Angelique Driesen

Angelique Driesen – Epona Coaching

“Je mag elke dag opnieuw beginnen”

AchtergrondAngeiqueIMG_4948 (1)

Als kind was ik het liefst in de omgeving van dieren en ook van paarden. Bij hen voelde ik mij op mijn gemak en vond ik rust. Ik leerde met paarden omgaan op een jeugdmanege in de buurt. Deze manege , een vereniging in plaats van een commercieel bedrijf , was er gelukkig op gericht om kinderen, naast rijden ook de verzorging en omgang met pony’s te leren en we deden daar alles met elkaar. Zo leerde ik al snel dat rijden best leuk was , maar ik vond vooral de verzorging en het gewoon bij de paarden in de buurt zijn eigenlijk het fijnst.

Vanaf mijn achttiende tot mijn dertigste was er even geen ruimte in mijn leven voor intensieve omgang met paarden. Ik ging aan het werk , kreeg 3 kinderen en woonde in een rijtjeshuis.

Ik heb mijn hele leven gewerkt met dieren en op mijn dertigste kreeg ik de kans om te wonen en werken op een kinderboerderij , welke ik later zelf kon omvormen tot een Zorgboerderij.

Hier werken we naast  kids , ook met deelnemers en vrijwilligers, die om uiteenlopende redenen,  een opstapje nodig hebben om weer deel te nemen aan de maatschappij. Uitgevallen door bijvoorbeeld burn-out, psychische problemen , verliezen van baan, verslavingsproblematiek of andere problemen , kwamen zij langzaam weer in hun kracht door het werken en contact met dieren.

Daar kocht ik mijn eerste eigen paard , een haflingerveulen. Deze hengst heb ik nog steeds. Van hem heb ik heel veel geleerd in de omgang met paarden. Met strijd win je het niet van hengst , maar in samenwerking en met overtuiging werden we een team.

In de loop der jaren kwamen daar paarden bij.

Met de doelgroep op de kinder- en zorgboerderij kon ik veel bereiken met inzet van paarden. Ik had toen nog nooit gehoord van paardencoaching , maar zag dagelijks welke invloed paarden hadden op deze kids  met een vaak , ondanks hun leeftijd , al heftig verleden.

Ik kreeg steeds meer behoefte aan verdieping en theoretische achtergrond en besloot verder te gaan leren en volgde een HBO-opleiding Toegepaste psychologie waarvoor ik mijn diploma behaalde.

Niet lang daarna kwam er een mail voorbij , waarin een open avond werd aangekondigd voor een opleiding paardencoaching ; ook geschikt voor op zorgboerderijen stond erbij.  Ik besloot  te gaan kijken ; ik was al overtuigd van dat wat paarden konden betekenen in contact met mensen en zag dit als een welkome aanvulling op hetgeen ik onlangs had geleerd.

Ik ben de opleiding gaan volgen , maar daarna begon het eigenlijk pas echt. Ik ben gaan oefenen en ondertussen heb ik veel aanvullende cursussen en bijscholingen gevolgd  o.a. voor het begeleiden van teams en anderen gericht op het werken met kinderen.

Ook volgde ik, om mij nog verder te bekwamen in coach- en gespreksvaardigheden, een opleiding tot relatiecoach.

Locatie en de paarden

AbinnenbakIMG_3916

Vier jaar geleden ben ik gaan samenwonen en verhuisd naar Beusichem in de Betuwe. Ik heb sindsdien een prachtige coachlocatie aan huis. ( vlakbij Culemborg , prima te bereiken via de A2)

Er is volop ruimte ; o.a. een sfeervolle vergaderzaal met ruime capaciteit voor 60 mensen , maar ook een gezellige binnenplaats bij de open haard voor wanneer de groep wat kleiner is.

Dit alles in een groene omgeving met ruime parkeerplaatsen en een overdekte paddock met veel privacy.Ade paardenIMG_3488

Hier coach ik samen met mijn twee haflingers, tinker en twee shetlanders. Zij leven in een kudde, hebben volop beweging en de beschikking over onbeperkt ruwvoer.

Doelgroepen

Door mijn inmiddels twintig jaar werkervaring op de Zorgboerderij, heb ik ervaring met diverse doelgroepen. Ik merk dat ik daar tijdens mijn coaching heel veel aan heb.AdoelgroepIMG_4866

  • Individueel , zowel kind als volwassen.
  • Teams
  • Relatiecoaching
  • Workshops voor kinderen op het gebied van het ontwikkelen van sociale vaardigheden
  • Faalangstreductietrainingen voor kinderen ; ik ben hiertoe ook opgeleid als faalangstreductietrainer
  • Ik coach op mijn eigen locatie en geef de workshops voor kids ook in Zeist. Coaching op andere locaties behoort ook tot de mogelijkheden.

Contact

Locatie: Beusichem
info@eponacoaching.nl
www.eponacoaching.nl  of www.belvedere-educatievezaal.nl  (locatie)
telefoon : 06 14217896