Uiteraard werken we elke dag met de paarden, maar daarnaast zullen we ook andere vormen van coaching en oefening inzetten zodat je zo veel mogelijk uit deze week kan halen.

We werken volgens een gestructureerd model dat gebaseerd is op een (wetenschappelijk onderbouwd) psychologisch model, vertaald naar paardencoaching. Hoewel paardencoaching wel eens als zweverig wordt gezien is hier niets zweverigs aan. Je gaat aan de slag met bewezen effectieve methodes en principes.

SAMSUNG CSC

Individuele begeleiding

Uiteraard is iedereen anders en werkt niet voor iedereen hetzelfde. Daarom volgt iedereen dezelfde 6 stappen, maar wel op je eigen manier. Er is voldoende ruimte om te ervaren wat voor jou werkt en wat niet. Op die manier verzamel je handvatten om het geleerde thuis toe te passen in het dagelijks leven. Het doel is om niet alleen tijdens deze reis te groeien maar (juist!) ook daarna, zodat je meer uit je leven kan halen.

Ontspanning in de uitgestrekte bossen

Ontspanning in de uitgestrekte bossen

De intensieve onderdelen van het programma worden afgewisseld met ontspanning zodat je vol energie weer naar huis gaat. Doordat we in een kleine groep werken worden de programma onderdelen aangepast op wat er voor jou nodig is op dat moment. Je maakt dus echt je eigen reis. In deze coachweek worden er ook veel activiteiten ter ontspanning ingepland zoals een heerlijke buitenrit door de bergen, wandelingen in de Zweedse natuur (gegidst en zelfstandig), outdoor lunch bij een mooie waterval en een sauna en jacuzzi avond. Allemaal inclusief!

Time for some fun!

Time for some fun!

Je zal het meest uit deze week (en dus uit jezelf!) halen als jij iemand bent die:

 • Je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken en gelooft er in dat ook jij het verdient om gelukkig(er) te zijn
 • Je hebt affiniteit met paarden en bij voorkeur al eerder ervaren dat paarden je kracht geven
 • Je houdt van de natuur en kijkt er naar uit om een week in de natuur te verblijven
 • Je bent bereid je groepsgenoten te steunen in hun persoonlijke proces en samen krachtig te zijn
 • Je bent iemand die graag dingen ervaart, voelt en meemaakt in plaats van alleen maar te praten over persoonlijke ontwikkeling

SAMSUNG CSC

Locatie: Sun Dance Ranch

Western sferen op de Sun Dance Ranch

Western sferen op de Sun Dance Ranch

Welkom op de Sun Dance Ranch

Welkom op de Sun Dance Ranch

Deze coachweek vindt plaats op de Sun Dance Ranch in Zweden. Dit is een geliefde vakantiebestemming voor vele paarden- en natuurliefhebbers. De ranch ligt op een prachtige locatie midden in de uitgestrekte bossen van Zweden. De ranch wordt gerund door de Nederlandse Anita en de Zweedse Anders. Samen zorgen zij er voor dat het je aan niets zal ontbreken en nemen ze je mee op tochten (te voet en te paard) door de indrukwekkende Zweedse natuur.

We hebben de Sun Dance Ranch exclusief voor onze coaching ter beschikking. Er zijn dus geen andere gasten of “pottenkijkers”. We eten elke dag op de ranch of nemen een picknick mee. Je overnacht in een traditionele Zweedse Stuga (houten huisje). Het arrangement is op basis van een twee persoonskamer met gedeelde badkamer. Er zijn ook enkele eenpersoonskamers beschikbaar.

Datum:
25 mei tot 1 juni 2019

 

 

Begeleiding

Tijdens deze week word je begeleid door twee ervaren paardencoaches. Zo is er voor iedereen voldoende persoonlijke begeleiding. Beiden coaches zijn de hele week bij het hele programma aanwezig, waardoor je gedurende de week een hechte vertrouwensband opbouwt met elkaar.

