Basisopleiding CCP REGULIER

Basisopleiding / Post HBO leergang Cognitief Coachen met Paarden™

 • paardencoach_wordenDroom jij er van om met paarden en mensen te werken?
 • Wil jij mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen?
 • Dan is het vak van paardencoach echt iets voor jou!

Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe ook jij paardencoach kan worden en met de methode Cognitief Coachen met Paarden™ kan werken. Het is een lange tekst. Met een reden. Ik wil je graag uitgebreid informeren voordat je de belangrijke beslissing neemt of je mee doet of niet.

Heb je eerder al (elders) een opleiding tot paardencoach gedaan? Klik dan hier om naar de pagina van de tweedaagse bijscholing te gaan (de tweedaagse bijscholing is alleen toegankelijk voor studenten die al een basisopleiding tot paardencoach gedaan hebben).

Let op: Als je de Post HBO leergang wil volgen, lees dan de informatie over het TotaalPakket!

Herken je jezelf in één (of meerdere) van onderstaande beschrijvingen?

 • Ik heb een enorme passie voor paarden en voor mensen. Hoe kan ik mijn passies combineren? Ik wil graag iets voor mensen betekenen. Daarbij wil ik het paard in zijn waarde laten, zodat hij echt tot zijn recht kan komen. Ik zoek een paardvriendelijke methode om op een praktische manier iets voor mensen te kunnen betekenen. Ik wil zo veel mogelijk mensen laten ervaren wat paarden voor de ontwikkeling van mensen kunnen betekenen.
 • Ik zie vaak van alles gebeuren tussen mensen en paarden. Ik weet alleen niet hoe ik het op een effectieve manier moet verwoorden naar mensen. Ik zie blijkbaar meer gebeuren dan anderen, maar ik weet nog niet hoe ik hier echt mensen mee kan gaan helpen. Ik heb het gevoel dat paardencoaching mij echt goed zou liggen, maar ik weet niet hoe ik daar mee moet gaan starten.
 • Ik wil wel mensen gaan coachen, maar ik ben bang om het verkeerd te doen. Ik twijfel al een tijdje of ik een opleiding tot paardencoach zal gaan doen. Het lijkt me fantastisch om mijn werk en mijn hobby te kunnen combineren. Ik mis alleen nog de juiste achtergrondkennis en de begeleiding om dit echt in praktijk te kunnen brengen. Het lijkt me een nachtmerrie als ik in een coachingssessie met mijn mond vol tanden sta of iets mis laat gaan. Ik wil eerst de juiste basis hebben voordat ik ga beginnen met coachen.
 • SAMSUNG CSCIk werk als trainer/coach/therapeut en ik wil paardencoaching inzetten voor mijn cliënten. Maar hoe kan ik dat het beste doen? Ik wil graag dat de paarden van meerwaarde zijn in het traject. Ik zie wel mogelijkheden en ik weet dat paardencoaching effectief kan zijn. Ik weet alleen nog niet hoe ik het moet gaan vormgeven. Wanneer zet je wel paarden in en wanneer niet? Hoe ‘verkoop’ je dit naar de opdrachtgever en naar de cliënt? Hoe zet je een sessie op en hoe maak je er een effectief traject van?
 • Ik wil graag paardencoaching gaan geven, maar ik worstel met de praktische zaken. Zal ik mijn eigen paard inzetten of juist een ander paard? Welke werkvormen kan ik gebruiken? Hoe vind je een geschikte locatie? Hoe bouw je een sessie op? Ik heb concrete handvatten nodig om aan de slag te kunnen gaan.

Toen ik begon als paardencoach had ik dezelfde vragen en twijfels als jij. Inmiddels heb ik een succesvol bedrijf in paardencoaching. Mijn droom is uitgekomen.

Ik ben Wendela den Tonkelaar, expert in paardencoaching.

Ik ben ervaren paardencoach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en oprichter van het Centrum voor Paardencoaching. Ik ben de auteur van diverse boeken over paardencoaching en inmiddels een van de bekendste paardencoaches van Nederland.

Elke sessie die ik geef ervaar ik als een bijzondere, unieke gebeurtenis. Wat de paarden bij mijn klanten losmaken is zo speciaal dat ik steeds weer vereerd ben dat ik daar onderdeel van mag uitmaken. Ik kan me geen mooier beroep voorstellen dan dit!

Mijn eigen ontwikkeling als paardencoach is echter niet altijd zo gemakkelijk geweest. Toen ik ongeveer 10 jaar geleden begon met paardencoaching had ik vele vragen en niemand om ze aan te stellen. Er waren toen in Nederland nog geen opleidingen en vrijwel geen andere paardencoaches.

Ik heb alles moeten leren met vallen en opstaan. Dat is heel leerzaam, maar het kost erg veel tijd. Ik kan jou laten zien hoe je dat veel sneller kan doen! Jij hoeft niet in dezelfde valkuilen te stappen als ik destijds deed. Met mijn enorme ervaring en jouw inzet kan je in korte tijd een succesvolle paardencoach worden! Mijn carrière als paardencoach begon tijdens mijn studie psychologie met de keuze om de afstudeerrichting ‘training en coaching’ te doen. Naast mijn studie heb ik mezelf bijgeschoold als paardencoach en al snel kreeg ik mijn eerste opdrachten.

Nog voordat ik afgestudeerd was (ik was toen 23) stond ik met de paarden voor management- en directieteams. Ik heb in al die jaren als paardencoach heel veel verschillende opdrachten gedaan en veel verschillende mensen gecoacht. Ik heb met ontzettend veel verschillende mensen en paarden gewerkt. Ik heb dus een brede basis aan ervaringen waar ik uit kan putten. SAMSUNG CSCInmiddels is het tijd geworden om mijn kennis met anderen te delen, zodat we samen nog veel meer mensen kunnen helpen door middel van paardencoaching.

Al enige jaren verzorg ik met veel plezier de basisopleiding tot paardencoach en begeleid ik ervaren paardencoaches om nog beter te worden in hun vak. Ik word gezien als een van de meest vernieuwende opleiders, omdat ik de nieuwste technieken inzet voor de praktische begeleiding tijdens de opleiding en de nieuwste psychologische kennis voor de begeleiding van cliënten.

De opleiding Cognitief Coachen met Paarden verzorg ik niet alleen, je wordt door een compleet team van docenten begeleid. In totaal zijn er 6 docenten betrokken bij de basisopleiding. Gedurende de gehele 12 maanden staan ze voor je klaar. Iedereen brengt andere kennis en ervaring mee, zodat we samen het beste kunnen bieden aan onze studenten.

Zou het niet heerlijk zijn als jij jouw passie voor paarden in kan zetten om anderen te helpen?

Door de sensitiviteit van paarden en hun vermogen om het onbewuste van mensen te spiegelen kom je razendsnel tot de kern van het probleem. Hiermee help je mensen om echt de oorzaak van hun probleem aan te pakken in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Als een paardencoachingssessie goed verloopt dan kom je samen met de cliënt in een ‘flow’. Op zo’n moment gaat alles vanzelf. Het paard geeft het verloop van de sessie aan. De cliënt wordt met zichzelf geconfronteerd en krijgt van het paard de mogelijkheid om direct opzoek te gaan naar een oplossing. Als de oplossing gevonden wordt dan weet iedereen, ook zonder woorden, dat het goed is zo. SAMSUNG CSC

Dit zijn de mooiste sessies en ik gun het jou ook om dit mogelijk te kunnen maken voor mensen. Dat kan echter alleen maar wanneer je als coach alles goed opzet.

