Coach de paardencoach

Coach de Paardencoach

Privé coaching voor (aankomende/ervaren) paardencoaches

SAMSUNG CSC

Beste paardencoach,

Wat leuk dat je interesse hebt in privé coaching! Zoals beloofd geef ik je op deze pagina meer informatie hierover. Lees deze informatie goed door. Helemaal aan het eind staat wat je moet doen als je in aanmerking wil komen voor een coaching.

Aangezien mijn agenda erg druk bezet is kan ik niet iedereen helpen. Privé coaching is zowel voor jou als voor mij een kostbare tijdsinvestering. Dat is niet erg, want het is ook mijn meest effectieve manier om jou te helpen, dus het zal jou veel opleveren. En mij geeft het dan weer heel veel voldoening als ik zie hoeveel het jou oplevert. Dus ik help je graag!

Ik vind het wel erg belangrijk dat we beide van te voren zorgvuldig overwegen of mijn hulp jou verder zal helpen of niet. De eerste stap daarin kan je zelf nemen. Ik zal je hieronder vertellen wie de mensen zijn die ik kan helpen en waar ik je mee kan helpen. En bovendien zal ik je wat meer over mijzelf en mijn werkwijze vertellen. Je kan dan zelf inschatten of je denkt dat ik jou verder kan helpen. Als je denkt dat dat zo is dan heb ik ook wat informatie van jou nodig, zodat ik op mijn beurt kan bepalen of ik er ook zo tegen aan kijk of niet. Hoe dat precies werkt vertel ik je verderop.

 

SAMSUNG CSCNu wil ik eerst met je kijken of jij een van de mensen bent die ik goed kan helpen. Het programma „Coach de Paardencoach” is bedoeld voor mensen die voldoen aan één van de volgende kenmerken:

 • Je wil weten of je aanleg hebt om paardencoach te worden en direct de eerste stappen nemen naar een nieuwe toekomst.
 • Je voert al werkzaamheden uit als paardencoach, zonder dat je echt paardencoach bent. Je wil weten of je op dit moment op de goede weg bent of dat je nog stappen kan nemen om de kwaliteit van je diensten te verhogen.
 • Je bent al opgeleid als paardencoach en je wil een volgende stap nemen om je cliënten nog beter te kunnen helpen.
 • Je bent een ervaren paardencoach en je wil een volgende stap nemen om je praktijk verder te laten groeien.

Dit zijn de problemen waar je tegen aan kan lopen en waar ik je mee kan helpen:

 • Je wil ontdekken of je talent hebt om paardencoach te worden. En zo ja, welke stappen je dan moet nemen om dat te worden.
 • Je geeft af en toe sessies paardencoaching. Je gebruikt hierbij niet een bepaalde methodiek, maar volgt gewoon je gevoel. Je wil weten of je hiermee jouw cliënten voldoende kwaliteit biedt.
 • Je wil de feedback van het paard beter kunnen vertalen zodat je de cliënt hiermee meer waarde kan bieden dan je nu al doet.
 • Je geeft al individuele coachingssessies en je wil nu ook groepstrainingen gaan aanbieden met paarden.
 • Je wil jezelf onderscheiden van andere paardencoaches en daarmee je praktijk succesvoller maken.
 • Je wil beter leren omgaan met weerstand van de cliënten die je begeleidt, zodat ze verder komen en niet vast blijven zitten.
 • Je wil ontdekken hoe je zowel het paard als de mens meer mentale en fysieke veiligheid kan bieden, zodat de coaching nog effectiever zal verlopen.

Wie ben ik om je hiermee te kunnen helpen?

Wendela_den_TonkelaarIk ben zelf een paardencoach die tegen al deze problemen is aangelopen. Ik heb zelf altijd hulp gezocht zodat ik verder kon groeien als coach en de paarden op optimale wijze kon inzetten. Coachen is voor mij een continu groeiproces. Een proces waar ik met veel plezier anderen in begeleid.

Inmiddels heb ik ontdekt wat de sleutels zijn om op succesvolle wijze mijn werkzaamheden als paardencoach uit te voeren. Dit heeft mij echter heel veel tijd gekost. Tijd die ik jou kan besparen omdat jij niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Dit is wat privé coaching inhoudt:

 • Je krijgt feedback op je toekomstplannen van de paarden (en van mij). En nee, het paard zegt niet wat jij graag wil horen. Het paard zegt de waarheid. En ik ook… Zodat jouw doelen realistisch zijn én authentiek.
 • Je neemt meteen de eerste stappen om aan je werkpunten te werken. Geen tijd om bij de pakken neer te zitten maar direct aan de slag met pragmatische oplossingen.
 • Je neemt direct de eerste stappen om je dromen en doelen sneller te kunnen bereiken. In de coaching zal je ontdekken wat er écht toedoet als je jouw doelen wil behalen en wat de bijzaken zijn. Door je te focussen op dat wat het belangrijkst is zal je merken dat je in veel minder tijd je doelen behaalt.
 • Je kan gebruikmaken van mijn ervaring, kennis, achtergrond, netwerk, etc. Kortom, je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden. Ik zal alles uit de kast halen om jou vooruit te helpen!