Kid Kus

Anita Teunissen in Zweden

Paardencoach Anita Teunissen is het levende voorbeeld van iemand die haar dromen uit laat komen.  Samen met haar partner Anders Skoglund runt ze de Sun Dance Ranch, de plek van haar dromen. Ze is opgeleid in de methode Cognitief Coachen met Paarden™. Ze kent de kudde van de ranch als geen ander en weet precies welk coachpaard er bij welke persoon past.

Uiteraard spelen de paarden een hoofdrol in de begeleiding van jouw persoonlijke ontwikkeling. De 20 paarden van de ranch zijn uitermate geschikt voor paardencoaching doordat ze het hele jaar door in kuddeverband in de natuur leven. De paarden worden op een paardvriendelijke wijze getraind (door middel van Natural Horsemanship). Alle paarden worden bitloos en ijzerloos gereden. Op deze manier biedt de Sun Dance Ranch de paarden een zo natuurlijk mogelijk leven. Toch zijn de paarden niet “wild” maar juist uitermate mensgericht en vriendelijk.

De mensvriendelijke paarden laten ons delen in het kuddegevoel

Anita Teunissen met de kudde bijzondere coachpaarden van de ranch

De paarden hier laten ons zien hoe je op een vriendelijke manier toch heel krachtig kan zijn. En dat kan jij ook!

Een van de Zweedse Stuga's

Een van de Zweedse Stuga’s

Het arrangement is inclusief:

* 7 overnachtingen in 4 persoons Stuga (huisje) met douche/toilet op basis van 2 personen per kamer
* Ontbijt, lunch/picknick, diner
* Diverse outdoor maaltijden
* Drankjes: koffie, thee, bronwater, ranja
* Handdoekenpakket
* Beddengoed
* Eindschoonmaak
* Transfer luchthaven Oslo Gardermoen (NO)
* Dagelijkse coaching sessies (plenair)
* 3x individuele paardencoaching sessie
* 3x coach oefeningen met paarden, plenair
* Wandeling met gids
* Kudde observatie
* Mountain Trail te paard
* Persoonlijke ontwikkelingslessen om thuis toe te kunnen passen
* Jacuzzi en sauna avondje (in badkleding)
* Uitgebreid Coachreis Werkboek

Ontspanning op de Ranch

Ontspanning op de Ranch

Het arrangement is exclusief:

* Vlucht naar de ranch
* Extra drankjes
* Evt. extra activiteiten
* Evt. extra buitenritten te paard
* Evt. toeslag voor éénpersoonskamer (indien gewenst)

 

Lees hier meer over de ranch waar je verblijft. 

Aanmelden:

Oogverblindend mooie zonsondergangen

Oogverblindend mooie zonsondergangen

Als je mee wil op reis dan voeren we eerst een intake gesprek met je. Pas na dit intake gesprek is je inschrijving definitief. Vraag hieronder het intake gesprek aan. Je krijgt dan een email met vragen voor het intakegesprek en je kan zelf een (telefonische) afspraak maken in mijn agenda.

De complete coachweek, inclusief alle coachingsessies en volledig arrangement*, kost 12.990 SEK/Zweedse Kronen (incl. BTW). Dat is ongeveer 1295 Euro.
Bereken hier de juiste Euro prijs: http://www.omrekenkoerseuro.nl

*Prijs is op basis van 2 personen per kamer, toeslag voor 1-persoonskamer is 1000 Sek (ongeveer €110, slechts enkele plaatsen beschikbaar). De prijs is exclusief de vlucht naar Oslo (kijk op de website van KLM hoeveel dit kost, de prijzen beginnen bij 100 euro, de prijs loopt echter snel op als je langer wacht met boeken).

 

Datum:
25 mei – 1 juni 2019

 


Ja, ik wil een gratis en vrijblijvend intakegesprek voor de coachweek in Zweden!

*Privacy: Gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

dit veld niet invullen s.v.p.