De rol van de coach is eigenlijk net als die van de perfecte dressuurruiter. Het lijkt voor de buitenwereld alsof hij niets doet en alle schijnwerpers zijn op het paard gericht die schijnbaar moeiteloos een perfecte dressuurproef loopt. De dressuurruiter heeft echter, net als de paardencoach, alles van te voren zo opgezet dat de proef perfect zal verlopen.

Dit vraagt van de paardencoach de juiste kennis en vaardigheden om een sessie zo vorm te geven dat het paard volledig tot zijn recht kan komen en de cliënt de ruimte heeft om te schitteren. Je zorgt er als coach voor dat zowel paard als mens zich vrij en veilig voelen om met elkaar de interactie aan te gaan.


Bekijk in deze video wat diverse oud-studenten zeggen over hun ervaringen tijdens de opleiding en wat de opleiding hen opgeleverd heeft. Je ziet studenten met heel diverse achtergronden, die allemaal dezelfde droom hebben: mensen helpen samen met paarden. Iedereen heeft tijdens de opleiding een eigen stijl ontwikkeld. Inmiddels zijn er al veel dromen uitgekomen voor deze paardencoaches. Hoe ook jij dat kan bereiken zie je in deze video (let op, de naam van de opleiding is gewijzigd van “Leef je droom” in “Cognitief coachen met paarden”, het effect is nog steeds hetzelfde ;)).


 

In de basisopleiding CCP leer je precies wat je nodig hebt om succesvol paardencoaching in te zetten voor de ontwikkeling van mensen

Stel je voor hoe het zou zijn als…

 • Je de kennis en vaardigheden hebt om paarden in te zetten om mensen te helpen met diverse problemen.
 • Je weet wat jouw unieke talent is en welke mensen je daar het beste mee kan helpen. Je hebt de vaardigheden in huis om paardencoaching toe te passen in jouw eigen specialisatie gebied.
 • Je precies weet wat je doet en waarom het werkt. Je maakt gebruik van (wetenschappelijk onderbouwde) psychologische modellen waardoor je weet dat je samen met de paarden mensen echt iets te bieden heb.
 • Het je geen moeite kost om de praktische kant van het paardencoachen te regelen, omdat je precies weet wat je wanneer nodig hebt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de praktische zaken, waardoor je je helemaal op je klanten kan richten.
 • SAMSUNG CSCJe ziet welke feedback het paard geeft en je dit ook nog eens op een constructieve manier kan vertalen naar mensen.
 • Je paarden kan inzetten in je huidige werkzaamheden als trainer/coach/therapeut of zelfstandig nieuwe werkzaamheden op kan zetten.
 • Je nooit meer hoeft te twijfelen, hoeft te denken ‘hoe zou het zijn als…’ en geen spijt hoeft te hebben van dat wat je niet gedaan hebt, maar je je droom uit laat komen en met paarden gaat werken.
 • Je in de paardenbak kan staan en kan genieten van de interactie tussen mensen en paarden. En dat mag je dan ‘werk’ noemen :)

 

Met de opleiding Cognitief Coachen met Paarden™ kan jij dit bereiken!

De methode Cognitief Coachen met Paarden™ is gebaseerd op (wetenschappelijk bewezen) psychologische principes. Hierdoor zorg je ervoor dat je cliënten kan helpen om het beste uit zichzelf te halen en lange termijn effecten te bereiken. Je weet wát je doet en waaróm je het doet. Paarden kijken door een andere bril naar mensen dan wij.

Paarden kijken niet (alleen) naar het gedrag dat iemand vertoont, maar (vooral) naar de onderliggende oorzaken. Neem bijvoorbeeld iemand die sigaretten rookt om zijn zenuwen te onderdrukken. Wij zien iemand die de ene na de andere sigaret opsteekt. Je trekt al snel de conclusie dat die persoon een nicotine verslaving heeft.

Het paard ziet (vooral) de onderliggende persoonlijk, gedachten en gevoelens van deze persoon die er voor zorgen dat deze persoon behoefte heeft aan een sigaret. Het paard ziet misschien wel iemand die onzeker is, zenuwachtig om over zijn gevoelens te gaan praten, gevoelens die vervelende herinneringen uit zijn jeugd oproepen.

Het paard ziet iemand die nooit geleerd heeft hoe hij met deze negatieve gevoelens om kan gaan en deze onderdrukt met een sigaret. Het paard ziet iemand die ervan baalt dat hij zijn eigen longen kapot maakt, die zichzelf een slappeling vindt omdat hij niet kan stoppen. Kortom, het paard ziet alles wat er zich binnen in deze persoon afspeelt en wat de onderliggende oorzaak is van het gedrag dat wij aan de buitenkant zien.

Juist deze onderliggende oorzaken (persoonlijkheid, gedachten en gevoelens) zijn de dingen waar we in het Cognitief Coachen met Paarden mee aan de slag gaan.  Als CCP-coach leer je te kijken zoals een paard. We richten ons dus niet op de symptomen (het negatieve gedrag) maar op de oorzaak. Dat maakt deze methode zo effectief. Waterspiegel-model

 

De methode Cognitief Coachen met Paarden™ is gebaseerd op 6 pijlers

Model_CCP

In de basisopleiding leer je hoe je met deze 6 pijlers een effectieve coachingsessie verzorgt waarmee je cliënten helpt het beste uit zichzelf te halen.


Alle zes de pijlers van de methode CCP zijn met elkaar verbonden. Alleen door je uitgebreid in deze zes pijlers te verdiepen kan je een effectieve coachingsessie neerzetten. Je weet dan niet alleen wat je moet doen, maar ook waarom je het doet. SAMSUNG CSCNatuurlijk is een deel van het werk van (elke) coach gebaseerd op “gevoel/intuitie”.

Binnen de methode CCP is daar ook voldoende ruimte voor. Een goede coachingsessie is echter niet alléén gebaseerd op de intuitie van de coach. Een goede coachingsessie is gebaseerd op bewezen effectieve principes uit de psychologie gecombineerd met een door de coach bewust ontwikkeld gevoel voor mensen en paarden.