Maar let op, mijn coachingsstijl past absoluut niet bij iedereen… Ik sta er om bekend dat ik in privé coaching confronterend ben en snel to the point kom. Mijn stijl is pragmatisch en oplossingsgericht. Mijn doel in een individuele coaching is dat jij het geleerde toe gaat passen in jouw dagelijks/werkzame leven. Ik stuur je dus altijd met huiswerk weg. Als je daar niet op zit te wachten, meld je dan alsjeblieft niet aan 😉

 

Locaties

Zoals je misschien wel weet woon ik met mijn gezin in het prachtige Beieren (Zuid Duitsland). Hier hebben we de faciliteiten, paarden én inspirerende omgeving om jou een echte ‚retraite’ aan te bieden. Je overnacht in de Gasthof van het Pferdehof, hoog op een heuvel midden in de natuur. Naar wens vullen we jouw coaching aan met uitstapjes aan de bekende „Romantische Straße”. Je bent dus van harte welkom om naar het zuiden af te reizen voor jouw privé coaching.

SAMSUNG CSCMocht dit voor jou wat te ver weg zijn dan ben je ook welkom op mijn vaste locatie in Putten (Gelderland). Ook de veluwe is een prachtige en inspirerende omgeving, waar je je helemaal op je eigen ontwikkeling kan focussen. Dit kan echter alleen als ik in Nederland ben, waardoor de mogelijkheden wat beperkter zijn.

En tenslotte kan ik ook naar jou toekomen op jouw locatie. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat ik jou ook samen met jouw eigen coachpaard(en) kan helpen. Zit je in Nederland dan ben je gebonden aan de data waarop ik in Nederland werk. Woon je in het buitenland dan maken we daar aparte afspraken over.

 

Coaching in de praktijk

Als kiest voor een coachingssessie met mij dan verloopt dat als volgt:

 • Je krijgt een halve of een hele dag coaching van mij (de lengte van de sessie hangt af van het doel dat jij wil bereiken, ik geef je in de telefonische intake aan hoeveel tijd we nodig zullen hebben)
 • Je kan kiezen voor coaching op mijn vaste locaties op de veluwe (Putten) en in Beieren (Duitsland) of ik kom naar jou toe om met jouw eigen paarden te coachen (reiskosten bereken ik in Nederland vanaf Putten).
 • Je kan er voor kiezen om de coaching helemaal individueel te volgen of samen met een (zaken)partner (max 2 personen)
 • Tijdens de coachingssessie focussen we ons op jouw persoonlijke doel (dat doel bespreken we in de telefonische intake). Je krijgt hier feedback op van de paarden en van mij. En je gaat hier stappen in nemen zodat je doel steeds dichterbij komt. Tenslotte sluiten we af met een stappenplan om in het dagelijks/werkzame leven het geleerde toe te passen.

 

Kosten:

De kosten voor privé coaching zijn 597 euro per dagdeel (excl BTW). Dit tarief geldt voor coaching op mijn vaste locatie in Putten (Nld) en in Beieren (Duitsland) en is exclusief eventuele overnachtingen en maaltijden. Als ik naar jouw locatie toekom dan bereken ik binnen Nederland de reiskosten vanaf Putten. Als je in het buitenland woont bekijken we samen wat de goedkoopste manier is om op jouw locatie te komen.

Privé coaching is altijd inclusief (vrijblijvende) telefonische intake en uitgebreid nagesprek (via telefoon of video conference).

De totaalkosten voor jouw persoonlijke sessie zal ik via de telefoon met je bespreken. Dit hangt af van de lengte van de coaching die nodig is om jouw doelen te bereiken.

Hoe gaat het aanmelden in zijn werk?

Voordat je je aan kan melden voeren we eerst een intake gesprek met elkaar. Pas daarna hoef je aan te geven of je je daadwerkelijk aan wil melden. Als je interesse hebt in coaching, volg dan de volgende stappen.

Stappen voor aanmelding:

 1. Om in aanmerking te komen voor een coachingssessie moet je de vragen hieronder beantwoorden(door te mailen naar wendela@cvpc.nl)
 2. Je krijgt dan via de email bericht of je in aanmerking komt voor een (vrijblijvend) telefonisch intake gesprek
 3. In het telefonische intake gesprek stel ik je een aantal vragen om er achter te komen of mijn coaching jou verder zou kunnen helpen
 4. We bespreken de lengte van de coaching (een halve of hele dag), de locatie, de kosten van de coaching en de datum.
 5. Na afloop van de intake bepalen we allebei of we met elkaar willen samenwerken of niet (je zit dus nog nergens aan vast).
 6. Als er meerdere mensen in aanmerking komen voor prive coaching dan houd ik de volgorde van aanmelding aan en kom je op de wachtlijst

Om in aanmerking te komen voor coaching moet je de volgende vragen beantwoorden en naar mij emailen (wendela@cvpc.nl).

Vragen:

 1. Naam en adresgegevens
 2. Vertel iets over je achtergrond
 3. Vertel iets over je huidige werkzaamheden/dagelijks leven
 4. Wat is jouw doel met deze coaching? Wat wil je bereiken?
 5. Wat maakt dat mijn hulp jou zou kunnen helpen om jouw doel te bereiken?
 6. Waar twijfel je over met betrekking tot de coaching of waar zie je tegen op?

Als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen. Mijn team en ik staan altijd voor je klaar.

Ik kijk uit naar je reactie!

Groeten,
Wendela

PS Doen of niet doen? Mijn beste tip aan jou is: volg je gevoel. Als je echt gemotiveerd bent om verder te komen, stel je beslissing dan niet uit en reageer meteen. Als je twijfelt dan betekent dat meestal dat het niets voor jou is. Ga er dan niet dagen lang over nadenken maar klik deze website nu gewoon weg.