Vragen

Heb je vragen over de coaching tijdens deze reis? Of over je verblijf op de Sun Dance Ranch. Neem dan contact ons op via contact@cvpc.nl of info@sundanceranch.eu.

Heb je geen ervaring met paardrijden, ben je slecht ter been of heb je andere (lichamelijke) beperkingen? Of heb je andere speciale wensen die niet in ons programma zijn opgenomen? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden. De Sun Dance Ranch heeft veel te bieden, dus er is altijd een oplossing te vinden. Neem contact op met Anita via of info@sundanceranch.eu.

Kudde observatie

Kudde observatie: Wie observeert wie?!

PS Wil je meer info? Alvast met ons kennismaken?

REISVERSLAGEN – juni 2015

DAG 1

De eerste dag zijn we in de middag aangekomen op de Sun Dance Ranch in Zweden met een groep van 8 enthousiaste (en stiekem ook zenuwachtige!) vrouwen. Gelukkig hadden we elkaar via Facebook al een beetje leren kennen, dus er was meteen een gezellige sfeer in de groep.

Na een rondleiding over de ranch zijn we meteen aan de slag gegaan met de eerste stappen om meer “IK met PK” te krijgen. Een van de opdrachten bestond uit het observeren van de kudde. De kudde van de ranch bestaat uit 20 paarden, merries en ruinen door elkaar, verschillende rassen, ver uit eenlopende leeftijden en heel verschillende achtergronden. Doordat ze 365 dagen per jaar 24 uur per dag samen in een kudde leven in een groot gebied vormen ze een hechte kudde met elkaar. Het is heel interessant en leerzaam om de paarden in de kudde te observeren. Je kan veel leren van de bijzondere manier waarop paarden met elkaar samenleven. Wie wil er nou niet zo’n connectie met de mensen die je liefhebt als dat de paarden in een kudde met elkaar hebben?

Een van de opdrachten die de deelnemers van mij kregen was om één paard uit te zoeken in de kudde en dit paard een tijd lang te observeren. In eerste instantie leek het alsof de paarden alleen maar aan het grazen waren. Maar als je je aandacht richt op één detail (één paard in dit geval) zie je dat er veel meer gebeurt. Zo kwamen er dus 8 verschillende verhalen van 8 verschillende paarden.

Interessant is om te ontdekken hoeveel meer je ziet als je je aandacht ergens op richt. Maar tegelijkertijd zie je ook minder… Je ziet namelijk niet wat er met de andere paarden gebeurt. De andere verhalen mis je. Je ziet ze wel in je ooghoek, maar je registreert het niet.

Zo gaat het eigenlijk met alles in je leven. Als je je aandacht richt op negatieve dingen, dan mis je de positieve dingen die je er om je heen gebeuren. Als je je aandacht richt op één specifieke gedachte, dan is er geen ruimte voor andere gedachtes en raak je er uiteindelijk helemaal in verstrikt. Daarom is het heel waardevol om te oefenen om je aandacht te verbreden. Daar gaan we deze week dus mee aan de slag!

We sloten de dag af met een outdoor maaltijd in het zonnetje bij het kampvuur. Aangezien het Midzomer is gaat de zon hier helemaal niet onder. Het werd dus een lange avond…

DAG 2

Vandaag stond in het teken van de eerste stap van het “IK met PK”-model: inzicht in jezelf. De hele dag hebben we met het paard als spiegel gewerkt.

Als je nog niet bekend bent met dit model dat door het CVPC is ontwikkeld, download dan het gratis ebook.