Zelfs aan de ontwikkeling van je gevoel/intuitie kan je werken met psychologische principes. Wij werken met duidelijke richtlijnen en stappenplannen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Het combineren van de zes pijlers van de methode CCP zorgt voor de volgende resultaten:

 • Je weet precies hoe je de coachvraag af moet stemmen op de persoonlijkheid van de cliënt, zodat de cliënt daadwerkelijk in het dagelijks leven iets heeft aan de sessies;
 • Je weet precies welk paard je in kan zetten bij welke coachvraag en hoe je ervoor zorgt dat de omgeving waarin de coaching plaatsvindt bijdraagt aan het effect;
 • Je weet precies welke psychologische principes op welk moment in het coachingtraject in kan zetten om te zorgen dat het effect van de coaching op het dagelijks leven van de cliënt vergroot wordt;
 • Je weet hoe je jezelf en je eigen intuitie in kan zetten in de coaching om zowel de cliënt als het coachpaard tijdens de coachingsessie te helpen om het beste uit zichzelf te halen;
 • Je kan de juiste werkvorm bij de coachvraag van de cliënt inzetten doordat je inzicht hebt in de persoonlijkheid van de cliënt, jouw eigen talenten als coach, de vraag achter de coachvraag en de mogelijkheden die de omgeving bied;
 • SAMSUNG CSCJe kan de juiste werkvorm selecteren die bij je coachpaard past doordat je rekening houdt met het (mentale en fysieke) welzijn van dit specifieke coachpaard op deze specifieke dag op deze specifieke plek;
 • Je bent je bewust van je eigen grenzen, de grenzen van je coachpaard(en) en de grenzen van de omgeving waarin de coaching plaatsvindt, waardoor je (indien nodig) tijdig bepaalde cliënten en/of bepaalde coachvragen door kan verwijzen naar de juiste collega.

Tijdens de opleiding vergroot je je kennis over paarden, mensen, psychologie en een combinatie van dat alles. Met de juiste kennis heb je een goede basis om op onderbouwde wijze mensen te helpen. Je kan vragen beantwoorden en je bent voorbereid op onverwachte situaties.

Met de kennis die je opdoet…

 • kun je uitleggen wat paardencoaching is en waarom het werkt;
 • SAMSUNG CSCweet je welke werkvorm je moet kiezen voor welke klantvraag;
 • weet je aan welke eisen een goede sessie moet voldoen;
 • weet je welke psycholische principes je inzet voor welk type mensen;
 • kan je vragen van klanten over paarden, paardencoaching en persoonlijke groei beantwoorden;
 • weet je hoe je het juiste paard voor de juiste klant selecteert;
 • weet je aan welke eisen de locatie moet voldoen die je gebruikt;
 • weet je hoe je aan een geschikte locatie kan komen;
 • weet je wat het coachpaard nodig heeft voor, tijdens en na een sessie om mentaal en fysiek gezond te blijven.

Naast de noodzakelijke kennis die je als paardencoach nodig hebt leer je in deze opleiding (vooral) heel veel vaardigheden. Vaardigheden zijn de belangrijkste tools van de paardencoach. Paardencoaching is DOEN.

Met de vaardigheden die je leert…

 • kun je een paardencoachingssessie uitvoeren waarbij zowel paard als mens volledig in hun waarde gelaten worden;
 • SAMSUNG CSCbegrijp je de lichaamstaal die het paard gebruikt om zijn feedback te geven;
 • weet je hoe je de feedback van het paard naar je cliënt moet vertalen;
 • kun je cliënten helpen om de feedback van paarden te gebruiken in hun dagelijks leven (privé of werk);
 • kun je zelfstandig de vraag van een klant omzetten naar een paardencoachingssessie;
 • kun je de veiligheid waarborgen in een sessie;
 • kun je omgaan met weerstand van cliënten;
 • kun je verschillende werkvormen succesvol inzetten;
 • kun je gestructureerd werken en dat ook weer loslaten als het nodig is.

Een paardencoachsessie is er voor de mens, maar niet ten koste van het paard.

Niet meer van het een en niet meer van het ander. In deze opleiding leer je hierin de balans te vinden, zodat je het welzijn van zowel de mens als het paard kan waarborgen. Dat paarden zulke geweldige coaches zijn, betekent niet dat ze zelf hoeven te leiden onder de (psychische) lasten van mensen.

SAMSUNG CSCIn de opleiding leer je hoe je goed voor hoe je goed voor je coachpaard(en) zorgt. Samen vormen jullie een team. Een team dat als doel heeft om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Het paard kan jou hier alleen bij helpen als hij zelf goed in zijn vel zit. In mijn ervaring vinden (bijna) alle paarden het geweldig om mee te mogen doen aan een coachingsessie en mensen te helpen. Dit is echter alleen het geval als ze hierin zelf een keuze hebben en geen negatieve ervaringen opdoen.

Jij bent als paardencoach verantwoordelijk voor je vierbenige collega. In de opleiding leer je zorg te dragen voor het welzijn van het coachpaard. 

 • Je leert hoe je het juiste coachpaard selecteert (met behulp van een praktische methode)
 • Je weet hoe je voorafgaand aan elke sessie er achter kan komen of het paard op die dag in staat is om mee te werken aan de sessie (met behulp van een handige checklist)
 • Je weet hoe je het paard mentaal en fysiek voorbereid op de sessie (met behulp van onze unieke “coachpaarden warming up”)
 • Je kan tijdens de sessie zorgdragen voor het welzijn van het coachpaard (met behulp van een praktische richtlijn)
 • Je weet hoe je na afloop van de sessie het paard de nazorg kan bieden die hij op dat moment nodig heeft (met behulp van onze unieke “coachpaarden cooling down”)

 

De opleiding Cognitief Coachen met Paarden™ duurt 12 maanden en bestaat uit de volgende onderdelen:

>>De 6 kernmodules waar alles om draait (waarde: 1200 euro)<<

De basis van de opleiding wordt gevormd door zes uitgebreide modules waarin je de zes pijlers van CCP onder de knie krijgt. Hiermee leer je wat de kern van de methode is (het “waarom”) én ga je praktisch aan de slag om het direct, vanaf de eerste module, zelf in de praktijk te brengen. Video Masterclasses

Elke module bestaat uit: 

 • Uitgebreide theorie, bestaande uit presentaties, video’s, mp3’s, checklisten en handouts. Deze theorie is online voor je beschikbaar waar en wanneer je maar wil, zodat je je dit op je eigen manier en op je eigen tempo eigen kan maken.
 • Praktijkvoorbeelden van het Centrum voor Paardencoaching op video. De videos kan je zo vaak bekijken als je wil zodat je van ons de kunst kan afkijken!
 • Vaardigheidstraining en praktijkopdrachten die je zelf uitvoert met je eigen paard(en). Dit is het belangrijkste onderdeel van elke module, want paardencoaching leer je alleen door het te DOEN. Daarom ga je direct vanaf de eerste module aan de slag met oefenen (eerst op jezelf, daarna op anderen ;)). 

Dit is de inhoud van de zes modules van de basisopleiding:

 1. Introductie in de methode Cognitief Coachen met Paarden
 2. De (paarden)coach
 3. Het coachpaard en de omgeving van de coaching
 4. De cliënt
 5. Psychologische principes
 6. De coachvraag

>> Live startdag met je eigen jaargang (uiteraard met paarden!) (waarde: 500 euro) <<

We starten elke jaargang met een live kennismakingsdag. Ondanks dat een groot deel van de opleiding online plaatsvindt vinden we het ook erg belangrijk om elkaar allemaal persoonlijk in de ogen gekeken te hebben. Waar kunnen we dat beter doen dan op een van de locaties van het Centrum voor Paardencoaching? Zo kan je meteen kennismaken met onze coachpaarden en zelf de paardencoaching ervaren.

Deze coachingsdag wordt altijd als zeer waardevol ervaren door nieuwe studenten. Je leert de docenten en je groepsgenoten persoonlijk kennen. We gaan meteen in de praktijk aan de slag. En je maakt een vliegende start met je eigen ontwikkeling als coach.

