Anna Sofia van Hooijdonk

Anna Sofia van Hooijdonk – Horse Assisted Coaching

“Paarden nemen ons mee in de eeuwenoude wijsheid en helende energie die zij met zich meedragen”

Wie ben ik?

Naast mijn werk als gespecialiseerd verpleegkundige en zorgadviseur werk ik als  life- en transformatiecoach en heb een aantal artikelen en boeken op mijn naam staan.

Praktijk Manipura
Ik help mensen met het bewustwordingsproces rond de gezondheidsbeleving bij intensieve levensveranderingen, het komen van verwonding naar verwondering en het herwinnen van de levenskracht.


Doelgroep

Mensen met verlies van gezondheid, werk, collega of  een naaste.

Mensen met PTSS, kortom een ieder die gezond wil leren omgaan met intensieve  levensveranderingen.

Wanneer jij geconfronteerd bent met intensieve levenservaringen of geïnteresseerd bent in gezondheid, succes, geluk en spiritualiteit, dan heb je wellicht al vele hulpbronnen aangeboord, workshops gevolgd en boeken gelezen hierover. Zou het niet fantastisch zijn om een simpel framework te vinden die al deze verschillende invalshoeken bij elkaar brengt, zodat je meer kunt leven vanuit je potentieel, je passie en nog meer kwaliteit in jouw en andermans leven kunt brengen? Een werkelijke relatie tussen energie, bewustzijn, balans en geluk, vanuit je eigen innerlijke navigatiesysteem kan gaan ontdekken?
Ik begeleid zowel individueel, als in teamverband.


Mijn expertises en werkmethodes;

Pijn, verlies en trauma’s zijn onontkoombare feiten. We kennen de pijn van het vallen en de pijn van het opstaan, de pijn van het bevriezen en het ontdooien, iedereen komt ermee in aanraking. En er zijn vele manieren om ermee om te gaan.

Ik heb een begeleiding- en belevingsprogramma ontwikkeld waarbinnen de kracht van het systemische werk, mijn expertise rond de Lifecodes, de inzet van paarden of honden en de natuur bijzondere hulpmiddelen zijn ter ondersteuning van een bewustzijnsontwikkeling op een  weg van “lijden naar leiden”, wetende dat mensen wandelende wonderen zijn en dat het dagelijks leven een leerschool is.

1.mijn coachpaard AS(2)

Middels dit begeleiding- en belevingsprogramma is het mogelijk je levenskracht, passie en kwaliteiten te hervinden. Je plek bewust in te nemen en opnieuw contact te maken met je hart en ziel.

Paarden nemen ons mee in de eeuwenoude wijsheid en helende energie die zij met zich meedragen. Deze wijsheid en helende energie zit evenzo opgeslagen in onszelf en de wereld om ons heen. Deze wereld wordt zichtbaar en is terug te vinden in de taal van het paard.


Achtergrond:

Mijn connecties met paarden:

Waarom ik inmiddels al enkele jaren ook werk met de inzet van paarden, honden en de natuur heeft alles te maken met mijn proces van ontwikkeling en de eigen ervaring bij intensieve levensveranderingen en verlies.

Met name in mijn loopbaan als verpleegkundige maakte ik diverse schokkende dingen mee. Veel aandacht om dit te verwerken was er in die tijd niet, je moest gewoon doorgaan met werken en “als je er niet tegen kunt, ga dan wat anders doen” was de norm. Zo heb ik mijzelf dan ook lang staande kunnen houden met het aangeleerde gedrag: “Ik red mij wel!”

Na iedere moeilijke situatie of een verlies vond ik inderdaad wel weer zelf de kracht dit te doen. Hulp hierbij vragen of aannemen werd als zwakte gezien, dus dat deed ik niet.

Ook in mijn privé leven werd ik geconfronteerd met enkele zeer heftige en traumatische gebeurtenissen. Deze zijn het startpunt geweest van mijn persoonlijke zoektocht; “Wie ben ik?”
Vanaf dat moment ben ik gaan onderzoeken hoe het met mijn gedachten, gevoelens en emoties zat. Inzicht krijgen in en trouw blijven aan mijzelf, werd voor mij een ontwikkelingsweg, toch had ik altijd het gevoel: Er mist “iets”!.

4.locatieAS 2

Toen er in 2001 opnieuw een zeer intense levensverandering op mijn pad kwam, stond ik weer op een punt van “no return” niets was meer wat het leek en toch ging alles “gewoon” door.
Hier is mijn reis met de paarden begonnen. Doordat ik niet echt passende hulp kon vinden voor mijn rouw- en verwerkingsproces en vond dat therapie hiervoor geen zin had, maar intuïtief wel wist “iets” te moeten doen om weer in beweging te komen, besloot ik te gaan paardrijden. Binnen enkele weken had ik zelfs een eigen paard. En in beweging kwam ik zeker, vooral innerlijk, vele gedachten, gevoelens en emoties kwamen los wanneer ik bij mijn paard stond.
In die tijd had ik geen flauw idee dat er iets was als coachen met paarden of “paardentaal”.

Terugkijkend op mijn persoonlijke proces met wat ik nu allemaal weet, is het fascinerend dit te ontdekken. Zonder het toen te beseffen kreeg ik een soort helings-stappenplan. Enerzijds door het simpelweg bij mijn paard bezig zijn, anderzijds door het leren werken met paarden. Ik kwam mijzelf opnieuw tegen en leerde nieuwe dingen in – en over mijzelf kennen.
De weg naar “Vrijheid” opende zich en een nieuwe zoektocht diende zich aan. Ik wilde leren werken met dieren op een liefdevolle en diervriendelijke manier. Hoe communiceren dieren met mensen en mensen met dieren?

Meer en meer ging ik mij hierin verdiepen. Ook begon ik dieren, met name mijn paard en honden, in te zetten in mijn praktijk voor lifecoaching. Naast al mijn opleidingen t.b.v. mijn professionaliteit binnen de gezondheidszorg heb ik mijzelf ook laten scholen bij meerdere opleidingen in het coachen met honden en paarden en kan ik mijn ervaring en expertises op een professionele en bijzondere wijze inzetten.


Locatie
:

De coachsessies met paarden worden meestal in Opheusden (Gelderland) gedaan. Deze locatie beschikt over een overdekte rijhal, diverse weilanden en kleinere paddocks waarin gewerkt kan worden. En indien wenselijk, is het mogelijk gebruik te maken van een gezellige verwarmde coachruimte.

4.locatieAS

Het is ook altijd mogelijk om op de locatie van de klant/cliënt trainingen, coaching en workshops te geven.


Contact
:

AnnaSofia van Hooijdonk, Living Life Coach,
www.info-living.nl, living.lifecoach@gmail.com
06-45522696