Coachdag1

DAG 3

Vandaag kreeg iedereen een privé sessie paardencoaching. Anita en ik hadden van te voren zorgvuldig per deelnemer een coachpaard uitgezocht. Ik stem het coachpaard graag af op de persoonlijkheid van de deelnemer, de coachvraag, de situatie waarin de coaching plaatsvindt (ik dit geval in een afgesloten paddock, zonder publiek) en natuurlijk op mezelf, ik moet goed kunnen samenwerken met het coachpaard. Nadat we dit zorgvuldig hadden uitgezocht schopten de coachpaarden ’s ochtends meteen ons plan in de war en maakten ze hun eigen indeling. Prima, gelukkig mogen de paarden bij ons hun eigen beslissingen nemen en zo had ieder paard vandaag zijn eigen taak.

Naast de privé coaching maakten de deelnemers vandaag een prachtige wandeling door de bergen onder leiding van een Zweedse gids. En natuurlijk werd er ook buiten de paardenbak hard gewerkt aan ieders persoonlijke doelen. Iedereen zit hier met een ander verhaal, een ander verleden en andere toekomstdromen. Toch zijn er ook veel overeenkomsten. Er is veel herkenning over en weer. Ook is er veel steun over en weer. Het is een hele warme groep. Het is bijna niet te geloven dat ze elkaar pas 3 dagen kennen.

Voor mij als coach is het heel mooi om te zien hoeveel stappen iedereen elke dag zet. Het is niet makkelijk, er zijn soms wat dozen tissues bij nodig, maar ze doen het wél! Daar kan je alleen maar respect voor hebben.

DAG 4

De dag begon met een bijzondere ontmoeting in de paardenwei. Een deel van de kudde lag te slapen in de zon. Normaal gesproken blijven de paarden niet liggen als er onbekende mensen de wei in komen (gasten van de Sun Dance Ranch). Maar de deelnemers van de coachreis zijn inmiddels zo Zen dat ze heerlijk bij de paarden konden gaan liggen. Sterker nog, er gingen zelfs nog meer paarden liggen!

Toen het tijd was om te gaan kon iedereen zo op de rug van een (liggend) paard gaan zitten, het paard vragen om op te staan en meeliften naar ranch op de blote rug van het paard. Zo kwam de hele groep terug naar de ranch op de blote paardenrug met alleen een halstertje om. Een hele bijzondere ervaring…

Voor de geplande buitenrit was het toch wel handig om even op te zadelen. In de bergen hier is een westernzadel geen overbodige luxe. Eenmaal in het zadel kon iedereen heerlijk zijn hoofd leegmaken en genieten van de prachtige omgeving.

Je hoofd leegmaken. Dat is een grote wens van iedereen die hier is. Want jeetje wat kunnen die hoofden soms druk zijn!

De rest van de dag hebben we dan ook besteed aan oefeningen om rust in je hoofd te krijgen. Je hebt nou eenmaal niet altijd een paard ter beschikking waarmee je de bergen in kan rijden! Dus zijn we aan de slag gegaan met oefeningen die je zonder paard kan doen. We hebben flink geexperimenteerd. Iedereen is anders, er is niet één oefeningen die voor iedereen werkt. Gelukkig stond iedereen er voor open om alles te proberen.

Er is hard gewerkt. Hard gelachen. Hard gezongen. En hard geoefend.

Als je al bijna je hele leven een druk hoofd hebt, dan vergt het veel oefening om je hoofd weer rustig te krijgen. Er zijn dingen uit het verleden die je een plekje moet geven. Gedachtes die steeds weer terugkomen. Gevoelens die lang weggestopt zijn. Dat is niet in één dag opgelost.

Het enige dat helpt is oefenen, oefenen, oefenen. Vandaag zijn we daar mee begonnen. Morgen gaan we daar mee verder. Dat is het mooie van deze reis. Je hebt de hele week, elke dag de tijd om te oefenen. En dat doen ze.

PS Wat ze in Zweden doen om te zorgen dat je geen spierpijn van het paardrijden krijgt? Vraag dat maar aan de mensen die nu in de hot tub en sauna zitten….