Het gehele docententeam is hierbij aanwezig.

>>Video Supervisie (online) (waarde: ca 1200 euro)<<

Al jaren werken wij als enige opleider in Nederland met het succesvolle “video supervisie systeem”. Deze methode van supervisie (uit Amerika afkomstig) maakt het mogelijk dat wij, als opleiders, op afstand meekijken met jouw vorderingen als paardencoach.

We leggen je stap voor stap uit hoe je video opnames moet maken en hoe je deze met de docenten kan delen op een veilige manier (met oog op de privacy). Ondanks dat veel studenten hier tegenop zien valt het iedereen altijd erg mee. Het is echt heel simpel. Je hoeft dus nog geen ervaring te hebben met video.

De methode CCP krijg je het beste onder de knie wanneer je oefent met jouw vaste coachpaard(en), op een vaste locatie, met mensen uit je eigen netwerk. Dit omdat 3 van de zes pijlers samenhangen met de omstandigheden op jouw locatie. Ondanks dat je bij ons voldoende gelegenheid krijgt om met de paarden van het CVPC te oefenen, zal je het cognitief coachen met paarden nooit onder de knie krijgen als je niet regelmatig oefent met je eigen coachpaard(en).

Jij en je coachpaard moeten een team worden. Jullie moeten op elkaar ingespeeld raken en samen sterk staan. Daarom is het belangrijk dat je de praktijkopdrachten die je bij elke module krijgt uitvoert met je vaste coachpaard(en). SAMSUNG CSC

Om te zorgen dat wij je kunnen begeleiden tijdens het leerproces met je vaste coachpaard(en) maken we gebruik van het “video supervisie systeem”. Dit houdt in dat je video opnames maakt van de praktijkopdrachten die je thuis uitvoert. Deze video opnames deel je met ons via een besloten (prive) online systeem. Vervolgens krijg je van ons feedback op de video’s.

Op deze manier kunnen wij in de gaten houden hoe het gaat met jouw vorderingen als paardencoach. We kunnen je bijsturen indien nodig. Je weet waar je aan moet werken om het niveau te bereiken dat op het examen van je gevraagd wordt. Maar dat is nog niet alles.

We vragen je ook om op basis van je eigen video opnames jezelf feedback te geven. Dit is bewezen één van de meest effectieve methodes van feedback. Door jezelf terug te zien en zelf te noteren waar je belangrijkste aandachtspunten liggen, leer je het meest. Zelf nog meer dan van onze feedback! 😉 SAMSUNG CSC

Dat is ook precies de reden dat we het video-systeem niet alleen in de opleiding gebruiken, maar ook in de begeleiding van onze cliënten. Je leert dus ook direct hoe je dit bij je eigen cliënten kan toepassen. Ook cliënten hebben er veel baat bij om zichzelf op video terug te zien. Dit is één van de voorbeelden van de wijze waarop we psychologisch onderbouwde methodes inzetten in de praktijk!

Tevens zorgt dit unieke systeem ervoor dat Nederlandstaligen in alle landen ter wereld mee kunnen doen aan de basisopleiding CCP. Wij kunnen je op afstand (online) begeleiden. Afgelopen jaren hebben we hiermee ervaring opgedaan met diverse studenten. Is deze situatie op jou van toepassing? Neem dan even persoonlijk contact op, zodat we voor jou een oplossing op maat kunnen bieden.

Je krijgt minimaal op één video per maand feedback van een van onze docenten. Je krijgt ook de gelegenheid om de video’s van je medestudenten te zien en daar feedback op te geven. Zo krijg je vanuit verschillende visies feedback. We streven er naar om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden en indien de tijd het toelaat krijg je vaker feedback.

>>Video examen (online) met persoonlijke feedback (Uniek in Nederland!) (waarde: 200 euro) <<

Op het moment dat jij klaar bent om je examen af te leggen neem je je examen op op video en deelt dit met ons. Je doet het examen dus op jouw vaste locatie met jouw vaste coachpaard(en). Dit is namelijk waar je na de opleiding ook gaat werken en waarvan wij dus willen zien dat je het gewenste niveau hebt bereikt.

In tegenstelling tot andere opleidingen in Nederland laten we je dus niet het examen afleggen met paarden waar je niet in de praktijk een coachteam mee vormt. We willen zien dat jij een team vormt met je eigen coachpaard. Alle aspecten van de methode Cognitief Coachen met Paarden dienen terug te zien te zijn in de video.

Van te voren krijg je een uitgebreide instructie waarin staat uitgelegd hoe het examen in zijn werk gaat. Maak je dus geen zorgen over de techniek, dit wijst zich allemaal vanzelf. SAMSUNG CSC

De video van je examen wordt beoordeeld door minimaal 2 examinatoren van het CVPC. Naast de video lever je ook een geschreven verslag in. Een theorie examen hoef je niet af te leggen, jouw kennis van de theorie moet blijken uit je praktijkexamen. Je krijgt schriftelijke feedback op je video examen. Deze feedback bespreek je persoonlijk met een van de docenten in je eindgesprek. Mocht het zo zijn dat je het examen niet gehaald hebt (waar we natuurlijk niet vanuit gaan!!) dan krijg je uiteraard uitgebreide tips om het de volgende keer wel te halen!

Je bepaalt zelf het moment waarop je examen doet (max na 12 maanden). Wil je sneller je certificaat halen dan is dit dus mogelijk! Voorwaarde is wel dat je maandelijks je reflectieverslag hebt ingeleverd.

Haal je het examen niet in één keer? Dan kan je (tegen extra kosten) net zo vaak een herkansing doen als je nodig hebt (binnen 12 maanden)

In het uitzonderlijke geval dat je door persoonlijke omstandigheden geen examen kan doen bedenken we een flexibele oplossing. De ervaring leert dat we daar altijd wel uitkomen. Je sluit de opleiding af met een certificaat (FlexPakket) of Post HBO diploma (TotaalPakket) die je kan inlijsten en aan de muur van je paardencoachpraktijk kan hangen!

>>Maandelijks Persoonlijke Feedback (online) (waarde: 600 euro)<<

Elke maand schrijf je zelf een reflectieverslag op basis van wat je die maand ervaren en geleerd hebt. Dit is opzichzelf al een waardevolle oefening die bewezen effectief is voor je eigen leerproces. Je zal dit niet alleen toepassen op jezelf maar ook op je (toekomstige) cliënten. SAMSUNG CSC

Op dit verslag krijg je persoonlijke feedback van één van de docenten. Je weet dus elk moment op je op de goede weg zit en waar je nog aan moet werken om het niveau van het examen te bereiken.

Iedereen is uniek en iedereen volgt een uniek leerproces. Naast de bespreking en uitwisseling in de groep is het daarom heel belangrijk om ook persoonlijke feedback te krijgen op het proces dat jij zelf doorloopt.

De feedback op dit verslag vindt plaats via email. Je kan dus waar en wanneer je maar wil aan je reflectieverslag werken en de feedback ontvangen. Geen reistijd, geen extra moeite, maar wel elke maand begeleiding in jouw persoonlijke proces!