DAG 5

We zitten op de helft van de week. Het voelt vreemd, want het lijkt alsof we elkaar al maanden kennen en er zijn in korte tijd al zo veel bijzondere dingen gebeurd. Tijd om alles rustig te verwerken, dus deze ochtend mocht iedereen dat op zijn eigen wijze doen. Er werd uitgeslapen, een kanotocht gemaakt, verdwaald, paardgereden, natgeregend, gezonnebaad en veel gekletst en gezongen.

11018311_1452503788404180_4658152095524944659_nNa deze ontspannen ochtend was het tijd voor de volgende stap in ieders persoonlijke ontwikkeling: het omgaan met heftige gevoelens. Valstrik-gevoelens noem ik ze. Gevoelens die zo groot en heftig zijn dat je ze liever niet wil voelen, je gaat ze vermijden, wegstoppen of negeren. We hebben geoefend met het voelen van de valstrikgevoelens en iedereen heeft geleerd hoe je deze kleiner en beter hanteerbaar maakt. Het resultaat zie je hier op de foto…. Beelden zeggen meer dan duizend woorden…

Een van de deelnemers vatte de dag zo samen: “het was hier weer om te janken”.

DAG 6

Vanochtend begonnen we de dag niet op de ranch maar op een prachtige locatie in het bos bij een rivier met een grote waterval. Wat een overweldigend mooie natuur hier in Zweden. Als er iets inspirerend is dan is dit het wel!

Op deze locatie hebben we de hele ochtend gewerkt aan de laatste stap in het IK met PK model: toewijding aan jezelf. Er is door de deelnemers veel gedeeld met elkaar. Iedereen heeft zich serieus verdiept in zijn persoonlijke waarden en hoe nou eigenlijk het leven er uit ziet dat je leiden wil. Vervolgens heeft iedereen een uitgebreid stappenplan gemaakt om in het dagelijks leven het beste uit zichzelf te gaan halen.

Na het harde werken konden we in de zon bij een groot kampvuur in de buitenlucht onze lunch maken. Op de terugweg naar de ranch hebben we meerdere bijna-elands gezien (die bij nader inzien steeds boomstronken of rotsen waren).

De middag hebben we besteed aan een uitgebreide groepssessie met de paarden. Het is mooi om te zien hoe deze groep van 8 mensen die elkaar een week geleden nog niet kenden nu als een paardenkudde met elkaar samenwerken. We hebben gewerkt met paarden met verschillende persoonlijkheden. Hierdoor moest iedereen zich steeds weer aanpassen aan een ander paard. Toch lukte het de groep om steeds weer als een kudde samen te werken.

Je verbinden met anderen, vanuit een oprechte verbinding met jezelf. Dat is de uitdaging. En voor die uitdaging is iedereen vandaag geslaagd.

DAG 7

De laatste dag van de coachreis… Hoe kan je deze geweldige week beter afsluiten dan met een prachtige, avontuurlijke dagrit te paard? We zijn de hele dag op pad geweest in de Zweedse bossen en bergen. We hebben pauze gehouden aan een meer waar Anita en Anders een heerlijke Zweedse lunch voor ons klaargemaakt hebben.

Tijdens de rit hebben we geoefend met de aandachtsoefeningen waar we eerder deze week ook mee gewerkt hebben. In plaats van al je aandacht in beslag te laten nemen door (negatieve) gevoelens en emoties kan je je aandacht zo trainen dat je het kan verbreden. De gedachtes en gevoelens hebben dan niet meer de overhand waardoor je kan doen wat voor jou belangrijk is om te doen. En daar van kan genieten. 

Na de rit hebben we de dag afgesloten met een BBQ. Tijdens de zonsondergang hebben we besproken hoe deze reis voor ieder persoonlijk verder gaat. Iedereen gaat verder met het werken aan zijn eigen PK. Je kan niet al je problemen in een week oplossen. Maar als ik zie wat een enorme stappen er gemaakt zijn deze week en de plannen hoor van iedereen, dan zie ik een groep sterke vrouwen met enorm veel PK!

11113018_1454164958238063_3130435902968315749_n