>>Verdiepende Praktijkdagen (in Nld) (Waarde: 100 euro per keer)<<

Elke maand heb je de gelegenheid om mee te doen aan verdiepende praktijkdagen over diverse onderwerpen. In totaal worden 11 verschillende (themagerichte) onderwerpen aangeboden, daarnaast zijn er algemene oefendagen. Deze praktijkdagen vinden plaats op verschillende locaties in Nederland en worden begeleid door leden van het docententeam.

Doordat je alle theorie in online modules krijgt kunnen we tijdens de praktijkdagen de volledige tijd aan het oefenen besteden. Je oefent in kleine groepjes, in een veilige omgeving, onder begeleiding van een docent. Alles wat je op de praktijkdagen leert pas je vervolgens thuis weer toe op je coachpaard.

SAMSUNG CSCTijdens de praktijkdagen doe je extra praktijkervaring. Je krijgt een verdieping op de theorie uit de modules van de opleiding, die perfect aansluiten op deze praktijkdagen. Je leert (aanstaande) collega’s kennen, wisselt ervaringen uit, leert van elkaar, oefent met elkaar en inspireert elkaar. Door de hands on begeleiding zal je leerproces in een sneltreinvaart versnellen.

Alle praktijkdagen op een rijtje:

 • Horsemanship 1: Herkennen van de horsenalities van coachpaarden en warming up en cooling down van het coachpaard
 • Horsemanship 2: Herkennen en vertalen van feedback signalen van het coachpaard
 • Horsemanship 3: Herkennen en vertalen van signalen mbt de welzijn van het coachpaard (oftwel: omgaan met weerstand van coachpaarden)
 • Horsemanship 4: Excursie naar (semi) wilde kudde Konikspaarden olv gastdocent
 • Gespreksvaardigheden 1: Basis gespreksvaardigheden voor paardencoaches
 • Gespreksvaardigheden 2: Motiverende gespreksvoering voor het begeleiden van veranderingsprocessen bij cliënten
 • Gespreksvaardigheden 3: Herkennen van en omgaan met weerstand bij cliënten
 • Gespreksvaardigheden 4: Transfer naar de praktijk, hoe je zorgt dat de cliënt plannen maakt voor het dagelijks leven (en uitvoert!)
 • Persoonlijke Ontwikkeling 1: Zelfkennis: Kwaliteiten en Valkuilen
 • Persoonlijke Ontwikkeling 2: Zelfkennis: Persoonlijkheid
 • Persoonlijke Ontwikkeling 3: Warming up en cooling down van de coach
 • Persoonlijke Ontwikkeling 4: Eigen thema’s van de coach in de coachingsessie
 • Oefendagen waarin ter voorbereiding op het examen gewerkt wordt met proefcliënten onder begeleiding van een docent.

Meer informatie over de inhoud van deze praktijkdagen, de data en locaties vind je hier. Wij zorgen dat je een zo goed mogelijke keuze kan maken en helpen je daar ook graag bij. Heb je vooraf al vragen dan kan je je persoonlijk tot ons richten.

Let op: Extra kosten

Als je kiest voor het Totaal Pakket doe je automatisch mee aan alle (themagerichte) praktijkdagen en één oefendag. Als je kiest voor het Flex Pakket dan kies je ZELF aan welke dagen je mee doet (kosten: 100 euro per dag). Voor het Post HBO diploma is het VERPLICHT om aan alle (themagerichte) praktijkdagen en minimaal één oefendag deel te nemen.

>> Online forum, exclusief voor deelnemers (waarde: ca 500 euro) <<

Op het forum kan je ervaringen en tips met andere deelnemers uitwisselen. Uiteraard kan je op elk moment van de dag hier ook al je vragen kwijt. Je krijgt dan antwoord van een van docenten van het CVPC of van de andere deelnemers.

Daarnaast is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen op alle gebieden die te maken hebben met het werken met paarden. Want door dit bijzondere coachingsmiddel komt er voor jou meer om de hoek kijken dan bij een ‘gewone’ coach.

Het besloten forum (gefaciliteerd via Facebook) wordt door veel studenten als een van de meest waardevolle elementen van de opleiding ervaren. Je voelt je nooit alleen en bent altijd verbonden met je groepsgenoten. Je helpt elkaar door moeilijke momenten heen en viert met elkaar de succesvolle sessies die je met cliënten beleefd. Hierdoor ontstaat er een hechte groep van mensen die zich met elkaar verbonden voelen, niet gehinderd door geografische afstanden.

We beloven dat je op het forum altijd binnen één week reactie krijgt van een van de docenten. Vaak is dit echter al binnen één dag of zelfs één uur! Op deze manier kunnen we jou de beste begeleiding bieden, op tijden dat het jou uitkomt!

>> Mogelijkheid om je aan te sluiten bij het CVPC-coachteam (waarde: onbetaalbaar) <<

Na afronding van de basisopleiding CCP kan je solliciteren om lid te worden van het CVPC-coachteam en de licentie CVPC-COACH te behalen. Dit betekent dat je je als coach kan aansluiten bij het Centrum voor Paardencoaching en onderdeel kan worden van het team. Klik hier voor meer informatie hierover. Daarnaast heb je toegang tot de vervolgopleidingen “IK met PK”, “Teams met PK” en “KIDS met PK”.

>>Optioneel: Elearning Pakket “Ondernemerschap voor Paardencoaches”  (kosten: 150 euro)<<

Vrijwel alle paardencoaches werken zelfstandig. Ze zijn ZZPer (kleine zelfstandige). Dit betekent dat je te maken krijgt met allerlei praktische zaken die je moet regelen, zoals boekhouding en verzekeringen. Als jij hier nog geen ervaring mee hebt dan raad ik je aan om het elearning pakket “Ondernemerschap voor Paardencoaches” aan te schaffen. Als student van de opleiding krijg je natuurlijk een flinke korting! (Reguliere prijs: 300 euro, studentenprijs: 150 euro, excl btw)

In dit elearning pakket leer je precies welke stappen je moet zetten om alle praktische zaken te regelen om een eigen bedrijf(je) als paardencoach te starten. Of, als je al begonnen bent, om te checken of je alles goed geregeld hebt.

Daarnaast leer je hoe je klanten moet krijgen. Want zonder klanten geen werk als paardencoach. Voor veel paardencoaches (van andere opleidingen…) blijkt dit in de praktijk een groot struikelblok te zijn. Terwijl veel van onze studenten juist al tijdens de opleiding hun eerste betaalde klanten krijgen!

Dit pakket bevat onder andere:

 • Stappenplan om in 10 stappen je eigen bedrijf(je) als paardencoach te starten
 • Interview met een belastingadviseur, gespecialiseerd in kleine zelfstandigen, met praktische tips voor jou als paardencoach om veel geld te besparen
 • Gastcollege van een expert in hippisch ondernemerschap
 • Masterclass van Wendela over het werven van klanten
 • Lijst met alle leveranciers die je als paardencoach nodig hebt (van verzekering tot touwhalster!)
 • Ondernemersplan voor paardencoaches
 • Werkboeken en praktijkopdrachten om snel resultaten te bereiken
 • En nog veel meer!

Daarnaast krijg je van Wendela persoonlijk feedback op je ondernemersplan!

 

Deze opleiding is voor mensen die de droom hebben om paardencoach te worden

Zoals je al gelezen hebt is dit een intensief programma. Dat betekent dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Ik zal mijn eigen kennis en ervaring beschikbaar stellen voor deze opleiding. Maar dat doe ik alleen voor een select groepje zeer gemotiveerde deelnemers.

Je zal twaalf maanden lang bezig zijn met het opbouwen van ervaring als paardencoach. Dit betekent dat je (wellicht naast je huidige baan) bereid moet zijn om voldoende tijd te investeren in de opleiding. Houd er rekening mee dat je minimaal één dagdeel per week vrij moet maken voor de opleiding (liefst meer). Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert en met betalende klanten kan gaan werken (vanaf module 3 is dit mogelijk).

Dromen kunnen werkelijkheid worden, maar dat gaat zelden vanzelf. Je moet bereid zijn je volledig in te zetten voor je droom. Als het werken met paarden je ‘wel leuk’ lijkt, dan is deze opleiding niet voor jou gemaakt. Dit programma is bedoeld voor mensen die een echte passie hebben voor paarden en mensen en niets liever willen dan op deze manier mensen helpen.

Deelname aan de opleiding vraagt van jou:

 • vermogen tot zelfreflectie;
 • gemotiveerde inzet;
 • bereidheid om je open te stellen in een groep en de groep te steunen;
 • zelfdiscipline;
 • openstaan voor zelfontwikkeling.

Toelatingseisen, vooropleiding en vrijstellingen:

 • Je moet kunnen werken en studeren op HBO niveau Twijfel je of je dit aan kan? Neem dan contact met ons op. (Heb je een hoger opleidingsniveau, dan zullen we je meer uitdagen tijdens de opleiding!)
 • Je moet ervaring met paarden hebben (in het intake gesprek gaan we hier uitgebreider op in).
 • Pas na een intake gesprek wordt besloten of je toegelaten wordt tot de opleiding.
 • Er is geen verplichting wat betreft vooropleiding.
 • Wil je weten of je in aanmerking komt voor een vrijstelling? Vraag dan via email of in het intake gesprek naar de criteria voor vrijstelling. Voor het Post HBO diploma geldt een uitgebreide (strenge) procedure voor het aanvragen van vrijstelling. Informeer dus tijdig naar de criteria!
 • Als je kiest voor het Flex pakket kan je zelf je eigen opleidingspakket samenstellen. Je sluit de opleiding dan af met een certificaat. Voor het Post HBO diploma kan je niet zelf je eigen pakket samenstellen.

Tijdens het programma heb je ook een aantal praktische zaken nodig:

 • beschikking over één of meerdere eigen of verzorg-paard(en) voor de praktijkopdrachten;*
 • een videocamera/fototoestel/telefoon met video-opname functie;
 • computer waar je de video-opnames op kan zetten (met behulp van een kabeltje of een sd-kaart-lezer) of de mogelijkheid om de video opnames direct op het internet te uploaden via je telefoon;
 • toegang tot internet;
 • minimaal één dagdeel per week tijd om te studeren en oefenen
 • studiebelasting: ca 285 uur totaal, waarvan 8 uur verplichte praktijkuren (Flex Pakket) of 105 uur verplichte praktijkuren (Totaal Pakket), de overige uren bestaan uit zelfstudie, oefenen met praktijkopdrachten met je eigen paard, zelfreflectie en begeleiding op afstand.

* Indien je dit niet hebt of niet zeker bent of het paard dat je op het oog hebt geschikt is, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Via ons netwerk kunnen wij je ook aan coachpaarden helpen.

Maak je verder geen zorgen over de technische zaken, zoals bijvoorbeeld hoe je een video-opname moet delen via internet en hoe het zit met de privacy. Ik ga je namelijk tijdens het programma alles helemaal uitleggen. Je hoeft hiervoor geen computernerd te zijn, ik vertel je in Jip-en-Janneke-taal precies wat je moet doen. :)

Eerst zelf ervaren?!

SAMSUNG CSCWil je eerst zelf de methode Cognitief Coachen met Paarden™ ervaren? Dat is altijd een goed idee. Op die manier kan je kijken of deze manier van coachen bij je past.

Een van de mogelijkheden is om zelf een coachingsessie te boeken bij een van onze coaches. Je ervaart dan niet alleen de methode direct in de praktijk, maar je kan ook nog eens werken aan de dingen waar je zelf mee worstelt in het leven!

Daarnaast organiseren we een aantal keer per jaar een kennismakingsmiddag speciaal voor mensen die interesse hebben in de methode CCP en in de opleiding. Tijdens deze middag kan je meedoen aan mini-coachings, ontmoet je de docenten, maak je kennis met een van de locaties van het CVPC en ontmoet je wellicht meteen al je mede-studenten! Klik hier voor meer informatie en de eerste volgende data.

Hoe de aanmelding in zijn werk gaat

SAMSUNG CSCVoordat wij (en jij ook!) 12 maanden tijd investeren in jouw ontwikkeling als coach, willen we je eerst beter leren kennen. Daarom vindt er van te voren een intake gesprek plaats. Voorafgaand aan dat gesprek vul je een intakeformulier in. Op basis daarvan zullen we je nog een aantal aanvullende vragen stellen via de telefoon. Uiteraard heb jij tijdens dat gesprek ook de gelegenheid om ons nog de laatste vragen over de opleiding te stellen.

Aan de hand van dit gesprek bepalen wij beiden of deze opleiding voor jou de beste keuze is. Zodra jouw aanmelding voor de opleiding definitief is ontvang je direct de eerste module van de opleiding (online). Bovendien krijg je meteen toegang tot het forum.

Dit betekent dat je direct aan de slag kan gaan met studeren, opdrachten uitvoeren en contacten leggen met andere studenten! Wellicht twijfel je of je aan de opleiding mee zal doen. Ik hoor zelfs van veel mensen dat ze al jarenlang twijfelen of ze een opleiding tot paardencoach zullen gaan doen en zo ja, welke dan… En dat is zonde! Tijdens deze momenten van twijfel sta je stil. En dat is zonde van je tijd…

Vaak zit hier een angst achter om spijt te krijgen van je beslissing. Het uit laten komen van je dromen is spannend. En dat mag het ook zijn. Als deze spanning je echter tegenhoudt om daadwerkelijk je droom uit te laten komen, dan moet je misschien concluderen dat deze weg niet voor jou is weggelegd. Als je namelijk zeker weet dat dit is wat je wil, dan durf je die stap te nemen, ondanks dat je het spannend vindt.

Twijfel heeft ook vaak te maken met de investering die een opleiding zoals deze van je vraagt. Wanneer het gaat om het investeren in deze opleiding, dan gaat het niet om een investering in ons, maar om een investering in de toekomst van jezelf, je paard en je loopbaan. De dingen die je in deze opleiding zal leren en de groei die je zelf zal ervaren, zullen de rest van je leven van waarde voor je zijn. Niet alleen tijdens de twaalf maanden van deze opleiding, maar juist ook daarna. Na afloop van de opleiding verdien je je investering weer terug met werk dat je het liefste doet (veel studenten beginnen hier zelfs al tijdens de opleiding mee!).

Tenslotte is het goed om je te realiseren dat deze gevoelens van twijfel ook voor jouw eigen (toekomstige) klanten zeer herkenbaar zullen zijn. Zij zullen het spannend vinden om te kiezen voor paardencoaching. Het helpt dan wanneer je als coach zelf het goede voorbeeld geeft. Je laat jezelf coachen als coach, je ontwikkelt jezelf en ook als je het spannend vindt dan doe je het toch.

Ik investeer al jarenlang elk jaar een enorm bedrag in mijn eigen ontwikkeling en professionele bijscholing (ik durf je niet eens te zeggen hoeveel!). Elk jaar verdien ik deze investeringen dubbel en dwars terug. Niet alleen op financieel gebied, maar ook (veel belangrijker) in de resultaten die ik mijn klanten kan bieden en in de relaties met de mensen die ik liefheb. Al deze kennis en ervaring neem ik mee in dit programma. Dit komt allemaal tot jouw beschikking als je meedoet.

Als je zo ver gekomen bent met lezen dan ga ik er vanuit dat je écht gemotiveerd bent. Gefeliciteerd! Het is veel informatie. De opleiding heeft dan ook een hele uitgebreide inhoud. Ik zal het hieronder nog eens kort samenvatten.

De inhoud van de basisopleiding Cognitief Coachen met Paarden™ nog eens kort op een rij:

 • 12 maanden opleiding: Studeren op je eigen tempo en zelf vormgeven van (een deel van) de opleiding, aangepast aan jouw achtergrond en ervaring
 • 1x live startdag om kennis te maken met de groep (met paardencoaching!) (in Nederland)
 • 6x uitgebreide online modules;
 • 6x praktijkopdrachten die je thuis uitvoert;
 • Verdiepende Praktijkdagen over diverse thema’s, maandelijks aangeboden (Totaal Pakket: inclusief alle 12 themagerichte praktijkdagen en 1 algemene oefendag. Flex Pakket: extra kosten: 100 euro per keer)
 • doorlopend (online) supervisie op basis van video-opnames en reflectieverslagen;
 • deelname aan het online forum;
 • video examen op een zelf te bepalen moment (uniek in Nederland)
 • Afsluiting van de opleiding met een certificaat (FlexPakket) of Post HBO diploma (TotaalPakket) (uitsluitend indien geslaagd voor het examen).
 • optioneel: elearning pakket “Ondernemerschap voor Paardencoaches” (extra kosten: 150 euro)
 • Niet wachten tot de startdatum maar direct aan de slag met het online studiemateriaal!

SAMSUNG CSC

Erkend Opleidingsinstituut

CRKBO_InstellingHet Centrum voor Paardencoaching is geaccrediteerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Onze opleidingen worden afgesloten met een examen waarmee je een CRKBO-erkend certificaat kan behalen. Onze studenten krijgen regelmatig vergoeding voor onze opleidingen vanuit hun werkgever. Na je opleiding kan er naar het erkende certificaat gevraagd worden door klanten en opdrachtgevers.

De Belastingdienst heeft ons als CRKBO-erkend instituut vrijgesteld van BTW. De prijs op de website is de prijs die je betaalt, er komt niets meer bij.

Post HBO Registeropleiding Cognitief Coachen met Paarden

PHBO logo fc

De basisopleiding is geaccrediteerd als Post HBO registeropleiding door het CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland). Het CPION verzorgd tevens de (register)diploma’s voor deze opleiding (desgewenst met Engelstalige toelichting voor internationaal gebruik). Zelf mogen wij (als opleidingsinstituut) alleen certificaten uitreiken. Als je slaagt voor het Post HBO examen, dan kan je dus een écht diploma krijgen.

Deze accreditatie biedt voor veel studenten de mogelijkheid om hun opleiding te laten vergoeden door hun werkgever. Informeer bij de personeelsafdeling naar de mogelijkheden hiervoor.

Daarnaast biedt het registerdiploma op Post HBO niveau veel ingangen bij potentiele opdrachtgevers, subsidievertrekkers, enz. Je kan je hiermee in de markt op een positieve manier onderscheiden (Paardencoaching wordt echter niet door de zorgverzekeraars vergoed.)

In het intakegesprek geven we je graag meer informatie over de Post HBO opleiding. Natuurlijk is het ook mogelijk om de basisopleiding op de reguliere wijze te volgen waarbij je zelf je eigen lesprogramma samenstelt (zie de informatie over het FlexPakket).

Let op: Het Post HBO diploma is alléén beschikbaar voor studenten die het TotaalPakket volgen. Er is aanwezigheidsplicht bij de praktijkdagen, studenten moeten aan alle overige criteria voldoen voordat ze examen kunnen doen en het diploma wordt alleen uitgereikt aan studenten die binnen 12 maanden geslaagd zijn. Deelname aan de opleiding is géén garantie dat je slaagt en het Post HBO diploma kan ontvangen, je moet er zelf (hard!) voor werken.

Investering

Als je alle onderdelen van het programma en de bonussen bij elkaar optelt dan vertegenwoordigt dit een waarde van ruim 6000 euro. Jouw investering is (in de meeste gevallen) aftrekbaar van de belasting als studiekosten. Dit betekent dat de belasting (gemiddeld) 40% meebetaalt! (Ben je al zelfstandig ondernemer, dan krijg je zelfs nog veel meer belastingvoordeel waardoor de opleiding nog goedkoper wordt!). Het programma kost echter geen 6000 euro. Door gebruik te maken van de nieuwste digitale technieken hebben we enorm veel kosten kunnen besparen.

Ik heb bovendien besloten om deelname voor jou zo laagdrempelig mogelijk te maken. Je kan namelijk kiezen tussen het Flex Pakket en het Totaal Pakket. Je kiest zelf wat het beste bij jou (en jouw portemonnee past).

Flex Pakket: Volledige opleiding EXCLUSIEF praktijkdagen.

Bij keuze voor het Flex Pakket moet je je apart aanmelden voor de praktijkdagen (niet verplicht). Je kiest dus zelf hoeveel en welke dagen je wil volgen. Extra kosten: 100 euro per dag (0% btw).

Jouw investering voor het Flex Pakket is slechts 12x 197 euro (0% btw). Betaling geschiedt in maandelijkse termijnen, waarbij de eerste termijn voor aanvang van de opleiding binnen moet zijn.

Je kan natuurlijk ook per jaar betalen. Je krijgt dan 367 euro korting en betaalt nog maar 1997 euro (0% btw).

Laagste prijs: Flex Pakket 1997 euro* (bij betaling in 1x, 0% BTW)

*Deze prijs is exclusief praktijkdagen (á 100 euro per keer). En exclusief optionele elearning pakket “Ondernemerschap voor paardencoaches” (á 150 euro). De prijs is inclusief de gezamenlijke startdag, alle modules en de volledige 12 maanden begeleiding door het docententeam.

Totaal Pakket: Volledige opleiding INCLUSIEF praktijkdagen.

Bij keuze voor het Totaal Pakket word je automatisch aangemeld voor alle themagerichte praktijkdagen (12 dagen). Plus een algemene oefendag (voor het examen) en de gezamenlijke startdag. In totaal volg je dus 14 praktijkdagen zodat je het meest complete opleidingspakket hebt!

Jouw investering voor het Totaal Pakket is slechts 12x 297 euro (0% btw). Betaling geschiedt in maandelijkse termijnen, waarbij de eerste termijn voor aanvang van de opleiding binnen moet zijn.

Je kan natuurlijk ook per jaar betalen. Je krijgt dan korting en betaalt nog maar 3250 euro (0% btw).

Voordeligste keus: Totaal Pakket 3250 euro* (bij betaling in 1x, 0% BTW)

*Deze prijs is inclusief 13 praktijkdagen en de gezamenlijke startdag. De prijs is exclusief optionele elearning pakket “Ondernemerschap voor paardencoaches” (á 150 euro). De prijs is inclusief de gezamenlijke startdag, alle modules en de volledige 12 maanden begeleiding door het docententeam.

Let op: Onze opleidingen zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs). Iedereen die slaagt voor het examen krijgt een certificaat (FlexPakket en TotaalPakket). Alleen studenten van het TotaalPakket kunnen in aanmerking komen voor het Post HBO registerdiploma.

BTW-vrij: Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW. De prijs op de website is de prijs die je betaalt, er komt geen btw bij. Heb je een eigen bedrijf of betaalt je (btw-plichtige) werkgever? Dan kunnen we op verzoek een btw-factuur voor je maken. Er komt dan 21% btw op de prijs die op de website genoemd wordt.

Je kan je pas aanmelden voor de opleiding na het intake gesprek, dit gesprek vraag je aan door hieronder je naam en email adres achter te laten. Je krijgt dan (direct) automatisch een e-mail om een afspraak met een van docenten te maken voor een intakegesprek. Bovendien krijg je een korte vragenlijst over jouw persoonlijke achtergrond, die je ter voorbereiding in moet vullen.

Het intakegesprek is geheel vrijblijvend, je zit nog nergens aan vast! Na afloop van dit gesprek beslissen wij beiden of je definitief deel zal nemen aan de opleiding. Als je besluit om deel te nemen aan de opleiding krijg je na betaling direct toegang tot de eerste module.

Uiteraard krijg je ook een uitgebreide lijst met alle data van de bijeenkomsten, uitleg van de werkwijze van de opleiding en alle andere informatie die je nodig hebt om te starten. Je hoeft dus niet te wachten tot de startdatum, maar je kan direct aan de slag met studeren!

Live startdag voor de volgende groep is op zaterdag 26 januari! (Kennismaking met de groep en alle docenten, vestiging Beusichem, Veluwe) 

Schrijf je nu in!

 • Opleiding: 1 jan ’19 t/m 31 dec. ’19
 • Gezamenlijke live startdag zaterdag 26 januari 2019 (Beusichem)
 • Inschrijving sluit op 31 december 2019
 • Nu al online starten!

Volgende groepen starten op:

 • 1 januari 2019
 • 1 juni 2019
 • 1 september 2019

Ja, ik wil een intake gesprek aanvragen!
 
Naam
Telefoon
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Werkt het formulier niet? Stuur dan een mail naar contact@cvpc.nl onder vermelding van “Intake CCP Regulier”.

Garantie

Ik ben er van overtuigd dat dit opleidingsprogramma enorm waardevol is en ik doe er alles aan om te zorgen dat dat ook voor jou zo is. Daarom heb je na aanmelding twee weken bedenktijd.

Wil je toch niet deelnemen aan de opleiding? Dan kan je bij (schriftelijke) afmelding binnen 14 dagen je geld terugkrijgen (excl 197 euro administratiekosten).

Vragen

Heb je nog vragen over de opleiding? Twijfel je of het wel bij je past? Of zijn er andere dingen waardoor je nog niet kan beslissen of je mee wil doen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dit doe je door het docententeam een mail te sturen met jouw vraag (contact@cvpc.nl) of een mail te sturen met jouw telefoonnummer, je wordt dan door ons teruggebeld. We hopen je snel te spreken in een intakegesprek!

Hartelijke groeten,
Wendela + Docententeam

PS De kleine lettertjes: De reguliere versie van de basisopleiding is bedoeld voor studenten die nog geen ervaring als (basis)paardencoach hebben. Voor ervaren paardencoaches is er een verkorte versie van de opleiding. De eindbeslissing welke studenten bij welke groep zullen worden toegelaten ligt bij het CVPC.

Bij aanmelding kan gekozen worden voor betaling in één keer (met korting). Deze betaling dient volledig voldaan te zijn voor de start van de opleiding. Wanneer wordt gekozen voor betaling in (maandelijkse) termijnen dient de eerste betaling voldaan te zijn voor de start van de opleiding.

Door middel van de betaling bevestig je je deelname en ga je een betalingsverplichting aan. Bij vroegtijdig stoppen met de opleiding en/of het niet slagen voor het examen blijft deze betalingsverplichting onderverminderd van kracht.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van het CVPC van toepassing (inclusief leveringsvoorwaarden en privacy beleid). Bij aanmelding dien je de voorwaarden gelezen te hebben en hiermee akkoord te gaan.


Waarom kiezen voor deze opleiding?

Aanvullende woorden en beelden van deelnemers geven antwoorden.

Oud-studenten van de opleiding delen hun ervaring met de opleiding, met Wendela als coach en met de praktijk van de (startende) paardencoach. Let op: Voorheen had de opleiding een andere naam (“Leef je droom”) en had mijn bedrijf een andere naam (“Onbewuster”). Dit staat nog vermeld in de video’s. Laat je hierdoor niet weerhouden om te bekijken wat oud-studenten te zeggen hebben over de opleiding, zodat je weet waar je je voor aanmeldt!

Wendy ten Wolde – Instructie, africhting paarden, pensionstalling – (www.stalwendy.nl) vertelt in deze video over de reden waarom ze voor de opleiding bij Wendela heeft gekozen en niet voor een andere. En ze deelt haar ervaringen tijdens de start van de opleiding.

Harriëtte de Kool – EquiVista – Coaching met paarden op Aruba volgde de opleiding vanuit Aruba, waar zij woont en onder andere paardrijden voor kinderen met een beperking aanbiedt. Als eerste op Aruba biedt zij coaching met paarden aan. Voor de afsluiting van de opleiding is zij speciaal overgekomen uit Aruba en vertelt ze op deze video over haar ervaringen.

Nina Bien – Wetenschapper aan de Universiteit Maastricht, afdeling Psychologie vertelt hoe zij haar carrière als wetenschapper wil gaan combineren met paardencoaching. Deze video is gemaakt tijdens de start van de opleiding. Nina vertelt hoe ze na een uitgebreide zoektocht bij de opleiding Leef je droom! is uitgekomen.

 

Anita Janse (www.paardencoach-noordholland.nl) heeft aan het eind van de opleiding al een aantal klanten voor haar coachpraktijk gekregen en meerdere offertes uitstaan. De toekomst ziet er voor haar rooskleurig uit. Hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen? “Het gaat niet om het doel maar om de reis”, zegt Anita.

 

 

PS Vraag nu een intakegesprek aan om te bespreken of het programma bij je past en wie weet is binnenkort jouw droom werkelijkheid!

Ja, ik wil een intake gesprek aanvragen!
 
Naam
Telefoon
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.